GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Stožer: Inspektori će s policijom obilaziti noćne klubove

Stožer: Inspektori će s policijom obilaziti noćne klubove
KLUBOVI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 26.06.2020 / 14:42
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Ukupan broj oboljelih od koronavirusa je 2539. U Gradu Zagrebu je 23 novooboljelih osoba, u Osječko-baranjskoj 12, po pet u Primorsko-goranskoj, Splitsko-dalmatinskoj i Zagrebačkoj županiji. Po dvije novooboljele osobe su iz Zadarske županije i Koprivničko-križevačke te po jedna iz Brodsko-posavske i Varaždinske županije.

Nacionalni stožer najavljuje inspekcije u noćnim klubovima koji su posljednjih dana jedno od žarišta koronavirusa. 

"Imamo neke podatke, međutim riječ je o nekoliko kontakata u nekoliko klubova i odlučili smo donijeti odluku kojm će se provoditi kontrola mjera u klubovima. Znači da će inspektori s policijom obilaziti noćne klubove i izvršit uvid je li se pridržavaju preporuka. Prvo će upozoravati da se to promijeni, a ako ne onda ide prijava inspektoratu", kazao je Davor Božinović.

"U dva naša grada imamo ukupno troje pozitivne djece. Priča odgovara činjenice da smo usred epidemije zarazne bolesti koja se prenosi kapljičnim putem. Posao epidemiologa, ja nisam epidemiolog, ali sam u tome. Ono što znam je da posao epidemiologa počinje od definciije. Tko će ići u samoizoaciju reći će kolege na terenu nakon anamneze", kazala je Bubaš na pitanje o provedbi samoizolacije kod zaraze u vrtićima.

"Imamo uvezene slučajeve najviše, istina je da postoje određen mikrolokacije, određeni klubovi, ne bih htjela diskriminirati klubove. Karakteristika je ove bolesti je da su onda to njihovi bliski kontakti, obitelj i prijatelji, Zasad nemamo zaraženih turista. To su sve prijatelji koji su putovali", kazala je Bubaš.

Markotić je komentirala i jutrošnju izjavu Ivana Đikića o tome da je virus još među nama i da ga nismo pobijedili.

"Nisam čula što je rekao. Malo me čudi, kolega je vrhunski znanstvenik. On kao znanstvenik zna da se sva mišljenja u znanosti donose prema relevantnim informacijama. Stožer se vodi podacima koje dobiva od relevantnih institucija. Naravno da smo imali izvrsnu situaciju i dalje je imamo. Nikada nismo rekli da smo pobijedili virus. Znamo da je cijeli svijet povezan. Mi pratimo i radimo dalje korektno kako smo naučili. I nitko ne stavlja svoj stručni kredibilitet u neku svrhu", kazala je Markotić.

Tagovi: Nacionalni stožer, Davor Božinović, koronavirus u Hrvatskoj, Adria Tour
PROČITAJ I OVO
Poslijepodne stiže dramatična promjena vremena
PROMJENE
Poslijepodne stiže dramatična promjena vremena
ZAGREB - Danas će vrijeme biti umjereno do pretežno oblačno i razmjerno vjetrovito, prognoza je Državnog hidrometeorološkog zavoda.
Avdagić: Svijet se nalazi u vrlo dramatičnom trenutku
ANALITIČARI
Avdagić: Svijet se nalazi u vrlo dramatičnom trenutku
ZAGREB - U noći sa subote na nedjelju Iran je napao Izrael lansiravši više od 200 eksplozivom nakrcanih dronova te krstarećih i balističkih projektila izazvavši time novu eskalaciju napetosti na Bliskom istoku.
Izrael objavio: Odgovorit ćemo na napad
ODMAZDA
Izrael objavio: Odgovorit ćemo na napad
TEL AVIV - Načelnik stožera IDF-a upozorio je da će biti odgovora na iranski napad velikih razmjera.
U veljači izdano 3,8 posto manje građevinskih dozvola nego lani
PAD
U veljači izdano 3,8 posto manje građevinskih dozvola nego lani
ZAGREB - U Hrvatskoj je u veljači ove godine izdano 974 građevinskih dozvola što je 3,8 posto manje nego u istom mjesecu lani, podaci su Državnog zavoda za statistiku.
Milanović: Plenković je kum kriminala u Hrvatskoj
PREDSJEDNIK
Milanović: Plenković je kum kriminala u Hrvatskoj
KOPRIVNICA - "Pozdrav Berlinu. Nek se oni idu boriti u Ukrajinu i neka tamo šalju svoju djecu".
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE