GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Svi koji ulaze u Ujedinjeno Kraljevstvo morat će u 14-dnevnu karantenu

Svi koji ulaze u Ujedinjeno Kraljevstvo morat će u 14-dnevnu karantenu
VAN PAMETI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 22.05.2020 / 20:04
Autor: SEEbiz / H
LONDON - U Ujedinjenom Kraljevstvu će od 8. lipnja za sve koji dolaze iz inozemstva biti obvezna 14- dnevna karantena, rekla je u petak britanska ministrica unutarnjih poslova Priti Patel, kako bi se spriječilo širenje zaraze novim koronavirusom.

Svi koji dolaze iz inozemstva, uključujući i britanske državljane, morat će biti u samoizolaciji 14 dana i navesti gdje će se za to vrijeme nalaziti.

"Sada kada smo prošli vrhunac zaraze moramo poduzetti korake kako bi se sačuvali od uvezenih slučajeva koji bi izazvali ponovno širenje ove smrtonosne bolesti", rekla je Patel na konferenciji za medije.

Ako neće poštivati tu uredbu, oni koji ulaze u zemlju mogli bi biti kažnjeni novčanom kaznom do 1000 funti.

Karantena neće biti obvezna za one koji dolaze iz Republike Irske, vozače kamiona, medicinske djelatnike i sznske radnike u poljoprivredi, a mjera će se preispitivati svaka tri tjedna.

Uvođenje obvezne karantene kritizirale su putničke agencije a zrakoplovne tvrtke u Ujedinjenom Kraljevstvu su prije više tjedana upozorile da bi takva mjera mogla nanijeti velike štete zrakoplovnom sektoru.

"Mjera karantene bez određenog roka njenog ukidanja, učinit će već kritičnu situaciju u zrakoplovstvu Ujedinjenog Kraljevstva i svim povezanim gospodarskim aktivnostima još gorom", poručilo je udruženje zrakoplovnih kompanija u pismu premijeru Borisu Johnsonu.

"Ljudi naprosto neće putovati u i iz Ujedinjenog Kraljevstva dok gospodarstva u Europi i po svijetu počinju otvarati svoje granice i ukidati svoje karantene, što će onemogućiti britanski zrakoplovni sektor da im konkurira", napisala je organizacija zrakoplovnih tvrtki.

Britanska vlada je već tjednima izložena kritikama jer je broj umrlih od covida-19 prešao 36.000, više nego u bilo kojoj zemlji Europe, a po nekim procjenama broj umrlih od covida-19 veći je od 41.000.

Iako je dnevni broj smrtnih slučajeva sad u padu, vlada još nije ukinula mjere uvedene kako bi se spriječilo širenje zaraze.

Obveznom karantenom za sve koji ulaze u zemlju britanska se vlada nada spriječiti drugi val zaraze.

Tagovi: Velika Britanija, zračni prijevoz, samoizolacija, Boris Johnson, koronavirus u Velikoj Britaniji
PROČITAJ I OVO
Jankovics: Nisu me zvali ni Orban ni Milanović
REAKCIJE
Jankovics: Nisu me zvali ni Orban ni Milanović
ZAGREB - Zastupnika mađarske nacionalne manjine Roberta Jankovicsa zateklo je novinarsko pitanje predsjedniku Zoranu Milanoviću je li zbog njega on kontaktirao premijera Mađarske Viktora Orbana.
Posavec: I Grbin i Milanović mogu doći do parlamentarne većine jednako kao i Plenković
JASNA PORUKA
Posavec: I Grbin i Milanović mogu doći do parlamentarne većine jednako kao i Plenković
ČAKOVEC - Međimurski župan Matija Posavec osvojio je dva mandata sa svojom Nezavisnom platformom Sjever te je za N1 televiziju komentirao rezultate izbor, s kim bi mogao koalirati, ali i upozorenje Ustavnog suda da Zoran Milanović ne može biti mandatar Vlade.
Tomašević priznao: Žao nam je što nismo išli u točkastu koaliciju sa SDP-om
PRIZNANJE
Tomašević priznao: Žao nam je što nismo išli u točkastu koaliciju sa SDP-om
ZAGREB - Gradonačelnik Zagreba Tomislav Tomašević danas je izjavio da je protuustavna odluka Ustavnog suda o Zoranu Milanoviću da ne može biti mandatar ni premijer, te da će Možemo! podržati koga god SDP predloži za mandatara.
Njemački mediji: Plenković će imati velike muke kako bi sastavio većinu
ODJECI
Njemački mediji: Plenković će imati velike muke kako bi sastavio većinu
BERLIN - Mediji s njemačkoga govornog područja u analizama izbora u Hrvatskoj ukazuju na predstojeće mukotrpno sastavljanje vlade i ne isključuju mogućnost novih izbora.
Milinović: Ustavni sud vraća nas u kaljužu
PORUKE
Milinović: Ustavni sud vraća nas u kaljužu
ZAGREB - Ne stišavaju se reakcije na odluku Ustavnog suda da Zoran Milanović ne može biti mandatar i predsjednik Vlade.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE