GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Suci na Kerumovom derneku: Evo što kaže Vrhovni sud

Suci na Kerumovom derneku: Evo što kaže Vrhovni sud
ZABAVA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 05.02.2021 / 08:16
Autor: SEEbiz / Index.hr
ZAGREB - Vrhovni sud, najviši sud u Republici Hrvatskoj, oglasio se o zabavi u konobi Željka Keruma na kojem je bilo čak pet sudaca.

Index je jučer objavio imena pet utjecajnih splitskih sudaca, među kojima su predsjednici dvaju sudova, koji su nedavno besplatno jeli i pili kod Željka Keruma u njegovoj konobi "Pršut" u Kaštelima.

Naime, usred pandemije, dok s državnog vrha stižu prijetnje legalnim ugostiteljima odluče li se slučajno otvoriti vrata i dok se ponavljaju preporuke o izbjegavanju druženja većeg broja osoba u zatvorenim prostorima, Bruno Klein, predsjednik Županijskog suda u Splitu, Silvio Čović, predsjednik Upravnog suda u Splitu, Dinko Mešin, glasnogovornik Županijskog suda u Splitu, Miho Mratović, sudac Županijskog suda i Tomislav Zlodre, sudac Općinskog suda u Splitu, proveli su u subotu 23. siječnja više veselih sati u Kerumovu prostoru za druženje s prijateljima u Kaštelima.

O tome se jutros oglasio i Vrhovni sud u priopćenju pod naslovom "neprimjereno ponašanje sudaca izvan sudnice".

"Suci moraju uvijek voditi računa o svom ponašanju u i izvan sudnice. Standardi primjerenosti i obveze sudaca u tom su smislu propisani Kodeksom sudačke etike i viši su nego kod osoba koje ne obnašaju sudačku dužnost. Pozivamo suce da skrupulozno i s posebnom pozornošću vode računa o svakoj situaciji u kojoj bi njihovo ponašanje moglo izgledati neprimjereno te da se vode načelima određenim u Kodeksu sudačke etike", stoji u priopćenju Vrhovnog suda objavljenom, kako se navodi u priopćenju, "u povodu druženja nekolicine sudaca Županijskog, Općinskog i Upravnog suda u Splitu u konobi poduzetnika i kandidata za gradonačelnika Splita".

Za druženje Keruma sa sucima u konobi zainteresirala se i splitska policija.

"Policija će obaviti potrebne provjere te će u postupak uključiti i tijela koja obavljaju nadzor rada ugostiteljskih objekata i nadzor Odluka Stožera civilne zaštite na način da ćemo ih izvijestiti o utvrđenim činjenicama i pružiti potporu u poslovima iz njihove nadležnosti", rekli su nam iz Policijske uprave Splitsko-dalmatinske.

Osim sudaca i domaćina, tu je bio i Ivica Mornar, bivši Hajdukov nogometaš, koji je slavio rođendan, te još nekoliko uzvanika manje bitnih za našu priču.

Suci i družina fino su se opustili, satima feštali uz sir, pršut, pečeno i ponešto alkohola, a jedini koji se našao u kadru na snimkama objavljenim na društvenim mrežama i nekim medijima bio je Miho Mratović. On je drugim novinarima, pa i nama, rekao da nema komentara. Kad mu je novinar Indexa jučer pokušao objasniti da ga ne pitamo komentar nego tražimo izjavu, odbio je daljnju komunikaciju.

Sudac Mešin nije bio zainteresiran za razgovor, dok je sudac Zlodre rekao da nije bio kod Keruma. S obzirom na to da nam je dvoje njegovih kolega izjavilo da je bio, a predsjednik Upravnog suda Čović to nam je potvrdio u pisanoj izjavi i u kraćem telefonskom razgovoru, prepustit ćemo splitskoj sudačkoj kremi da se dogovori sama sa sobom je li joj se cijenjeni kolega Zlodre pričinio ili nam, božeprosti, nije govorio istinu.

Svi suci s kojima smo razgovarali tvrde isto: oni su klapa s malog nogometa, pozvao ih je Ivica Mornar prije dvije subote na rođendansku feštu, nisu imali pojma da idu u Kerumov prostor, ni da će tamo biti Kerum. A kad su već došli i shvatili da su u Kerumovu prostoru i da je tamo Kerum, bilo im je nekako neugodno otići. Suci su se mukte hranili i pili u objektu u vlasništvu gradonačelničkog kandidata i posustalog poduzetnika, a neki od njih, poput Kleina i Mratovića, često su u izbornim povjerenstvima.

Tagovi: Bruno Klein, Silvio Čović, Željko Kerum, Ivica Mornar, Vrhovni sud RH, Dinko Mešin, Mirko Mratović, Tomislav Zlodre
PROČITAJ I OVO
Milanović: Imam posla s nasilnicima, moram biti glasan
PREDSJEDNIK
Milanović: Imam posla s nasilnicima, moram biti glasan
ZAGREB - "HDZ je nasilni rimski imperij u galskom selu, možete se boriti samo glasno kao Asterix."
Dodik: Pozivam Parlament BiH da ugasi OHR i protjera strance ili se RS povlači iz odlučivanja
PRIJETNJE
Dodik: Pozivam Parlament BiH da ugasi OHR i protjera strance ili se RS povlači iz odlučivanja
BANJA LUKA - Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik predložio je tokom današnjeg obraćanja u Narodnoj Skupštini RS-a način kako da se "relaksira" situacija u Bosni i Hercegovini. Pozvao je Parlamentarnu skupštinu BiH da ugasi međunarodne institucije u zemlji ili slijede kontramjere.
Dva vukovarska heroja među nositeljima lista Domovinskog pokreta
LISTE
Dva vukovarska heroja među nositeljima lista Domovinskog pokreta
ZAGREB - Domovinski pokret zajedno s političkim partnerima danas je predao kandidacijske liste za Hrvatski sabor. Nositelje lista predstavio je predsjednik Domovinskog pokreta i vukovarski gradonačelnik Ivan Penava.
Milanović još jednom žestoko napao Plenkovića
ŽESTOKO
Milanović još jednom žestoko napao Plenkovića
ZAGREB - Predsjednik Zoran Milanović oglasio se na Facebook profilu i komentirao posljednji istup premijera Andreja Plenkovića.
Plenković predstavio HDZ-ov program i izborne liste, ima iznenađenja
HDZ
Plenković predstavio HDZ-ov program i izborne liste, ima iznenađenja
ZAGREB - Predsjednik Vlade Andrej Plenković, predstavio je izborni program i liste s imenima kandidata.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE