GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Teško ozlijeđena djevojčica izgubila bitku za život

Teško ozlijeđena djevojčica izgubila bitku za život
TRAGEDIJA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 04.04.2021 / 16:45
Autor: SEEbiz / H
ZAGREB - Teško ozlijeđena dvoipolgodišnja djevojčica iz Nove Gradiške koja je u srijedu primljena u zagrebačku Kliniku za dječje bolesti Klaićeva, umrla je u nedjelju, priopćio je ravnatelj te bolnice Goran Roić.

Iz bolnice u Klaićevoj poslano je priopćenje u kojem se obavještava javnost da je dvoipolgodišnja djevojčica, nažalost, preminula.

“S velikom tugom i žaljenjem moramo vas izvjestiti da je kod naše male pacijentice, unatoč svim poduzetim terapijskim mjerma i izuzetnim naporima intenzivističkog tima, došlo do kritičnog kliničkog pogoršanja. U skladu s tim, prema protokolu proveden je postupak za utvrđivanje moždane smrti, što je nažalost potvrđeno. Počivala u miru”, stoji u priopćenju.

Djevojčicu iz okolice Nove Gradiške je u srijedu ujutro u tamošnju Opću bolnicu donijela majka i rekla da je dijete palo. Liječnici u Novoj Gradiški pokušali su dijete reanimirati, a s obzirom na težinu ozljeda u srijedu popodne su djevojčicu prevezli u Klaićevu.

“Ozljede su bile teške, posebno glave, ali bilo ih je po cijelom tijelu”, rekao je u četvrtak Ravnatelj OB-a Nova Gradiška Josip Kolodziej.

Sudac istrage Županijskog suda u Slavonskom Brodu Mile Soldo odredio je u subotu mjesec dana istražnog zatvora za roditelje djevojčice. Majci je istražni zatvor određen zbog opasnosti da će ometati kazneni postupak utjecajem na svjedoke, a ocu zbog opasnosti da će ponoviti kazneno djelo jer je već osuđivan za dugo kazneno djelo.

Majci se stavlja na teret da je udarala dijete neprimjerenom silom zbog čega je došlo do ozljeda zbog kojih je djevojčica završila u bolnici. Njoj se na teret stavlja pet kaznenih djela, a ocu četiri.

U slučaju dvoipolgodišnje djevojčice sumnja je da je bila zlostavljanja od studenoga 2020. do 31. ožujka 2021. Za ostalo troje djece, izuzetih iz zajedničkog domaćinstva, sumnja se da su bila zlostavljana i duži period.

Ministar Josip Aladrović naveo je da, nakon što su u upravnom nadzoru utvrđene nepravilnosti te je smijenjen ravnatelj Centra, u utorak tamo odlazi tim Ministarstva kako bi se pobrinuo da se stručnost u tom centru podigne na višu razinu.

“Komora socijalnih radnika i Hrvatska psihološka komora provode stručni nadzor, rezultate očekujemo u utorak ili najkasnije u srijedu, i nakon toga ćemo moći utvrditi eventualne stručne propuste pojedinih radnika”, rekao je u subotu, uz ostalo, ministar Aladrović.

Najavio je izmjene Zakona o socijalnoj skrbi kojima se želi postići bolja kvaliteta usluge za korisnike, istaknuvši među ostalim centraliziranje poslovanja centara za socijalnu skrb te formiranje Povjerenstva za predstavke.

Tagovi: Klinika za dječje volesti Klaićeva, Josip Aladrović, Josip Kolodziej, Nova Gradiška, Goran Roić
PROČITAJ I OVO
Relković: HDZ je slabiji nego nakon prošlih izbora
ANALITIČARI
Relković: HDZ je slabiji nego nakon prošlih izbora
ZAGREB - Gost N1 televizije bio je politički analitičar i savjetnik stranke Centar Ivica Relković.
Grmoja: Pozivam DP da formiramo antiHDZ Vladu bez Možemo! i SDSS-a
POZIV
Grmoja: Pozivam DP da formiramo antiHDZ Vladu bez Možemo! i SDSS-a
ZAGREB - Premijerski kandidat Mosta Nikola Grmoja se oglasio na Twitteru.
Izbori za EP: Još nema ni jedne kandidacijske liste
BIZARNO
Izbori za EP: Još nema ni jedne kandidacijske liste
ZAGREB - Iako su to mogli učiniti unatrag devet dana, do petka još ni jedna politička stranka ili birači nisu Državnom izbornom povjerenstvu (DIP) dostavili kandidacijsku listu za europske izbore. Rok za dostavu im je u utorak, 23. travnja, u ponoć.
Uhićen Sergej Trifunović
UHIĆENJE
Uhićen Sergej Trifunović
BEOGRAD - Srpski mediji pišu da je uhićen glumac Sergej Trifunović.
Izrael napao Iran; nuklearna postrojenja zasad netaknuta
ODGOVOR
Izrael napao Iran; nuklearna postrojenja zasad netaknuta
TEHERAN - Izraelske rakete pogodile su lokaciju u Iranu, izvijestio je ABC News, pozivajući se na američkog dužnosnika, dok je iranska novinska agencija Fars, izvještavajući o eksploziji, navela da je aktiviran sustav protuzračne obrane u gradu Isfahanu.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE