GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Sveta Nedelja: Plaće gradskim službenicima ovisit će o ocjenama građana

Sveta Nedelja: Plaće gradskim službenicima ovisit će o ocjenama građana
POHVALNO
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 22.02.2020 / 08:56
Autor: SEEbiz
SVETA NEDELJA - U sklopu digitalizacije grada, Sveta Nedelja uvodi nove standarde transparentnosti te će njegovi stanovnici moći ocjenjivati djelatnike gradske uprave.

Preciznije, kako je objasnio Davor Nađi, zamjenik gradonačelnika, zaposlenici gradske uprave imat će fiksni i varijabilni dio primanja, smanjit će im se plaća za 10 posto, te će im se, ovisno o ocjenama, kvartalno isplaćivati nagrada. Najlošije ocijenjeni zaposlenici, priopćili su iz tog grada, neće dobiti nagradu, a bolji će dobiti veća primanja. Najbolji među svima imat će osjetno povećanje pri ukupnom zbroju primanja.

- Ocjenjivanje će se provoditi i međusobno unutar uprave što će se ubrojiti u ukupnu ocjenu djelatnika. Ovaj prijedlog smanjenja fiksnih plaća zaposlenika mora još potvrditi Gradsko vijeće, pa ako se donese pozitivna odluka, njegova primjena krenula s 1. srpnjem, a ocjenjivanje s 1. ožujkom sljedeće godine - rekao je Nađi.

- Ovo je naš sljedeći korak u dobrom upravljanju gradom – poručio je.

Usto, Nađi je prezentirao i Registar javne nabave dostupan na web stranici Grada koji omogućuje potpuni uvid u ugovore, narudžbenice i fakture, čak i one do 20.000 kuna koje nisu predmet javne nabave, a time niti predmet obvezne objave. Tako će po prvi puta sve gradske transakcije, ugovori i raspored financijskih sredstava biti u potpunosti otvoren javnosti, a sve će informacije biti dostupne online i putem mobilne aplikacije.

- Omogućen je pregled preko 3.000 računa, 200 ugovora i 600 narudžbenica, 24 sata dnevno sedam dana u tjednu - objasnio je.

Dodatno, u sklopu novog Geografskog informacijskog sustava – GIS dostupne su i sve informacije vezane uz urbanističke i prostorne planove Svete Nedelje, kao i detaljne informacije vezane uz komunalnu infrastrukturu.

- Putem sustava svaki građanin može vidjeti i najmanje detalje cjelokupnog gradskog sustava – od transparentnosti prostornih planova do vodoopskrbne mreže, zemljišta, šuma, infrastrukture, a kroz izbor lokacije unutar mape može se prijaviti bilo kakav komunalni problem nadležnim službama. Za sustav postoji i besplatna mobilna aplikacija Popravimo.hr kojom se problem prijavljuje anonimno i putem fotografije - istaknuo je gradonačelnik Dario Zurovec i naglasio kako je komunikacija dvosmjerna te se građani obavještavaju o statusu popravka prijavljenog problema.

Na web stranici Grada dostupne su i informacije o količini elektro-magnetnih zračenja koje se rangiraju u odnosu na zakonske propise, te se mogu vidjeti razine istih i lokacije na kojima se nalaze.

- Ovim alatom pioniri smo u državi, prvi smo ga uveli, a mnogi gradovi nas prate, u cilju osvještavanja ljudi i smanjivanja korištenja uređaja – pohvalio se Zurovec.

Tagovi: Sveta Nedelja, birokracija, Davor Nađi, Dario Zurovec
PROČITAJ I OVO
Beroš: Epidemiolozi daju i nemoguće, ali imamo pritužbe na liječnike obiteljske medicine
OTKRIĆA
Beroš: Epidemiolozi daju i nemoguće, ali imamo pritužbe na liječnike obiteljske medicine
ZAGREB - Ministar zdravstva Vili Beroš komentirao je danas pogoršanu situaciju u Hrvatskoj te kazao da je popunjenost KB Dubrava 90,2 posto, ali da se aktivira novi dio u zgradi s još 200 kreveta.
Ravnatelj KB-a Dubrava: Nikoga ne progonimo, kolegica neće dobiti otkaz
REAKCIJE
Ravnatelj KB-a Dubrava: Nikoga ne progonimo, kolegica neće dobiti otkaz
ZAGREB - Ravnatelj KB-a Dubrava izv. prof. dr. sc. Srećko Marušić za Index je istaknuo da se u KB-u Dubrava ne provodi nikakav progon, a posebno se, navodi on, ne progone osobe koje ukazuju na moguće nepravilnosti.
U Hrvatskoj 2378 novih slučajeva, 23 osobe preminule
NOVI PODACI
U Hrvatskoj 2378 novih slučajeva, 23 osobe preminule
ZAGREB - U posljednja 24 sata zabilježeno je 2378 novih slučajeva zaraze virusom SARS-CoV-2 te je broj aktivnih slučajeva u Hrvatskoj danas ukupno 12736.
Primorac: Svi pozitivni na koronavirus nisu i infektivni
TVRDNJE
Primorac: Svi pozitivni na koronavirus nisu i infektivni
ZAGREB - Znanstvenik i liječnik Dragan Primorac je napomenuo da svi oni koji su pozitivni na koronavirus nisu i infektivni, a objasnio je i zašto tako misli. Istakao je da postoji velika razlika među pozitivnim nalazima na koronavirus.
Merkel želi zatvoriti sve barove, restorane i fitness centre
ZATVARANJE
Merkel želi zatvoriti sve barove, restorane i fitness centre
BERLIN - Njemačka kancelarka Angela Merkel želi u srijedu s premijerima saveznih pokrajina dogovoriti zatvaranje svih restorana i barova od 4. studenoga kako bi se zaustavilo širenje virusa, a samo bi škole i dječji vrtići radili, stoji u nacrtu prijedloga.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE