GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Što građani misle o covid potvrdama za restorane i kafiće?

Što građani misle o covid potvrdama za restorane i kafiće?
ISTRAŽIVANJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 21.11.2021 / 20:10
Autor: SEEbiz
ZAGREB - HRejting objavljen u središnjem Dnevniku HTV-a govori o COVID-u, tj.odnosu ispitanika prema odabranim mjerama za suzbijanje pandemije donesenima u drugim europskim zemljama.

Istraživanje je provedeno od 15. do 17. studenog na uzorku od 1400 ispitanika.

Evo što ispitanici misle o uvođenju lockdowna za necijepljene koji ne bi smjeli izlaziti iz kuće osim s opravdanim razlogom, primjerice nabavke hrane ili odlazak na posao, kao što to uvodi Austrija?

Njih 55,5% ne bi podržalo tu mjeru, dok ih 39,4% odgovara da bi podržali lockdown za necijepljene. Mali postotak ne zna ili ne želi odgovoriti, javlja HRT.

Na pitanje podržavate li uvođenje COVID potvrda za ulazak u kafiće, restorane, frizerske salone, teretane, po uzoru na Njemačku i Italiju- većina ispitanika, njih 55% podržava tu mjeru, a oko 40% ne.

Mjeru uvođenja COVID potvrde za sve zaposlene u javnom i privatnom sektoru, kao što je to napravila Italija podržalo bi 53,5% posto ispitanika, a oko 40% ne bi. Ostali ne znaju li ne žele odgovoriti.

Slijedi pitanje o uvođenju COVID potvrda za sve vjernike na molitvama u vjerskim objektima, kao što je to u Sloveniji. Gotovo 53% ispitanika podržalo bi tu mjeru, a njih 39,5% ne bi.

Posljednje pitanje odnosi se na uvođenje COVID potvrda za učenike srednjih škola koji bez njih ne bi mogli pohađati nastavu. 60% ispitanika ne bi podržalo tu mjeru, a 33% bi podržao uvođenje COVID potvrda za srednjoškolce.

Tagovi: covid potvrde, lockdown za necijepljene, koronavirus u Hrvatskoj
PROČITAJ I OVO
Udvostručena dobit Huaweija u 2023.
UZLET
Udvostručena dobit Huaweija u 2023.
PEKING - Kineska telekomunikacijska tvrtka Huawei objavila je u petak da se njena neto dobit za 2023. više nego udvostručila zahvaljujući boljoj ponudi proizvoda.
Poljska digla borbene avione zbog ruskih projektila
RAT U UKRAJINI
Poljska digla borbene avione zbog ruskih projektila
VARŠAVA - Ruske snage rano u petak gađale su infrastrukturu u okrugu Kamjanske blizu ukrajinskog grada Dnjipra, pri čemu je najmanje jedna osoba ozlijeđena, rekao je regionalni guverner, dok je medijska kuća Suspilne izvijestila o eksplozijama i u Ivano-Frankovskoj i Hmeljničkoj oblasti.
Lavrov: Ukrajinski mirovni plan je besmislen
OCJENE
Lavrov: Ukrajinski mirovni plan je besmislen
MOSKVA - Ruski ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov izjavio je da je mirovni plan koji je predložila Ukrajina besmislen jer se temelji na neprihvatljivim idejama poput povlačenja Moskve iz područja koja je zauzela.
Milanović: Imam posla s nasilnicima, moram biti glasan
PREDSJEDNIK
Milanović: Imam posla s nasilnicima, moram biti glasan
ZAGREB - "HDZ je nasilni rimski imperij u galskom selu, možete se boriti samo glasno kao Asterix."
Dodik: Pozivam Parlament BiH da ugasi OHR i protjera strance ili se RS povlači iz odlučivanja
PRIJETNJE
Dodik: Pozivam Parlament BiH da ugasi OHR i protjera strance ili se RS povlači iz odlučivanja
BANJA LUKA - Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik predložio je tokom današnjeg obraćanja u Narodnoj Skupštini RS-a način kako da se "relaksira" situacija u Bosni i Hercegovini. Pozvao je Parlamentarnu skupštinu BiH da ugasi međunarodne institucije u zemlji ili slijede kontramjere.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE