GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Tajno snimljeni Bandić: Što smo ćapili, ćapnuli smo

Tajno snimljeni Bandić: Što smo ćapili, ćapnuli smo
NOVA SAZNANJA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 06.07.2021 / 08:38
Autor: SEEbiz/Index

ZAGREB - Istražitelji su ozvučili i tako prisluškivali što se razgovara u automobilu Milana Bandića. Tu je on dogovarao poslove te je aktualnosti komentirao sa svojim vozačima.

Tako je, kako jutros piše Jutarnji, lani u srpnju policija u ozvučenom automobilu snimila tadašnjeg gradonačelnika Zagreba Milana Bandića kako s vozačem Ivanom Jurčićem razgovara o tome kako moraju privremeno iz igre s adventskim kućicama izbaciti njegovog drugog vozača Zdravka Krajinu i "kralja Adventa" Denisa Mohenskog, zbog policijskih izvida.

"Ova dvojica ne smiju biti blizu, biti tamo, samo ovu godinu. Neka ne preskoče, ali neka ih nema tamo, neka ide preko nekog šestog, vašeg ili njihovog, nebitno", rekao je Jurčić.

"To je jasno, ne smije ih biti nikako", složio se Bandić. "Idealno bi bilo da pauziraju ovu godinu jer je ovo izborna godina", nastavlja vozač. "Ne može ni Zagi ni oni", dodaje Bandić.

Sličnih razgovora ima jako puno. Krajem ožujka 2020. godine u automobilu je, primjerice, razgovarao sa Zdravkom Krajinom, svojim vozačem.

"Što smo ćapili, ćapnuli smo...", kaže mu Bandić.

"Dobro, imamo mi još love, imamo mi još 950 hiljada, vi imate...", kaže mu Krajina.
U nastavku razgovora, kao i u jednom razgovoru snimljenom pola godine kasnije, Krajina se žali Bandiću na problem s nekim računom koji je, kako je smatrao Krajina, trebala podmiriti Turistička zajednica.

"Moramo, šefe, vidjeti što ćemo, da otpišemo tih 160.000 Turističke ili što ćemo jer to je stvarno naša lova s računa kojim smo im tada izišli u susret kad je bila ona frka."

"Dobro, sve u redu", uzvraća mu Bandić. "Naravno, kad smo to platili, onda su oni brzo zaboravili da smo to napravili za njih", dodaje Krajina. "To ste vi umjesto Turističke platili?" pita ga Bandić.

"Da, bio je dogovor da će Turistička to platiti nama, a na kraju mi smo platili, ali oni nisu platili nama."

"To je dvadeset, dvadeset i dvije tisuće eura, nije to za bacit", konstatira Bandić. "Nije to virtualna lova...", ubacuje se Krajina.

"Da, da, to su naše pare", zaključuje sada pokojni gradonačelnik.

Tagovi: milan bandić, zdravko krajina, uhićenja, zagreb, uhićenja advent
PROČITAJ I OVO
Sergej Trifunović pušten na slobodu dva dana nakon hapšenja
NA SLOBODI
Sergej Trifunović pušten na slobodu dva dana nakon hapšenja
BEOGRAD - Glumcu Sergeju Trifunoviću poslije saslušanja u Višem javnom tužilaštvu u Beogradu ukinuto je zadržavanje.
Jankovics: Nisu me zvali ni Orban ni Milanović
REAKCIJE
Jankovics: Nisu me zvali ni Orban ni Milanović
ZAGREB - Zastupnika mađarske nacionalne manjine Roberta Jankovicsa zateklo je novinarsko pitanje predsjedniku Zoranu Milanoviću je li zbog njega on kontaktirao premijera Mađarske Viktora Orbana.
Posavec: I Grbin i Milanović mogu doći do parlamentarne većine jednako kao i Plenković
JASNA PORUKA
Posavec: I Grbin i Milanović mogu doći do parlamentarne većine jednako kao i Plenković
ČAKOVEC - Međimurski župan Matija Posavec osvojio je dva mandata sa svojom Nezavisnom platformom Sjever te je za N1 televiziju komentirao rezultate izbor, s kim bi mogao koalirati, ali i upozorenje Ustavnog suda da Zoran Milanović ne može biti mandatar Vlade.
Tomašević priznao: Žao nam je što nismo išli u točkastu koaliciju sa SDP-om
PRIZNANJE
Tomašević priznao: Žao nam je što nismo išli u točkastu koaliciju sa SDP-om
ZAGREB - Gradonačelnik Zagreba Tomislav Tomašević danas je izjavio da je protuustavna odluka Ustavnog suda o Zoranu Milanoviću da ne može biti mandatar ni premijer, te da će Možemo! podržati koga god SDP predloži za mandatara.
Njemački mediji: Plenković će imati velike muke kako bi sastavio većinu
ODJECI
Njemački mediji: Plenković će imati velike muke kako bi sastavio većinu
BERLIN - Mediji s njemačkoga govornog područja u analizama izbora u Hrvatskoj ukazuju na predstojeće mukotrpno sastavljanje vlade i ne isključuju mogućnost novih izbora.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE