GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Tegnell upozorava da Švedska ulazi u treći val

Tegnell upozorava da Švedska ulazi u treći val
UPOZORENJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 02.03.2021 / 16:43
Autor: SEEbiz / H
STOCKHOLM - Čini se da Švedska ulazi u treći val pandemije, objavila je u utorak zdravstvena agencija nakon uvođenja novih restrikcija zbog porasta broja inficiranih i jako brzog širenja varijanti virusa koje se smatraju zaraznijima.

Švedska je od petka registrirala 11.804 novozaraženih u odnosu na 10.933 prošloga tjedna.

"Čini se da ulazimo u treći val", rekao je glavni epidemiolog Anders Tegnell na konferenciji za novinare.

"To se počinje odražavati na intenzivnu skrb. Porast nije dramatičan, ali nije ni pad kakav smo imali neko vrijeme", dodao je.

Zdravstvena agencija je ograničenje broja kupaca u trgovinama, povrh restrikcija uvedenih prošloga tjedna kao što je skraćeno radno vrijeme kafića i restorana te rigoroznija pravila nošenja maske.

Tegnell, arhitekt švedske protupandemijske strategije, rekao je da najnovija istraživanja pokazuju da je cjepivo AstraZenence učinkovito kod starijih od 65 godina i da bi Švedska mogla promijeniti svoju preporuku da se to cjepivo ne daje starijim osobama.

"Cjepivo AstraZenece je nepravedno na lošem glasu", izjavio je.

I dok broj zaraženih raste, smrtnost od covida-19 je i dalje je niža nego prethodnih mjeseci. Zemlja sa deset milijuna stanovnika prijavila je 56 umrlih, što je najmanja vikend statistika od studenoga 2020. Od posljedica covida-19 ukupno je umrlo 12.882.

Stopa smrtnosti po glavi stanovnika u Švedskoj je nekoliko puta viša nego u skandinavskih susjeda, ali je manja u odnosu na nekoliko europskih zemalja koje su uvele totalno zatvaranje.

Tagovi: Anders Tegnell, Švedska, treći val, koronavirus u Švedskoj, AstraZeneca, švedski model
PROČITAJ I OVO
Bilek: Manjine daju potporu Jandrokoviću za šefa Sabora
POTPORA
Bilek: Manjine daju potporu Jandrokoviću za šefa Sabora
ZAGREB - Predstavnik češke i slovačke nacionalne manjine Vladimir Bilek, u ime kluba nacionalnih manjina, poručio je za RTL da će dati potporu HDZ-ovu Gordanu Jandrokoviću za predsjednika Hrvatskog sabora. To bi značilo da će HDZ ako se dogovori s Domovinskim pokretom oformiti većinu.
Izvori: DP bi se mogao podijeliti
NESLUŽBENO
Izvori: DP bi se mogao podijeliti
ZAGREB - Domovinski pokret održao je prvu rundu službenih pregovora s HDZ-om. Iz DP-a su tvrdili da nema raskola i da kod njih vlada zajedništvo, no neslužbene informacije ipak govore nešto drugačije.
Plenković: Korumpirana ljevica želi porobiti institucije
JASNA PORUKA
Plenković: Korumpirana ljevica želi porobiti institucije
ZAGREB - Poručio je da će HDZ imati "dovoljno ruku" i sastaviti parlamentarnu većinu, naglasivši da razgovore vodi s ozbiljnima i odgovornima, no neće s Mostom, Možemo! i SDP-om koje je nazvao korumpiranima jer "žele porobiti neovisne institucije".
U Hrvatsku stiglo prvih šest Rafalea: Hrvatsko nebo je sada sigurnije
AVIONI
U Hrvatsku stiglo prvih šest Rafalea: Hrvatsko nebo je sada sigurnije
ZAGREB - Prvih šest od ukupno dvanaest višenamjenskih borbenih aviona Rafale u četvrtak je stiglo u Hrvatsku, dvije godine i pet mjeseci nakon potpisivanja ugovora s Francuskom vrijednog više od milijardu eura, a dolazak zadnjih od ugovorenih aviona očekuje se početkom sljedeće godine.
Hrebak: Samo su dvije opcije
PORUKE
Hrebak: Samo su dvije opcije
ZAGREB - Prije osam dana održani su parlamentarni izbori. Vladu još nemamo, a šanse da je sastave imaju i HDZ-ova i SDP-ova koalicija.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE