GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Sudac Zvonko Vekić pušten da se brani sa slobode

Sudac Zvonko Vekić pušten da se brani sa slobode
NA SLOBODI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 07.07.2021 / 20:30
Autor: Seebiz/h
ZAGREB - Osječki sudac Zvonko Vekić, osumnjičen za primanje mita od odbjeglog Zdravka Mamića, pušten je u srijedu poslijepodne iz istražnog zatvora u Remetincu kako bi se branio sa slobode, doznaje Hina iz izvora bliskih istrazi.

Vekić je pušten nakon što je Uskok po završetku ispitivanja posljednjeg svjedoka predložio sucu istrage zagrebačkog Županijskog suda ukidanje pritvora u kojem je Vekić bio zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke.

Vekiću, njegovom kolegi Anti Kvesiću i poduzetniku Dragi Tadiću, osumnjičenom za posredovanje pri dodjeli mita, istražni zatvor je određen 10. lipnja. Naknadno je istražni zatvor određen i odbjegloj braći Zdravku i Zoranu Mamiću, koji se nalaze u BiH.

Na slobodi je od početka osumnjičeni osječki sudac Darko Krušlin. Kvesić je iz Remetinca pušten nakon što je u stegovnom postupku udaljen sa sudačke dužnosti, a Tadić nakon njega početkom srpnja kada položio jamčevinu.

Uskok je ranije objavio da je protiv sve šestorice pokrenuo istragu i zatražio istražni zatvor, detaljno navodeći zašto sumnjaju da su odgovorni za primanje i davanje mita i trgovanje utjecajem.

Istraga je pokrenuta nakon što je Zdravko Mamić, pravomoćno osuđen za izvlačenje novca iz Dinama, tužiteljstvu dostavio dokaze protiv sudaca koje je potom otvoreno prozivao za korupciju u javnim istupima i na društvenim mrežama.

Osječki suci se sumnjiče da su primili oko 400.000 eura mita od Zdravka Mamića u zamjenu za oslobađajuću presudu u prvom sudskom postupku te za odbacivanje druge optužnice protiv njega.

Uz to, Uskok sumnjiči suce da su od Mamića primili mito u obliku ljetovanja i putovanja, dok se Tadić sumnjiči za posredništvo između sudaca i Zdravka Mamića.

Tagovi: Zvonko Vekić, sudac, Zdravko Mamić, mito, županijski sud
PROČITAJ I OVO
Mario Radić: Prerano je govoriti o DP-ovim imenima u novoj vladi
NOVA VLADA
Mario Radić: Prerano je govoriti o DP-ovim imenima u novoj vladi
ĐURĐEVAC - Sutra ćemo, kako se čini, sjesti za stol s HDZ-om, kazao je te dometnuo da su se odlučili za žurniji tempo razgovora s drugim političkim strankama.
Preminuo Mile Ćulibrk, kralj pljeskavica
IN MEMORIAM
Preminuo Mile Ćulibrk, kralj pljeskavica
BEOGRAD - U Beogradu je u 78. godini preminuo Mile Ćulibrk, koji je, među ostalim, godinama vodio poznatu ljubljansku gostionicu Čad. Nakon brisanja morao je napustiti Sloveniju i novi dom pronaći u Beogradu.
Tomašević: Nevjerojatno je da Plenković vodi listu HDZ-a za europske izbore
OCJENE
Tomašević: Nevjerojatno je da Plenković vodi listu HDZ-a za europske izbore
ZAGREB - Zagrebački gradonačelnik i koordinator stranke Možemo! Tomislav Tomašević izjavio je kako je nevjerojatno da predsjednik HDZ-a Andrej Plenković, koji tvrdi da želi i dalje biti premijer, vodi listu HDZ-a za europske izbore, ocijenivši to izrazom slabosti i nesigurnosti.
Puhovski: Penava nedovoljno kapacitiran za situaciju u kojoj se našao
ANALITIČARI
Puhovski: Penava nedovoljno kapacitiran za situaciju u kojoj se našao
ZAGREB - "Penava je, jednostavno rečeno, nesuvisli desničar. "
Penava: Nemamo ništa protiv manjina, imamo protiv SDSS-a
DOMOVINSKI POKRET
Penava: Nemamo ništa protiv manjina, imamo protiv SDSS-a
ZAGREB - "Spremni smo na formiranje stastavljanje buduće većine i Vlade, spremni i na četiri godine u oporbi, ali spremni i na nove izbore."
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE