GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Tko o čemu, premijer i zastupnici u Saboru - o Googleu

Tko o čemu, premijer i zastupnici u Saboru - o Googleu
AKTUALNO PRIJEPODNE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 28.09.2022 / 13:47
Autor: SEEbiz

ZAGREB - Aktualno prijepodne u Saboru danas je obilježila jedna riječ - Google.

Naime, sve je počelo kad je SDP-ov saborski zastupnik Arsen Bauk, prilikom prijave povrede Poslovnika, nezadovoljan odgovorima koje premijer Andrej Plenković upućuje na pitanja zastupnika, rekao da je najbolje da ubuduće na mjesto premijera u Saboru bude – Google, piše N1 televizija.

“Vidimo obrazac na koji predsjednik Vlade odgovara. Vidi tko će mu sljedeći doći postaviti pitanje, ode na Google, vidi što je taj zastupnik ranije govorio i onda u tom smjeru priča. Predlažem da onda ubuduće na to mjesto dođe Google, a neka premijer u Vladi obavlja svoj težak i odgovoran posao”, rekao je Bauk.

To je Plenkoviću poslužilo kao šlagvort, pa je na gotovo svako pitanje zastupnika oporbe iskoristio Google, na ovaj ili onaj način.

Tako je zastupniku IDS-a, Emilu Dausu, rekao da je, “prateći Google, anticipirao da” će spomenuti pitanje Državnog inspektorata.

“I mi prepoznajemo, temeljem Google searcha, ovaj problem i zamolit ćemo i zastupnika Bauka da nam malo pomogne”, rekao je Plenković.

Potom je Plenković zastupniku Matku Kuzmaniću rekao da je i njega guglao pa je znao kud će ići sa svojim pitanjem.

Nakon toga je zastupniku Anti Prkačinu rekao da je “mislio da će na Googleu izaći nešto o budućnosti”.

Zastupnici Katici Glamuzini rekao je da ni “Google nije mogao anticipirati” njezine retoričke domete.

Google je, po uzoru na šefa, odlučio iskoristiti i ministar Davor Filipović, koji je, pak, SDP-ovoj Mireli Ahmetović, poručio da ju je “guglao”, ali da nije očekivao da će postaviti tako benigno pitanje. Ona ga je, naime, pitala po kojoj cijeni Ina prodaje hrvatski plin i hrvatsku naftu mađarskom MOL-u.

“Meni je nevjerojatno da ste vi mene morali guglati i da ste očekivali teže pitanje. Pa ne bojite se valjda jedne komesarke?”, upitala je Ahmetović.

Tagovi: aktualno prijepodne, Sabor RH, Andrej Plenković, Emil Paus, Arsen Bauk, Google, Ante Prkačin
PROČITAJ I OVO
Preminula Bojana Janković
IN MEMORIAM
Preminula Bojana Janković
BEOGRAD - Beživotno telo B.J. (1977) pronađeno je sinoć oko 19 u stanu u Ulici Đure Daničića, u Starom gradu.
Direktor CIA-e: Realan rizik da bi Ukrajina mogla izgubiti rat do kraja 2024.
RIZICI
Direktor CIA-e: Realan rizik da bi Ukrajina mogla izgubiti rat do kraja 2024.
WASHINGTON - Direktor američke Središnje obavještajne agencije (CIA) William Burns upozorio je da postoji "realni rizik" da bi Ukrajinci mogli izgubiti rat od Rusije na bojnom polju do kraja 2024. godine.
Preminuo Brano Mićunović
IN MEMORIAM
Preminuo Brano Mićunović
BUDVA - Taj Nikšićanin imao je razvijen biznis u Crnoj Gori, ali je najčešće pominjan kao osoba koja je rukovodila organizovanim kriminalom.
Radić: Jamčim da će DP ostati jedinstven
PORUKE
Radić: Jamčim da će DP ostati jedinstven
ZAGREB - U poslijeizbornim kombinacijama najviše se, kao onaj koji bi mogao donijeti prevagu u sastavljanju nove Vlade, spominje Domovinski pokret, čija je koalicija na parlamentarnim izborima održanima u srijedu osvojila 14 mandata.
Milanović: Ovo je priprema za državni udar, ali to neće proći
PREDSJEDNIK
Milanović: Ovo je priprema za državni udar, ali to neće proći
ZAGREB - "Ja ne moram biti mandatar. Očekivao sam i nešto više glasova. Većina je glasala za promjene, to bi se moralo poštivati. Tko će biti mandatar odlučuje samo saborska većina."
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE