GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Što donosi novi sustav određivanja cijena lijekova na recept

Što donosi novi sustav određivanja cijena lijekova na recept
LIJEKOVI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 18.10.2018 / 07:48
Autor: SEEbiz / H
ZAGREB - Hrvatski sabor će sjednicu nastaviti raspravom o tri 'zdravstvena' prijedloga, među kojima i o konačnom tekstu zakona o zdravstvenoj zaštiti kojim se, po riječima resornog ministra Milana Kujundžića, unaprjeđuje primarna zdravstvena zaštita.

To se, ističe, radi na način da se redefinira status i pozicija doma zdravlja kao nositelja zdravstvene zaštite na primarnoj razini zaštite.

Predloženim se zakonom osnažuje preventivna zdravstvena zaštita, rješava radno-pravni status zakupaca u domu zdravlja, uređuje pružanje palijativne skrbi na primarnoj te na sekundarnoj i tercijarnoj razini zdravstvene djelatnosti.

Uvodi se Nacionalni registar pružatelja zdravstvene zaštite koji će obuhvaćati sve pružatelje zdravstvene zaštite te mogućnost nagrađivanja za natprosječne rezultate zdravstvenih radnika.

Zastupnici će raspraviti izmjene Zakona o lijekovima kojima bi se uspostavio novi sustav određivanja cijena lijekova na recept, na način da Agencija za lijekove i medicinske proizvode utvrđuje najvišu dozvoljenu cijenu takvog lijeka na hrvatskom tržištu, te izračunate cijene redovito objavljuje na svojim mrežnim stranicama.
Ocjenu Sabora čeka i konačan prijedlog zakona o provedbi EU uredbi o medicinskim proizvodima te o in vitro dijagnostičkim medicinskim proizvodima.Prije zdravstvenih tema, Sabor će raspraviti izmjene Zakona o proizvodnji, remontu i prometu naoružanja i vojne opreme te izmjene Zakona o autorskom pravu i srodnim pravima.

Tagovi: sustav određivanja cijena lijekova na recept, lijekovi na recept
PROČITAJ I OVO
Stockholm: Policija rastjerala prosvjed protivnika korona mjera
PROSVJED
Stockholm: Policija rastjerala prosvjed protivnika korona mjera
STOCKHOLM - Švedska policija u subotu je rastjerala stotine protivnika restriktivnih mjera uvedenih da bi se suzbilo širenje koronavirusa, a prosvjedi u glavnome gradu Stockholmu organizirani su unatoč zabrani velikih okupljanja.
Finska odgađa lokalne izbore zbog pogoršanja epidemiološke situacije
ODGODA
Finska odgađa lokalne izbore zbog pogoršanja epidemiološke situacije
HELSINKI - Finska će odgoditi lokalne izbore koji su se trebali održati sljedeći mjesec za sredinu lipnja jer su zbog porasta broja slučajeva koronavirusa ondje zabrinuti da bi mogao biti slab odaziv, ali i da bi mogao porasti broj infekcija nakon glasanja, rekla je u subotu ministrica pravosuđa Anna-Maja Henriksson.
Lažni bombaši i bijeda politike
MALA KRONIKA RADNOG TJEDNA
Lažni bombaši i bijeda politike
ZAGREB - I ovaj je tjedan donio mnoštvo zanimljivih događanja. Nažalost, prevladale su loše vijesti.
Miletić odgovorio Vučiću: Neka dođe u Istru ako želi naučiti nešto o vinu i suživotu
REAKCIJE
Miletić odgovorio Vučiću: Neka dođe u Istru ako želi naučiti nešto o vinu i suživotu
PULA - Predsjednik IDS-a Boris Miletić pozvao je u subotu srbijanskog predsjednika Aleksandra Vučića da dođe u Istru "ukoliko želi naučiti nešto o vrhunskom vinu, suživotu i toleranciji" reagirajući tako na Vučićeve izjave da je istarska malvazija odvratno vino koje se ne može piti.
Procvjetala trgovina kokainom u Njemačkoj
KOKAIN
Procvjetala trgovina kokainom u Njemačkoj

BERLIN - Vrijeme pandemije, nema partija, manje je droga? Unatoč lockdown-u kokain u tonama stiže u Njemačku. Iz Južne Amerike kontejnerima stiže u luke – ako se ništa ne dogodi.

@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE