GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Tko je dr. Dragan Milić, čovjek koji je pobijedio naprednjake u Nišu?

Tko je dr. Dragan Milić, čovjek koji je pobijedio naprednjake u Nišu?
SKICA ZA PORTRET
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 03.06.2024 / 08:04
Autor: SEEbiz
NIŠ - Doktor Dragan Milić oglasio se odmah po objavljivanju prvih rezultata lokalnih izbora i poručio da je Niš slobodan grad.

Milić je u žižu javnosti dospio nakon što je s timom niške kardiokirurgije radio besplatno vikendom i ukinuo liste čekanja. Sada tvrdi da nema suradnje sa Srpskom naprednom strankom, već da će vlast u Nišu formirati s oporbom.

U službenoj biografiji navodi da je osnovnu i srednju školu završio u Prokuplju "kao učenik generacije", a "Južne vesti" dodaju da je školovanje započeo u Engleskoj, u školi "Richard Lee", gdje je i studirao. od 1969. do 1972. godine.

“Završio je Medicinski fakultet u Nišu s prosječnom ocjenom 9,91. Završio je ukupno tri specijalizacije iz: opće kirurgije, vaskularne kirurgije i kardiokirurgije te ima zvanja opći kirurg, vaskularni kirurg i kardiokirurg. Opću kirurgiju završio je u Nišu, a vaskularnu kirurgiju i kardiohirurgiju na Medicinskom fakultetu u Beogradu. Magistrirao je 2001., a doktorirao 2005. na Medicinskom fakultetu u Nišu”, navodi u svojoj biografiji, a prenosi Istinomer.

Navodi i da je u zvanje vanrednog profesora na Medicinskom fakultetu u Nišu izabran 2019. godine.

„Prof. Dr Dragan Milić zaposlen je u KC Niš od 1998. godine. Od 2001. godine radi na odeljenju vaskularne hirurgije Klinike za opštu hirurgiju KC Niš kao opšti hirurg. Nakon završene subspecijalizacije iz vaskularne hirurgije, raspoređen je na radno mesto subspecijaliste vaskularne hirurgije na Klinici za opštu hirurgiju KC Niš. Nakon osnivanja Klinike za vaskularnu hirurgiju, postavljen je na mesto načelnika Odeljenja za flebologiju, a potom i na mesto pomoćnika direktora Klinike za vaskularnu hirurgiju KC Niš 2008. i 2010. godine“, navodi on u svom biografija.

Dodaje se da je nakon otvaranja Klinike za kardiovaskularnu i transplantacionu hirurgiju KC Niš u novembru 2014. godine imenovan za njenog prvog direktora, a nakon restrukturiranja KC Niš i formiranja Klinike za kardiohirurgiju KC Niš, u julu 2017. imenovan je prvim ravnateljem Klinike.

Ističe da je "imao brojna stručna i znanstvena usavršavanja u inozemstvu, u SAD-u i Engleskoj".

„Član Američke udruge kirurga – Fellow of the American College of Surgeons (FACS), član Međunarodnog savjetodavnog odbora Međunarodne unije flebologa, Član AVF – American Venous Forum, član SVS – Društva za vaskularne Kirurgija (SAD), član EVF - European Venous Forum, član ICC - International Compression Club, član EWMA - European Wound Management Association, član EACTS - European Association for Cardio Thoracic Surgery. Autor je i koautor ukupno 78 znanstvenih radova. Prema bazi podataka Google Scholar ima 1331 citat i h-indeks 20. Mentor je u izradi četiriju doktorskih disertacija i član povjerenstva za obranu doktorata još tri pristupnika. Predsjednik je Srpsko-američkog kluba prijateljstva od njegovog osnivanja 2014. godine i predsjednik Srpsko-izraelskog društva prijateljstva od njegovog osnivanja 2021. godine", navodi se u biografiji.

"Južne vesti" navode da je on dobitnik Januarske nagrade grada Niša za 2011. godinu, kao član tima za uvođenje kardiohirurgije u tom gradu. Dobitnik je i nagrada “Zlatnik Medijane”, “Majstorsko slovo” i “Braća Karić”.

„Dobitnik je zahvalnice Grada Prokuplja za dostignuća u medicini 2011. godine, Svetosavske povelje Topličkog okruga 2012. godine, Ordena Svetog Save drugog reda Svetog Sinoda Srpske pravoslavne crkve 2015. godine. , Sretenjski zlatnik 2017. godine, za zasluge za narod u zdravstvu koju je dodelio predsednik Srbije, kao i najveće priznanje Grada Prokuplja – Povelju Svetog Prokopija za 2019. godinu. Neke od njegovih inicijativa su da Niš dobiti Opću bolnicu i određene institute. U siječnju 2023. godine na Kardiokirurgiji su on i njegovi kolege počeli, bez odobrenja, ali i zabrane nadležnih, obavljati operacije vikendom kako bi smanjili liste čekanja, što su na kraju i ukinuli. Kritike na to stigle su od ministrice zdravlja Danice Grujičić, Rade Panića iz Sindikata liječnika i farmaceuta Srbije i drugih. Građani to uglavnom smatraju podvigom i podržavaju ih.” (Južne vesti, 22.3.2024.)

U ožujku 2024. formirao je grupu građana koja će izaći na lokalne izbore u Nišu.

U žižu javnosti dospio je nakon što je vikendom besplatno radio s timom niške kardiokirurgije, nakon čega su ukinute liste čekanja i svi pacijenti su dobili potrebne operacije.

Njemu je nedavno uručeno rješenje o prekidu radnog odnosa na Medicinskom fakultetu, nakon petogodišnjeg ugovora, jer, kako je rekao Milić, dekan nije proveo izborni postupak za njegov izbor u zvanje redovitog profesora u skladu sa Zakonom.

Milić je tom prilikom rekao da neće odustati od izborne trke za bolji i pravedniji Niš, iako bi posljedice po Kliniku za kardiokirurgiju kojom rukovodi mogle biti izuzetno ozbiljne.

Tagovi: Dragan Milić, niš, sns
PROČITAJ I OVO
Trump se brzinski oglasio o Bidenovom povlačenju
REAKCIJE
Trump se brzinski oglasio o Bidenovom povlačenju
WASHINGTON - U telefonskom razgovoru sa CNN-om nekoliko minuta nakon što je predsjednik Joe Biden objavio svoj izlazak iz utrke za 2024. godinu, bivši predsjednik i kandidat za predsjednika Donald Trump opisao je Bidena kao "daleko najgoreg predsjednika u povijesti naše zemlje."
Biden se povlači iz utrke za novi mandat
POVLAČENJE
Biden se povlači iz utrke za novi mandat
WASHINGTON - Američki predsjednik Joe Biden povlači se iz utrke za reizbor.
Ulazi li Kamala Harris u majku svih bitaka?
GLASNA ŠAPUTANJA
Ulazi li Kamala Harris u majku svih bitaka?
WASHINGTON - Potpredsjednica Kamala Harris dobila je veću javnu podršku demokratskih zastupnika kao potencijalna zamjena za predsjednika Joea Bidena, ako on odluči odustati od utrke protiv bivšeg predsjednika Donalda Trumpa.
Gradonačelnik Rovinja napao lokalnog ugositelja
INCIDENTI
Gradonačelnik Rovinja napao lokalnog ugositelja
ROVINJ - Gradonačelnik Rovinja ovih je dana sudjelovao u incidentu s lokalnim ugostiteljem.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE