GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Što sve donosi Mamićev iskaz na USB sticku kojeg je dostavio USKOK-u?

Što sve donosi Mamićev iskaz na USB sticku kojeg je dostavio USKOK-u?
NOVI DETALJI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 17.03.2021 / 20:29
Autor: SEEbiz / Jutarnji list
ZAGREB - U iskazu koji traje više od 80 minuta na USB sticku koji je Zdravko Mamić poslao Uskoku, on u detalje opisuje navodne susrete s inkriminiranim sucima.

Spominje se primopredaja novca pod stadionom Maksimir, druženja po vikendicama, 'prijateljica Nataša i njezina kćer Ena' kojima je Mamić, kako tvrdi, davao novac za šoping, odsjedanje u luksuznim hotelima, odmor u Dubaiju...Oglasili su se i prozvani suci

Jutarnji list u posjedu je materijala koje je Zdravko Mamić još u listopadu poslao u USKOK. Bjegunac od hrvatskog pravosuđa, pravomoćno optužen na šest i pol godina zatvora, tvrdi da ima dokaze o tome kako je podmićivao suce koji su mu, na kraju, i presudili. Mamić je u svom iskazu koji traje više od 80 minuta detaljno opisao neke situacije koje su se navodno dogodile, a iz USKOK-a su još jučer odgovorili da provjeravaju materijale i sadržaj na USB-u.

Mamić u svom iskazu na početku tvrdi da mu je 24.7.2017. na stadionu Dinama, nakon završetka utakmice između Hrvatske i Ukrajine, prišao jedan čovjek koji ga je pitao može li do njega doći gospodin Ljubo Pribić (zamjenik upravitelja zatvora u Osijeku) s još nekim ljudima. Mamić navodi da je Pribiću nabavio karte za tu utakmicu te da ga je osobno poznavao, stoga je rekao da oni dođu do njega.

Zvonko Vekić, sudac Županijskog suda u Osijeku koji se nalazi na Mamićevim fotografijama u RTL-u Danas poručio je kako su to sve neistine.

Na pitanje je li ikad bilo s Mamićem na nekim privatnim druženjima, u Buševecu, odgovara: 'Ne bih ja, to je on svašta tamo, ja to ne bih komentirao, mi imamo obveze prema Ministarstvu, nas četvorica koji smo prozvani dati izjave, ja ne želim ništa komentirati'.

Na pitanje znači li to da ne želi reći je li bio u Buševcu ili nije odgovara: 'Neću ja ništa komentirati. On je tamo svašta naveo.'

Apsolutno neutemeljenima je optužbe jutros nazvao i sudac Krušlin koji je Mamića osudio na šest i pol godina u Osijeku.

'Upravo sam krenuo podnijeti kaznenu prijavu protiv gospodina za lažno prijavljivanje, za kazneno djelo primanje mita i za zlouporabu položaja, a isto tako mu mogu najaviti da ću ga tužiti u parničnom postupku za naknadu štete', rekao je za RTL sudac Županijskog suda u Osijeku Darko Krušlin.

'Gospodin Pribić je u ložu Maksimir ušao s nekoliko ljudi i predstavio mi je tu gospodu kao suce koji će mi suditi u Osijeku. To su bili suci Darko Krušlin, Zvonko Vekić te njihov prijatelj Zoran Škorić, direktor i vlasnik Osijek Koteksa. Dugo smo razgovarali i pričali o mom predmetu i budućem suđenju u Osijeku. U jednom trenutku sam skinuo sat s ruke, marke Audemars Piguet, i stavio ga na ruku Darka Krušlina. On je otišao s mojim poklonom na ruci u Osijek. Svemu ovome je prisustvovao osječki poduzetnik Drago Tadić koji se cijelo vrijeme s nama družio i pio. Poslije ću objasniti zašto je gospodin Drago Tadić bio s nama, uz gospodina Škorića, gospodina Pribića i gospodina Vekića', kazao je Mamić.

Kazao je i da je Pribić nakon tog druženja u više navrata dolazio kod njega na stadion i kod Vlatke Peras, predsjednice Uprave GNK Dinamo, po sportsku opremu za sebe, suce Krušlina i Vekića te da se radilo o trenirkama, dresovima i tenisicama od Dinama i hrvatske reprezentacije. Mamić tvrdi da su kasnije Pribić i suci naručivali dresove Real Madrida s potpisima Luke Modrića i Matea Kovačića koje im je prenosio osječki poduzetnik Drago Tadić (koji je 2018. pobjegao u BiH nakon što je pravomoćno osuđen u aferi pokušaja podmićivanja sudaca Vrhovnog suda).

'Ostao sam na stadionu, a Robi Palić je odvezao gospodina Vekića u grad gdje ga je čekala prijateljica Nataša. Onda se Robi Palić vratio po mene. To je bio, siguran sam, vikend - subota. Na tom viđenju mi je sudac Vekić rekao da mu je sudac Krušlin najbolji prijatelj i da će njih dvojica riješiti oslobađajuću presudu i da bi trebalo počastiti gospodina Krušlina, na što sam mu predao već rečenih 100 tisuća eura da oni to podijele. Nakon toga smo se učestalo počeli nalaziti i u Zagrebu i u Osijeku', tvrdi Mamić.

Navodi da su se on i Vekić redovito viđali u restoranu Zelenjak, na adresi Zelenjak 35, u maloj sobici u sklopu restorana. Mamić tvrdi da je u prvih nekoliko susreta pokupio suca Vekića i njegovu prijateljicu Natašu ispred hotela Sheraton ili Westin u koje ih je, kako tvrdi, smještao i plaćao im smještaj. Mamić govori i da misli da im je nekoliko puta smještaj platio i GNK Dinamo jer je rezervacije hotela za Vekića i Natašu vršio preko Vlatke Peras, a ona je u nekoliko navrata platila fakture hotelu.

Mamić u audio snimci ponovno spominje kako su Vekić i Nataša dolazili vikendom u Zagreb, spavali u Sheratonu ili Westinu, a te račune bi plaćao Dinamo fakturom ili karticom ili bi im on osobno predao novac jer se bojao da ne ostavi kakve tragove. Mamić tvrdi da se u tom periodu dogovorio s Vekićem da će njegova prijateljica Nataša, njena kćer Ena, njegova supruga Marina i on dočekati novu 2018. godinu u Dubaiju. Mamić tvrdi da je kupio avionske karte za njih troje, predao ih Vlatki Peras u kuverti, a ona ih je predala Ljubi Pribiću koji je Vekiću i Nataši avionske karte predao u Osijeku.

Tagovi: Zdravko Mamić, Dinamo, Zoran Škorić, Vlatka Peras, Osijek Koteks, Đuro Sessa, Vrhovni sud RH, Zvonko Vekić, Darko Krušlin, Davor Mitrović, Mario Mamić, Nikky Vuksan, Mario Vrabac, Damir Vrbanović, Zoran mamić, Veljko Miljević
PROČITAJ I OVO
Vučić se izvinjava Slovencima zbog izjave da su odvratni
REAKCIJE
Vučić se izvinjava Slovencima zbog izjave da su odvratni
NEW YORK - „Ako sam bilo koga u Sloveniji povredio, izvinjavam se, ali neću da se izvinjavam slovenačkim političarima“, poručio je predsednik Srbije Aleksandar Vučić iz Njujorka.
Sanchez se povlači nakon otvaranja istrage protiv supruge
POVLAČENJE
Sanchez se povlači nakon otvaranja istrage protiv supruge
MADRID - Španjolski premijer Pedro Sanchez objavio je u srijedu da se povlači s javnih dužnosti jer mora "stati i promisliti" hoće li i dalje biti na čelu vlade nakon što je sud u Madridu otvorio preliminarnu istragu protiv njegove supruge zbog korupcije i i trgovine utjecajem.
Biden u kampanji i dalje koristi TikTok iako mu vlada prijeti zabranom
KAMPANJA
Biden u kampanji i dalje koristi TikTok iako mu vlada prijeti zabranom
WASHINGTON - Predsjednička kampanja Joea Bidena nastavit će koristiti TikTok, rekao je dužnosnik kampanje u srijedu, ubrzo nakon što je američki predsjednik potpisao zakon koji će zabraniti aplikaciju ako je kineski vlasnik ne proda
Grbin: Možemo!, Fokus i Petrov rekli su da im moj prijedlog nije neprihvatljiv
SDP
Grbin: Možemo!, Fokus i Petrov rekli su da im moj prijedlog nije neprihvatljiv
ZAGREB - " Mora se spriječiti pljačka, mora se osigurati sloboda govora, to je prioritet."
Preminuo Damir Matković, doajen televizijskog novinarstva
IN MEMORIAM
Preminuo Damir Matković, doajen televizijskog novinarstva
ZAGREB - Preminuo je veliki novinar i urednik te godinama jedno od najprepoznatljivijih lica Hrvatske televizije Damir Matković.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE