GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Suđenje vozaču Zorana Babića: Preminuo Stanoje, koji je povređen u saobraćajnoj nesreći 2019. godine

Suđenje vozaču Zorana Babića: Preminuo Stanoje, koji je povređen u saobraćajnoj nesreći 2019. godine
SUĐENJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 21.03.2021 / 09:06
Autor: SEEbiz / Novosti
NIŠ - Saslušanjem Borisa Antića, predstavnika Komisije veštaka Saobraćajnog fakulteta u Beogradu, ovih dana je pred Osnovnim sudom u Nišu nastavljeno suđenje Beograđaninu Dejanu Stanojeviću (36) za teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja.

Stanojević, vozač bivšeg direktora „Koridora Srbije“ se tereti da je 31. januara 2019. godine na naplatnoj rampi Doljevac izazvao udes u kojem je poginula Stanika Gligorijević (52) iz okoline Knjaževca. Kako je utvrđeno tokom istrage, on je službenom “škodom superb” krećući se iz pravca Niša ka Grdelici brzinom od 93 kilometra na čas udario u “opel astru” koja je bila na kanalu ispred njega usled čega se ona odbila i udarila u zadnji deo “folksvagen pasata” koji je napuštao rampu.

Od siline udarca Stanika koja je bila na zadnjem sedištu “opela” je poginula na licu mesta, njena sestra Mirjana Aleksić koja se nalazila na mestu suvozača, zadobila je teške povrede opasne po život a teško je povređen i Babić koji je bio na zadnjem sedištu “škode”. Takođe, teško je povređen i vozač “pasata” Stanoje Stanković dok je Srđan Aleksić koji je upravljao “astrom” zadobio lakše povrede.

Pre početka suđenja, Stankovićev advokat je obavestio sud da je Stanoje nedavno preminuo, pa mu je sudija Miško Radivojević naložio da pribavi punomoćje njegove porodice kako bi mogao dalje da učestvuje u sudskom postupku.

Čitanje završnih reči pred Osnovnim sudom u Nišu, čime je trebalo da se okonča suđenje Dejanu Stanojeviću (35), vozaču nekadašnjeg direktora Koridora Srbije Zorana Babića zbog nesreće na naplatnoj rampi "Doljevac" u kojoj je nastradala Stanika Gligorijević (51) iz Knjaževca, a nekoliko osoba povređeno, odloženo je zbog odsustva poslednjeg svedoka koji je trebalo da bude ispitan.

Policajac Nikola M. koji je kobnog dana kada se dogodila nesreća sačinio službenu belešku, nije se u ponedeljak pojavio pred sudom, a svoje odsustvo nije opravdao, zbog čega ga je sudija Miško Radivijević kaznio sa 50. 000 dinara. Istu kaznu dobio je i njegov kolega Bratislav M. koji je saslušan na prethodnom ročištu, ali je bio pozvan da se kao svedok pojavi i u ponedeljak, što nije uradio.

Tagovi: Zoran Babić, koridori Srbije, Dejan Stanojević, Stanoje Stanković, Stanka gligorijević, naplatna rampa Doljevac
PROČITAJ I OVO
Milanović: Ovo je priprema za državni udar, ali to neće proći
PREDSJEDNIK
Milanović: Ovo je priprema za državni udar, ali to neće proći
ZAGREB - "Ja ne moram biti mandatar. Očekivao sam i nešto više glasova. Većina je glasala za promjene, to bi se moralo poštivati. Tko će biti mandatar odlučuje samo saborska većina."
Troje ustavnih sudaca: Šeparović prijeti Saboru, to je protuustavno
PRIJETNJE
Troje ustavnih sudaca: Šeparović prijeti Saboru, to je protuustavno
ZAGREB - Troje ustavnih sudaca (Andrej Abramović, Lovorka Kušan i Goran Selanec) bilo je protiv odluke Ustavnog suda o Milanoviću.
Milanović ovom fotografijom odgovorio Ustavnom sudu
ODGOVOR
Milanović ovom fotografijom odgovorio Ustavnom sudu
ZAGREB - "Danas u 17 sati reći ću vam što mislim o onome što je u ime Ustavnog suda danas rekao HDZ-ovac Miroslav Šeparović. A do tada pogledajte kako HDZ donosi odluke tzv. Ustavnog suda", napisao je predsjednik Milanović.
Grbin o odluci Ustavnog suda: Popišali su se na sve nas
OŠTRO
Grbin o odluci Ustavnog suda: Popišali su se na sve nas
ZAGREB - Predsjednik SDP-a Peđa Grbin sazvao je izvanrednu konferenciju za novinare s početkom u 15:30 u središnjici stranke na Iblerovom trgu.
Puhovski: Nije ispravno Milanoviću oduzeti pravo da bude mandatar ako podnese ostavku
STAVOVI
Puhovski: Nije ispravno Milanoviću oduzeti pravo da bude mandatar ako podnese ostavku
ZAGREB - Ustavni sud u petak je donio odluku prema kojoj predsjednik Republike Zoran Milanović zbog svojih istupa tijekom prdizborne kampanje, a bez prethodnog podnošenja ostavke, ne može biti mandatar za sastav buduće vlade, a ni premijer.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE