GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Teksas i Florida ponovo uvode restrikcije zbog koronavirusa

Teksas i Florida ponovo uvode restrikcije zbog koronavirusa
RESTRIKCIJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 27.06.2020 / 08:16
Autor: SEEbiz / H
DALLAS - Teksas i Florida uveli su u petak nove restrikcije zbog širenja pandemije COVID-a 19, dok Bijela kuća i dalje tvrdi da stanje nije tako dramatično kao proljetos.

Drugi val epidemije koronavirusa u Teksasu (29 milijuna stanovnika) šalje snažnu poruku jer je to jedna od saveznih država koja se otvorila još 1. svibnja, tjednima prije država na sjeveroistoku.

Teksaški barovi otvorili su se 22. svibnja. U petak, pet tjedana poslije, zbog ponovnog širenja epidemije i priljeva bolesnika u bolnice guverner je naredio njihovo zatvaranje (mogu dostavljati hranu i piće i posluživati za van). "Jasno je da je porast broja zaraženih uglavnom povezan s nekim oblicima aktivnosti, napose s okupljanjem Teksašana u barovima", rekao je Greg Abbott, pozivajući ih po ne znam koji put da poštuju fizički razmak.

Usto je smanjio dopušteni kapacitet restorana sa 75 na 50 posto. Na Floridi je u petak prijavljeno 9.000 novooboljelih, što je najveći broj nakon 5.500 slučajeva zabilježenih u srijedu.

Mjesne vlasti su priopćile da zabranjuju konzumiranje alkohola u barovima, što odmah stupa na snagu. U zadnjih tjedan dana zabilježen je najveći broj novozaraženih u tjedan dana u SAD-u (225.000), pokazuje izračun agencije France Pressea.

Taj broj je u stalnom porastu u zadnja dva tjedna u 30 od 50 saveznih država, napose u najvećim i najgušće naseljenim državama na jugu i na zapadu, poput Kalifornije, Arizone, Teksasa i Floride.

Potpredsjednik Mike Pence pokušao je umiriti Amerikance rekavši da su žarišta ograničena na neke velike aglomeracije poput Phoenixa (Arizona) i Houstona te istaknuvši da je zemlja sada bolje pripremljena nego što je bila u ožujku i da sada više obolijevaju mladi koji su manje osjetljivi na virus. "Istina je da smo usporili prijenos, izravnali smo krivulju", rekao je potpredsjednik.

No Anthony Fauci, najveći stručnjak u vladi za infektivne bolesti istupio je na istoj tiskovnoj konferenciji kako bi zazvonio na uzbunu. Fauci je upozorio da u društvu u kojemu su svi međusobno povezani, pandemija ne može biti ograničena na neku dobnu skupinu ni na područje nekog grada. "Na nekim područjima imamo ozbiljan problem", rekao je Fauci koji za razliku od Pencea i Trumpa nosi masku u javnosti.

Tagovi: Teksas, Florida, koronavirus u SAD-u, Bijela kuća
PROČITAJ I OVO
Direktor CIA-e: Realan rizik da bi Ukrajina mogla izgubiti rat do kraja 2024.
RIZICI
Direktor CIA-e: Realan rizik da bi Ukrajina mogla izgubiti rat do kraja 2024.
WASHINGTON - Direktor američke Središnje obavještajne agencije (CIA) William Burns upozorio je da postoji "realni rizik" da bi Ukrajinci mogli izgubiti rat od Rusije na bojnom polju do kraja 2024. godine.
Preminuo Brano Mićunović
IN MEMORIAM
Preminuo Brano Mićunović
BUDVA - Taj Nikšićanin imao je razvijen biznis u Crnoj Gori, ali je najčešće pominjan kao osoba koja je rukovodila organizovanim kriminalom.
Radić: Jamčim da će DP ostati jedinstven
PORUKE
Radić: Jamčim da će DP ostati jedinstven
ZAGREB - U poslijeizbornim kombinacijama najviše se, kao onaj koji bi mogao donijeti prevagu u sastavljanju nove Vlade, spominje Domovinski pokret, čija je koalicija na parlamentarnim izborima održanima u srijedu osvojila 14 mandata.
Milanović: Ovo je priprema za državni udar, ali to neće proći
PREDSJEDNIK
Milanović: Ovo je priprema za državni udar, ali to neće proći
ZAGREB - "Ja ne moram biti mandatar. Očekivao sam i nešto više glasova. Većina je glasala za promjene, to bi se moralo poštivati. Tko će biti mandatar odlučuje samo saborska većina."
Troje ustavnih sudaca: Šeparović prijeti Saboru, to je protuustavno
PRIJETNJE
Troje ustavnih sudaca: Šeparović prijeti Saboru, to je protuustavno
ZAGREB - Troje ustavnih sudaca (Andrej Abramović, Lovorka Kušan i Goran Selanec) bilo je protiv odluke Ustavnog suda o Milanoviću.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE