GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

The Good Influence Movement - prvi svjetski pokret o etičkom kodeksu influencera

The Good Influence Movement - prvi svjetski pokret o etičkom kodeksu influencera
ODGOVORNO DRUŠTVENO DJELOVANJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 21.07.2021 / 14:00
Autor: Seebiz/h
ZAGREB - Iz Hrvatske kreće prvi svjetski pokret - The Good Influence Movement (GIM) koji želi okupiti, educirati i certificirati influencere za odgovorno društveno djelovanje i pozitivan društveni utjecaj, najavile su to u srijedu Marina Orsag i Tamara Puhovski, njegove pokretačice.

The Good Influence Movement je globalna inicijativa o etičkom kodeksu influencera koju je pokrenula komičarka Marina Orsag, a koncept detaljno razradio i provodi Impact House čija je direktorica Tamara Puhovski, uz podršku Veleposlanstva Francuske Republike u Republici Hrvatskoj.

U priopćenju je istaknuto kako The Good Influence Movement želi motivirati i obvezati influencere da se posvete odgovornom društvenom djelovanju i pozitivnom društvenom utjecaju kroz proces certificiranja. Taj proces će uključivati edukaciju u područjima psihologije, sociologije, etike i javne komunikacije, proces izrade prve Etičke povelje influencera/ica te skupinu stručnjaka koja može pružiti podršku, interpretaciju te dodijeliti ili oduzeti certifikat influencerima.

"Utjecaj raznih influencera/ica na ljude i društvo poprilično je velik. Nažalost, iz raznih razloga, ti isti influenceri/ice, kao i ja sama, ponekad ne paze dovoljno na društvenu odgovornost svojih objava i zato sam došla na ideju kako bi bilo super kada bi postojala neka organizacija koja bi educirala influencere/ice o društvenoj odgovornosti, toleranciji, jednakosti, medijskoj pismenosti i svemu onome što naš život čini boljim, a sve kako bi njihove/naše objave postale kvalitetnije i društveno odgovornije", istaknula je Orsag.

Orsag je najavila da krajem rujna očekuju prvu GIM konferencija te da im se već javljaju prvi hrvatski, regionalni i strani influenceri koji žele sudjelovati, a Puhovski je dodala kako će 31. kolovoza u Zagrebu organizirati okrugli stol i predstavljanje Etičkog kodeksa influencera/ica.

"Možemo i moramo raspravljati o tome je li influencerstvo nova struka. Ono što ne možemo raspravljati je da svaka pozicija moći mora biti uparena s razumijevanjem i poštivanjem odgovornosti koju ta moć nalaže", istaknula je Puhovski.

Ustvrdila je i da se u u svijetu - u kojem se 82 posto kupaca oslanja na preporuke influencera, a povrat na 1$ uložen u influencere se procjenjuje na 5.78$ te u svijetu u kojem Svjetska zdravstvena organizacija uvodi novi pojam - ''infodemija'' ili prekomjerna količina informacija o nekom problemu, koja otežava pronalaženje rješenja - ne može ignorirati društvenu moć influencera.

Tagovi: The Good Influence Movement, inicijativa, influenceri, Marina Orsag
PROČITAJ I OVO
Jandroković: Milanovićeve izjave o Turudiću su opasne
REAKCIJE
Jandroković: Milanovićeve izjave o Turudiću su opasne
ZAGREB - "S takvim stvarima se ne igramo, imali smo iskustva da su se dogodila već ubojstva gdje su žrtve bile javne osobe."
Plenković osvanuo na TikToku
DRUŠTVENE MREŽE
Plenković osvanuo na TikToku
ZAGREB - Andrej Plenković je u jeku kampanje otvorio profil na još jednoj društvenoj mreži, a riječ je o TikToku.
Rijeke pravde predale izborne liste, Grbin najavio pobjedu
LISTE
Rijeke pravde predale izborne liste, Grbin najavio pobjedu
ZAGREB - Izborne liste Državnom izbornom povjerenstvu tijekom dana predao je i SDP odnosno njihova koalicija Rijeke pravde.
Nova akcija EU tužitelja, troje uhićenih
UHIĆENJA
Nova akcija EU tužitelja, troje uhićenih
ZAGREB - Ured europskog javnog tužitelja (EPPO) u Zagrebu pokrenuo je istragu protiv četiri osobe i jedne tvrtke zbog tri subvencijske prijevare i krivotvorenja isprava.
Umirovljenici razočarani: Dobili manji dodatak od očekivanog
RAZOČARANI
Umirovljenici razočarani: Dobili manji dodatak od očekivanog
ZAGREB - Umirovljenici su u srijedu dobili još jedan Vladin dodatak, ali umjesto veselja, neugodno ih je iznenadio manji iznos od onoga koji su očekivali.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE