GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Stojanović: Novinare i opozicionare u Srbiji prisluškuju, Cvijiću nije slučajno ukraden laptop

Stojanović: Novinare i opozicionare u Srbiji prisluškuju, Cvijiću nije slučajno ukraden laptop
PRISLUŠKIVANJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 09.11.2017 / 11:55
Autor: SEEbiz / Beta
BEOGRAD - Bivši direktor Vojno-bezbednosne agencije i nekadašnji poslanik Srpske napredne stranke (SNS) Momir Stojanović izjavio je da "nije paranoja već stvarnost" da se novinari, lideri opozicionih stranaka i direktori medija u Srbiji prisluškuju.

"Svojstveno je autokratskom sistemu vladanja da se u državi mora znati sve što se dešava i da sve mora biti 'pod kontrolom'. Mislim da nije slučajno ukraden laptop (novinaru Blica Vuku) Cvijiću i to nisu obični kriminalci, već je ciljano. Sigurno je da vlast zna na čemu je sve radio i sigurno je u svojim istraživanjima to otišlo isuviše daleko za one koji vladaju Srbijom. Dakle, nije to zastrašivanje. To je mnogo opasnije", rekao je Stojanović u intervjuu za nedeljnik NIN.

Stojanović je naveo da su domaće službe bezbednosti isključivo u funkciji privatne stranačke vojske i da opštem strahu doprinosi i činjenica da je stanje u pravosudju haotično, da nema zaštitnika gradjana, da se nadležni odbori skupštine ne sastaju i da se ne obavlja nadzor nad radom službi.

Govoreći o mogućnostima za prisluškivanje, Stojanović je naveo da pored službi bezbednosti opremu za to poseduju i pojedini biznismeni, strane službe u Srbiji, bogati kriminalci, ali i neke stranke.

"To stvara haotičnu situaciju u etru u kome svako svakog može da prisluškuje, što u konačnom negativno utiče na bezbednost zemlje. Srbija mora obezbediti opremu za lociranje i oduzimanje takvih uredjaja", rekao je Stojanović.

Komentarišući svoj raniji stav da je Srbija privatna država a SNS najmoćnije preduzeće, Stojanović je pozvao medijske kuće koje se bave istraživačkim novinarstvom da utvrde ko sve danas gradi na Kopaoniku i čijim parama.

"Evo, pogledajte ko pravi hotele, čijim parama, jesu li to srpske ili albanske pare i na šta danas liči Kopaonik. Vidite ko su ti ljudi, da li su bliski vlast ili su to neki obični gradjani... Takvi su i Zlatibor i RTB Bor, takva su nam javna preduzeća, Putevi Srbije, Koridori... Ko to gradi? Ne znamo niti ćemo ikada saznati. Istražite vi ko kontroliše Win-win, Puteve Srbije, Tehnomaniju", rekao je Stojanović.

On je rekao da su, u vreme kada je on bio u SNS, izabrana lica poput direktora preduzeća, odbornika ili poslanika, odvajali po deset odsto mesečno od primanja za stranku i da je taj novac išao na račun stranke.

"U skladu sa zakonom propisano je na osnovu broja mandata koliko iz budžeta se uplaćuje stranci. Da li mislite da je novac iz budžeta dovoljan za ovakvu kampanju? Cela Srbija je oblepljena, bandere, škole, haustori... Da li mislite da je novac iz budžeta dovoljan za sve te mitinge, autobuse... Složićete se da nije. Postavlja se pitanje odakle novac. Od članarine koja je mizerna, to nije", rekao je on.

Govoreći o brojnim medijskim navodima o pokušajima državnih udara i atentata na predsednika Aleksandra Vučića, Stojanović je rekao da iza njih stoji sam Vučić.

"Tu dramu Vučića sa sobom nacija je počela učestalo da preživljava. Uverena da premijera, pa predsednika brani od onih koji ne misle dobro ovoj zemlji, ne znaju da je Vodju potrebno braniti od njega samog. A to je već mnogo teže. Vešte medijske manipulacije, začinjene dramaturgijom i miksovane iz jednog centra, naručenim mišljenjima i stavovima 'eksperata' i 'stručnjaka' imaju za cilj da učvrste poziciju Vodje i javnosti skrenu pažnju sa životnih tema", rekao je on.

Tagovi: Momir Stojanović, Vuk Cvijić, Srpska napredna stranka, prisluškivanje
PROČITAJ I OVO
Beroš: Razmišljamo o zabrani vjenčanja u cijeloj Hrvatskoj
IZVORI ZARAZE
Beroš: Razmišljamo o zabrani vjenčanja u cijeloj Hrvatskoj
SPLIT - Na vjenčanju u okolici Splita prije nekoliko dana zarazilo se 12 osoba.
Bilek: Moguće da predstavnici manjina dobiju mjesto u vladi
MANJINE
Bilek: Moguće da predstavnici manjina dobiju mjesto u vladi

ZAGREB - Zastupnici nacionalnih manjina dat će potporu Andreju Plenkoviću za sastav nove vlade, najavio je predstavnik češke i slovačke nacionalne manjine Vladimir Bilek, dodavši i kako je moguće da predstavnici manjina dobiju mjesto u vladi, no o tome trebaju najprije razgovarati s mandatarom.

Split: Svadbe izvor zaraze koronavirusom
NEOPREZNO
Split: Svadbe izvor zaraze koronavirusom
SPLIT - Ravnateljica Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije Željka Karin rekla je u utorak da se nakon 12 novozaraženih konavirusom s vjenčanja na području županije može očekivati još zaraženih, baš kao i među osobama s jedne druge svadbe.
Bolsonaro pozitivan na koronavirus
VIRUS
Bolsonaro pozitivan na koronavirus
BRAZILIJA - Brazilski predsjednik Jair Bolsonaro zaražen je koronavirusom nakon što je imao simptome koji ukazuju na COVID-19.
Vučić: Od sutra zabrana okupljanja, policijski čas od petka
ODLUKE
Vučić: Od sutra zabrana okupljanja, policijski čas od petka
BEOGRAD - Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da je od sutra u Beogradu zabranjeno svako javno okupljanje, a od petka biće uveden policijski čas zabrane kretanje do ponedeljka.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE