GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Tadić: Vučić je trgovac ljudskim dušama, on je kao makro na ulici

Tadić: Vučić je trgovac ljudskim dušama, on je kao makro na ulici
TEŠKE REČI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 14.10.2019 / 12:10
Autor: SEEbiz / Beta
BEOGRAD - Predsednik Socijaldemokratske stranke i nekadašnji predsednik Srbije Boris Tadić izjavio je da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić javno govorio da je sledbenik Maksa Vebera dok je u potaji očigledno sanjao da bude naslednik Jozefa Gebelsa, nazivajući ga trgovcem ljudskim dušama.

"Medjutim, za razliku od Gebelsa koji je zaista veštom i brutalnom propagandom tragično menjao političke stavove nemačkih gradjana, Vučić kao običan trgovac ljudskim dušama to čini bedno potkupljujući čitave delove stanovništva strahom i ucenjenom egzistencijom", rekao je Tadić za list Danas.

Prema račima Tadića, Vučić "uzima novac od gradjana, a onda ih ucenjuje da bi im vratio njihov novac i sve to potom prikazuje kao rezultat navodnih ekonomskih uspeha njegovog režima, a sebe kao dobrotvora".

"Time gradjane koji ga podržavaju uvodi u specifičnu vrstu političke prostitucije, pri čemu izmedju njega i makroa na ulici suštinski nema razlike u metodologiji. Tako da to više nije pitanje ni straha ni verovanja gradjana, a svakako ne ni vešte propagande, već gole trgovine dušama", rekao je Tadić.

On je rekao i da medjustanački dijalog nema smisla ukoliko mu ne prethode razgovori predstavnika Evropskog parlamenta i opozicije, jer bez toga je samo nastavak dijaloga koji je u prethodnim pokušajima već postavljen na pogrešne temelje.

"Vlast optužuje opoziciju da je neodgovorno pristupila ovom dijalogu, a oni se nisu udostojili ni da na medjustranački dijalog dodju predsednici njihovih stranaka".

Takodje, kako je naveo, "ti razgovori nemaju smisla ni ukoliko u njima ne učestvuju sve relevantne opozicione stranke, kao i relevantni predstavnici stranaka na vlasti".

"Ne može se voditi dijalog sa Vućićevim emisarima koji su tu samo da prenesu njegove poruke. To nije dijalog, već zapravo samo politička farsa nastavka monologa u kom živimo sedam godina", rekao je Tadić.

Tagovi: Boris Tadić, Aleksandar Vučić
PROČITAJ I OVO
Beroš: Brojke su još uvijek dobre
PORUKE
Beroš: Brojke su još uvijek dobre
ZAGREB - U Hrvatsku je stigla vrijedna donacija zaštitne opreme, ali kraj epidemije još se ne nazire. Građanima još imaju niz pitanja, a na njih je u Dnevniku Nove TV pokušao odgovoriti ministar zdravstva Vili Beroš.
Vučić: Pravićemo nove privremene bolnice, jer Sajam neće biti dovoljan
JASNA PORUKA
Vučić: Pravićemo nove privremene bolnice, jer Sajam neće biti dovoljan

BEOGRAD - Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je večeras da privremena bolnica na Beogradskom sajmu neće biti dovoljna za broj obolelih od korona virusa u Beogradu, već da ćemo morati da pravimo nove.

Slovenija: Od ponoći zabrana napuštanja matične općine
ZABRANE
Slovenija: Od ponoći zabrana napuštanja matične općine
LJUBLJANA - Kako bi spriječila širenje koronavirusa slovenska vlada donijela je odluku po kojoj od ponoći na ponedjeljak građani ne smiju napuštati područje općine u kojoj žive, uz izuzetke poput odlaska na posao.
Capak: Mjere bi mogle popustiti početkom lipnja
PROGNOZE
Capak: Mjere bi mogle popustiti početkom lipnja
ZAGREB - U Hrvatskoj je dosad potvrđeno 713 slučajeva zaraze koronavirusom - što je 0, 018 posto ukupnog stanovništva zemlje. Jutros je u Zagrebu preminula i šesta hrvatska žrtva koja je inače bila teški bolesnik.
Italija: Novih 756 smrtnih slučajeva, pad drugi dan zaredom
TRAGIČNO
Italija: Novih 756 smrtnih slučajeva, pad drugi dan zaredom

RIM - Broj mrtvih u Italiji od koronavirusa u nedjelju se popeo za još 756 slučajeva, objavila je Agencija za civilnu zaštitu, što je drugi dan zaredom da broj umrlih pada, a nekoliko dana uzastopce pada i broj novozaraženih.

@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE