GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Stranka Centar tek osnovana, već je napuštaju članovi

Stranka Centar tek osnovana, već je napuštaju članovi
OSIPANJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 20.11.2020 / 12:24
Autor: SEEbiz
SPLIT - Pet gradskih i jedan županijski vijećnik u Splitu, koji su dosad bili članovi stranke Pametno, u petak su na konferenciji za novinare izvijestili da istupaju iz stranke Centar, koja je nastala ujedinjenjem stranke Pametno i Stranke s imenom i prezimenom.

Gradski vijećnici Kristina Vidan, Sani Mardešić, Jakov Prkić, Branimir Urlić i Renato Čupić, te županijski vijećnik Ante Renić svoj će politički angažman nastaviti kao nezavisni vijećnici.

Na online skupštini stranke Pametno, održanoj u nedjelju, u članstvo i Predsjedništvo su primljeni predstavnici Stranke s imenom i prezimenom, pri čemu su se dvije stranke ujedinile pod nazivom Centar.

Dosadašnja predsjednica splitskog ogranka stranke Pametno Kristina Vidan novinarima je rekla kako je do danas više od 40 članova tog ogranka napustilo novoosnovanu stranku.

Optužila je predsjednicu bivše stranke Pametno Marijanu Puljak da je ignorirala brojna upozorenja članova stranke koji su bili nezadovoljni ujedinjenjem sa Strankom s imenom i prezimenom, te da je stranku Pametno "držala osobnim vlasništvom".

"U stranci Pametno nisu provedeni unutarstranački izbori u roku 90 dana od završetka parlamentarnih izbora, već je krnje Predsjedništvo dopustilo ulazak u stranku njih desetak na čelu s Daliom Orešković, koji su preko noći postali punopravni članovi Predsjedništva. Pritom je preimenovana stranka Pametno u stranku Centar, što je izazvalo revolt članova splitskog ogranka stranke Pametno", kazala je Vidan.

Gradski vijećnik Jakov Prkić ustvrdio je da se radi o samovolji Marijane i Ivice Puljak, Dalije Orešković i Ivice Relkovića, koji su "ubili dvije stranke koje su imale nekakvu budućnost jer ova koju zovu Centar nema nikakvu budućnost, barem ne u Splitu".

Najavio je da će pet gradskih vijećnika osnovati klub nezavisnih vijećnika, a Marijana Puljak i Natalija Tafro, koje su ostale u stranki Centar, više ne mogu imati klub vijećnika, za koji je potrebno najmanje troje članova.

Također ni u Skupštini Splitsko-dalmatinske županije Centar više ne može imati klub vijećnika, jer je od tri vijećnika jedan (Ante Renić) također istupio iz stranke Centar.

Foto: Novi list

Tagovi: Stranka Centar, Ivica Relković, Dalija Orešković, Sani Mardešić, Jakov Prkić, Branimir Urlić, Renato Čupić, Marijana Puljak, Ivica Puljak, Kristina Vidan
PROČITAJ I OVO
Kozlevac: Preporuke su na tragu naših očekivanja
REAKCIJE
Kozlevac: Preporuke su na tragu naših očekivanja
PULA - Načelnik Stožera civilne zaštite Istarske županije Dino Kozlevac u nedjelju je izrazio zadovoljstvo epilogom sastanka premijera Plenkovića s ministrima i nacionalnim Stožerom CZ vezano za epidemioločke mjere ocijenivši da su preporuke na tragu očekivanja istarskog Stožera.đ
Stjepan Orešković: Koronavirus u Hrvatskoj preboljelo oko 900.000 ljudi
PROCJENE
Stjepan Orešković: Koronavirus u Hrvatskoj preboljelo oko 900.000 ljudi
ZAGREB - "Ako se kao nacija dogovorimo da ćemo popustiti, ali biti odgovorni, da ćemo svi nositi maske i činiti sve ostalo, to je u redu. Ako ćemo popustiti pa nakon toga tulumariti, to je luzerska igra", zaključio je Orešković.
Novi potres jačine 3,5 prema Richteru na području Siska
PODRHTAVANJE TLA
Novi potres jačine 3,5 prema Richteru na području Siska
ZAGREB - Danas u 16:54 na području Siska osjetio se potres magnitude 3.5 po Richteru.
Beroš: Stanje dozvoljava da razmišljamo o relaksaciji mjera, u prvom planu sport
POPUŠTANJE
Beroš: Stanje dozvoljava da razmišljamo o relaksaciji mjera, u prvom planu sport
ZAGREB - Danas je održan sastanak premijera Andreja Plenkovića, ministara, članova Stožera i predstavnika Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo.
Skoplje u magli: Apokaliptične slike zagađenja
ZAGAĐENJE
Skoplje u magli: Apokaliptične slike zagađenja
SKOPLJE - Neverovatni prizori zabeleženi u Skoplju pokazuju da ne samo da je vazduh maltene opipljiv od količine zagađenja, već i da je potpuno obavio grad koji se maltene ne vidi od guste, otrovne magle.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE