GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Tepić: Prvi svedok protiv Palme pozvan na saslušanje u Jagodini

Tepić: Prvi svedok protiv Palme pozvan na saslušanje u Jagodini
NAJAVE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 09.05.2021 / 12:57
Autor: SEEbiz / NOVA.rs
BEOGRAD - Potpredsednica Stranke slobode i pravde Marinika Tepić saopštila je da je prvi svedok koji Dragana Markovića Palmu sumnjiči za organizovanu prostituciju i pedofiliju, pozvan da svoj iskaz sutra, u ponedeljak 10. maja, "usred Markovićevog privatnog grada, u Jagodini".

"Skandaloznom odlukom Tužilaštva u Kraljevu, kome je predmet prebačen iz Jagodine, da pozivanje svedoka ostavi policiji Dragana Markovića Palme, direktno se dovodi u opasnost bezbednost, ali i život svedoka, naročito što već postoji prijavljeno zastrašivanje 24. aprila, evidentirano u policiji u Beogradu. Time, ovakvo postupanje više liči na prinošenje žrtve dželatu, nego zaštita koju već nedeljama zahtevamo“, izjavila je Tepić, a saopštila SSP, a prenela N1.

Kako se navodi, prvi svedok je u petak zatražio zamolnicom od Tužilaštva u Kraljevu da svoj iskaz da u Beogradu i očekuje saglasnost za to u ponedeljak.

„Svaku drugačiju odluku smatraćemo direktnim ugrožavanjem svedoka i njegove porodice i to upravo od države i pravosuđa“, kaže Tepić.

„Imajući sve ovo u vidu, prinuđeni smo da se za zaštitu svedoka i žrtava borimo javno, jer je organizovana prostitucija i pedofilija u kojima je prvoosumnjičeni službeno lice Dragan Marković Palma po rečima očevidaca i žrtava – pitanje od najvećeg javnog interesa. Stoga ćemo u narednim danima izneti i javnosti i tužilaštvu nekoliko zataškanih tragova, do kojih je sasvim sigurno i samo moglo doći, a neki su i službeno već ranije evidentirani“, navodi se u saopštenju SSP-a.

Dragan Marković Palma izjavio je danas da je Tužilaštvu za visokotehnološki kriminal u Beogradu podneo krivičnu prijavu protiv „zaštićenog svedoka“, koji je protiv njega izneo optužbe za podvođenje devojaka i maloletnica.

Marković, koji je i predsednik Skupštine grada Jagodine, za televiziju Pink izjavio je da će krivične prijave podneti sutra i protiv funkcionerki Stranke slobode i pravde (SSP) Marinike Tepić i Narodne stranke Sande Rašković Ivić „zbog laži“ o njemu, i tvrdnji da su na žurkama koje je organizovao za poslovne i političke saradnike podvođene devojke i maloletnice.

Tagovi: Marinika Tepić, Sanda Rašković Ivić, podvođenje devojčica, Dragan Marković Palma
PROČITAJ I OVO
Dodik: Pozivam Parlament BiH da ugasi OHR i protjera strance ili se RS povlači iz odlučivanja
PRIJETNJE
Dodik: Pozivam Parlament BiH da ugasi OHR i protjera strance ili se RS povlači iz odlučivanja
BANJA LUKA - Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik predložio je tokom današnjeg obraćanja u Narodnoj Skupštini RS-a način kako da se "relaksira" situacija u Bosni i Hercegovini. Pozvao je Parlamentarnu skupštinu BiH da ugasi međunarodne institucije u zemlji ili slijede kontramjere.
Dva vukovarska heroja među nositeljima lista Domovinskog pokreta
LISTE
Dva vukovarska heroja među nositeljima lista Domovinskog pokreta
ZAGREB - Domovinski pokret zajedno s političkim partnerima danas je predao kandidacijske liste za Hrvatski sabor. Nositelje lista predstavio je predsjednik Domovinskog pokreta i vukovarski gradonačelnik Ivan Penava.
Milanović još jednom žestoko napao Plenkovića
ŽESTOKO
Milanović još jednom žestoko napao Plenkovića
ZAGREB - Predsjednik Zoran Milanović oglasio se na Facebook profilu i komentirao posljednji istup premijera Andreja Plenkovića.
Plenković predstavio HDZ-ov program i izborne liste, ima iznenađenja
HDZ
Plenković predstavio HDZ-ov program i izborne liste, ima iznenađenja
ZAGREB - Predsjednik Vlade Andrej Plenković, predstavio je izborni program i liste s imenima kandidata.
Jandroković: Milanovićeve izjave o Turudiću su opasne
REAKCIJE
Jandroković: Milanovićeve izjave o Turudiću su opasne
ZAGREB - "S takvim stvarima se ne igramo, imali smo iskustva da su se dogodila već ubojstva gdje su žrtve bile javne osobe."
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE