GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Tedeschi: Martina Dalić je ispravna

Tedeschi: Martina Dalić je ispravna
STAVOVI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 29.10.2018 / 19:00
Autor: SEEbiz / N1 info
ZAGREB - Na promociji knjige bivše potpredsjednice Vlade Martine Dalić bio je i poznati hrvatski poduzetnik Emil Tedeschi, prvi čovjek Atlantic grupe.

"Knjigu još nisam primio u ruke, komentirat ću nakon što pročitam. Što se tiče prezentacije, Martina Dalić je imala izvrstan govor", rekao je Tedeschi.

Odgovarajući na pitanje o tome da su isti ljudi koji su profitirali od Lex Agrokora bili upravo oni koji su ga i pisali, Tedeschi kaže: "Ja imam malo drugačiji pogled od vas, ali mi obavljamo različite poslove i nisu nam interesi jednaki. Podržavam donošenje zakona od početka i sam proces donošenja i usvajanja nagodbe. Pritom bih mogao imati problem, prije nego neki drugi, s odabirom savjetnika i njihovim naknadama."

"Vlada nije odgovorna što je Agrokor došao u problem i suštinski u stečaj. Više puta sam rekao da je to problem bivšeg vlasnika. Vlada se ponijela vrlo odgovorno kad je rekla odlučno ne novoj dozi narkotika ovisniku i odbila dati 300 milijuna eura. Vlada je imala političku hrabrost i mudrost u kratkom vremenu donijeti zakon i mislim da je tim zakonom smanjen pritisak na trošak za porezne obveznike. U razumijevanju tko je kriv, tko je odgovoran, što je moglo biti bolje u provesu, slažem se da javnosti koja je slabo upućena sve izgleda sumnjivo. Kao čelnik firme koja je bila veliki vjerovnik, moram reći da sam popriično zadovoljan i u tom smislu Martina Dalić ima pozitivnu, rekao bih krucijalnu ulogu", govori Tedeschi.

"Za mene je nezamislivo da je se stavlja u istu rečenicu s ljudima koji su odgovorni da je Agrokor došao u situaciju bankrotirati. Život nije crno-bijel, ali u polarizaciji tko je ispravan, a tko ne, Martina Dalić je ispravna. Mislim da mora biti jasno izrečeno: 'Hvala joj'. Je li moglo biti bolje, elegantnije, bolje komunicirano? Vjerojatno da. Savjetnici su plaćeni od sredstava vjerovnika, a oni su preko 80 posto glasali za nagodbu", kaže Tedeschi.

Tagovi: Emil Tedeschi, Martina Dalić, Agrokor, Atlantic Grupa
PROČITAJ I OVO
Biden: Amerika se vraća, spremna je voditi svijet
GLOBALNO VODSTVO
Biden: Amerika se vraća, spremna je voditi svijet
WASHINGTON - Novoizabrani američki predsjednik Joe Biden u utorak je, u trenutku kada prijenos vlasti hvata ritam, službeno predstavio prve osobe u svojoj budućoj administraciji i predstavio svoju viziju vanjske politike u kojoj SAD preuzima globalno vodstvo.
Prvi put u Hrvatskoj: Pacijenti u Varaždinu smješteni u šator
ŠATORI
Prvi put u Hrvatskoj: Pacijenti u Varaždinu smješteni u šator
VARAŽDIN - Varaždinska bolnica je popunjena i počelo je smještanje pacijenata s koronavirusom u šatore postavljene ispred bolnice. Večeras su u šatore smještena prva tri pacijenta, što je prvi takav slučaj u Hrvatskoj.
Capak: Kina se zatvaraju, kafići i javni prijevoz će biti ograničeni
ZATVARANJE
Capak: Kina se zatvaraju, kafići i javni prijevoz će biti ograničeni
ZAGREB - Ravnatelj HZJZ-a Krunoslav Capak komentirao je u Dnevniku HRT-a novi set strožih mjera i što možemo očekivati.
Milanović: Hoće li cijepljenje biti obavezno je ozbiljna tema
CIJEPLJENJE
Milanović: Hoće li cijepljenje biti obavezno je ozbiljna tema
ZAGREB - "To je testirano u najjačim svjetskim laboratorijima. Tu nema švercanja ako si odgovoran građanin, moje mišljenje je da bi se svi trebali cijepiti", kazao je.
Veliki propusti u brizi o covid pacijentima u švedskim staračkim domovima
DOMOVI
Veliki propusti u brizi o covid pacijentima u švedskim staračkim domovima
STOCKHOLM - Nadzorno tijelo švedskog zdravstvenog sustava u utorak je priopćilo da su otkriveni "ozbiljni nedostaci" u brizi o oboljelima od covida-19 u domovima za stare i nemoćne u kojima je ih je umrlo na tisuće, zbog čega je strategija ležernog pristupa pandemiji došla u središte pažnje.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE