GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Tamara Puač: Plenković je znao što radi Puljašić

Tamara Puač: Plenković je znao što radi Puljašić
TVRDNJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 14.01.2021 / 19:22
Autor: SEEbiz / N1 info
POŽEGA - Tamara Puač, neovisna vijećnica u Gradskom vijeću Grada Požege, objasnila je za N1 u Newsroomu da su i pravosuđe i državni vrh još u svibnju trebali znati ono što je kompromitiralo gradonačelnika Požege i HDZ-ovog saborskog zastupnika kad je direktor tvrtke Komunalac Požega objavio snimku razgovora.

Je li vijećnica Puač bila iznenađena snimkom razgovora kad je izašla u medije?

“Ja uopće nisam iznenađena s obzirom da na ovu situaciju s Komunalcem i na postojanje snimki upozoravam još od svibnja, s obzirom da smo pisali i predsjedniku Vlade i predsjedniku Sabora i USKOK-u i DORH-u. I na zadnjoj sjednici Gradskoj vijeća isto se pokrenulo pitanje što će se dogoditi s Vitezom jer se još od travnja spominje njegov otkaz. U konačnici je u studenom ime Didović već krenulo u opticaj kao nasljednik Viteza na mjestu odgovorne osobe u Komunalcu Požega”, kazala je Puač.

“Gradonačelnik je obećao odgovor pisanim putem. A dobio ga je Vitez u obliku nezakonitog otkaza”, dodala je.

Netom prije njenog javljanja u Newsroom HDZ-ov gradonačelnik Darko Puljašić podnio je ostavku na svoj mandat u Saboru. Voditelj je primijetio da je premijer Andrej Plenković rekao da za ništa od svega toga nije znao što se događa u Požegi.

Puač o tome ima drugačije mišljenje:

“To je jedna velika neistina, da ne kažem laž, ili netko treba poraditi na tome da se pošta koja stiže mailom predsjedniku Vlade ili predsjedniku Sabora mora malo bolje čitati. U dopisu koji je otišao prema USKOK-u, DORH-u, Uredu Vlade i predsjedniku Sabora jasno stoji da se mene tražilo da direktno kontaktiram predsjednika Sabora, gdje se navodio i njegov broj telefona i da se raspitam ima li saznanja da predsjednik županijske organiuzacije HDZ-a.”

“Već drugi put imamo situaciju da se pošta koja dolazi od građana iz ove županije, očito ne čita i da premijerovi radari ne rade onako kako on misli da rade”, dodala je.

“Andreja Plenkovića u ovim trenucima treba promatrati s dvije razine. Ne možemo ga gledati samo kao premijera. Kao predsjednik Vlade on je napravio što treba, uzeo je metlu i pomeo ispred svoje kuće, u Saboru. OK, idemo dalje. Isti taj Andrej Plenković je predsjednik HDZ-a na nacionalnoj razini. Svi mi jako dobro znamo kako funkcionira stranački sistem, neovisno o kojoj stranci je riječ. Predsjednik vrlo lako može dati prijedlog odluke o kojoj se može glasati. Sudbina i Puljašića i Pilona je u njegovim rukama”, smatra Puač.

Plenkoviću je poručila:

“Neka ne govori neka institucije rade svoj posao. U institucijama te snimke stoje od svibnja.”

Nabrojala je ranije Puljašićeve sporne trenutke s određenim optužbama, a potom rekla i smatra li da će se sa svojim zamjenikom povući s pozicija zbog ovoga:

“Apsolutno se neće povući. Njihova bahatost i samouvjerenost će i dalje ići na najjače.”

Tijekom gostovanja je usput precizirala da je nezavisna vijećnica ne zato što bi istupila iz SDP-a nego:

“Izbacili su me iz SDP-a Rekla sam jasno i glasno da sam nezadovoljna kako Bernardić vodi stranku.”

Tagovi: Tamara Puač, Andrej Plenković, Darko Puljašić, Komunalac Požega
PROČITAJ I OVO
Preporuka za prijem Kosova u Vijeće Europe razveselila Prištinu
INTEGRACIJA
Preporuka za prijem Kosova u Vijeće Europe razveselila Prištinu
PRIŠTINA - Parlamentarna skupština Vijeća Europe (PACE) preporučila je u utorak prijem Kosova u tu organizaciju, što je naljutilo Beograd koji je rekao da je to "dan srama", dok ga je Priština nazvala "velikim danom" i korakom bliže prijemu u punopravno članstvo.
Stručnjaci: Rizik od potresa u Sloveniji jako je podcijenjen
POTRESI
Stručnjaci: Rizik od potresa u Sloveniji jako je podcijenjen
LJUBLJANA - Slovenija je pod velikim rizikom od potresa, ali većina javnosti toga nije svjesna, smatraju sudionici današnjeg savjetovanja Zavarovalnice Triglav.
Ludo vrijeme: Snijeg na granici, u Zagrebu srušena stabla, stradali i štandovi
NEVRIJEME
Ludo vrijeme: Snijeg na granici, u Zagrebu srušena stabla, stradali i štandovi
ZAGREB - U Hrvatsku je stigla najavljena promjena vremena. Posebno upozorenje objavio je i DHMZ.
Škaro mora u zatvor zbog silovanja
POTVRĐENA KAZNA
Škaro mora u zatvor zbog silovanja
ZAGREB - Visoki kazneni sud potvrdio je Damiru Škari (65) presudu od dvije i pol godine zatvora.
Zelenski: Bez pomoći Zapada nemamo nikakve šanse protiv Rusije
JASNA PORUKA
Zelenski: Bez pomoći Zapada nemamo nikakve šanse protiv Rusije
KIJEV - Potencijal oružanih snaga Rusije višestruko premašuje kapacitete Ukrajine, te stoga Kijev nema šanse da nastavi borbu bez pomoći Zapada, rekao je ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE