GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Stanovnici južne Kalifornije vraćaju se na plaže

Stanovnici južne Kalifornije vraćaju se na plaže
PLAŽE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 14.05.2020 / 09:13
Autor: SEEbiz / H
LOS ANGELES - Nakon višetjedne zabrane posjećivanja, plaže u Los Angelesu otvorile su se u srijedu uz obvezu nošenja maske, ali odredba o nenapuštanju domova ostaje na snazi.

Stanovnici okruga Los Angeles smiju na plažu ako nose masku kada nisu u moru te ako su "aktivni", odnosno ako surfaju, plivaju ili trče.

Zabranjeno je sjedenje na pijesku.

"Mislim da je to stvarno dobro. Ljudi obraćaju pažnju, zbilja nitko ne leži ovdje, inače bi guverner Newsom bio ljut jer je pravilo da se krećemo", kazao je Caron Carus iz Manhattan Beacha, jugozapadno od Los Angelesa.

Agencija za nacionalne parkove u srijedu je dozvolila ograničen pristup nacionalnim parkovima Grand Canyon i Yellowstone koji su prethodno bili zatvoreni.

Čelnica odjela za zdravstvo okruga Los Angeles Barbara Ferrer u utorak je rekla da će odredba o nenapuštanju doma za otprilike 10 milijuna stanovnika okruga ostati na snazi cijelo ljeto, iako će neke restrikcije biti ublažene.

Brojni su se pak guverneri odlučili za brže pokretanje ekonomije, strahujući od ekonomskih posljedica.

New Jersey i Iowa predstavili su mjere za pokretanje gospodarstva, dok je, s druge strane, Washington D. C. produžio odredbu o nenapuštanju doma do 8. lipnja.

Vrhovni sud države Wisconsin proglasio je nevažećim produženje odredbe o nenapuštanju doma koju je donio demokratski guverner Tony Evers.

Guverneri traže pomoć

Do sada je 16 kalifornijskih okruga dobilo dozvolu od savezne države da ublaže mjere te su, primjerice, u njima otvoreni restorani.

Tvrtka za proizvodnju električnih automobila Tesla postigla je dogovor s lokalnim vlastima o ponovnom pokretanju proizvodnje u gradu Fermontu na sjeveru Kalifornije.

Američki guverneri u srijedu su zatražili od kongresmena da ostave po strani stranačke podjele i odobre sredstva savezne pomoći gradovima i državama s posebno ugroženim ekonomijama.

"To nije kriza crvene države ili plave države. Kriza ne napada demokrate ili republikance, već Amerikance", stoji u zajedničkom priopćenju čelnika Udruženja guvernera Larryja Hogana, republikanskog guvernera Marylanda, i potpredsjednika Udruženja, demokratskog guvernera New Yorka Andrewa Cuoma.

Crvena država kolokvijalni je naziv za saveznu državu u kojoj su na vlasti republikanci, a plava za državu u kojoj su na vlasti demokrati.

Zastupnički dom raspravlja o saveznoj pomoći

Demokrati, koji imaju većinu u Zastupničkom domu, u utorak su predstavili paket pomoći vrijedan više od 3 bilijuna dolara, za savezne države, poslovne subjekte i obitelji pogođene pandemijom.

Republikanci ne žele usvojiti novi paket pomoći gospodarstvu, dok se ne procjeni učinak prethodnih mjera vrijednih gotovo 3 bilijuna dolara.

Predsjednik Donald Trump u srijedu se usprotivio demokratskom prijedlogu te je kazao da taj prijedlog neće postati zakon.

Tagovi: Kalifornija, kalifornijske plaže, Los Angeles, Barbara Ferrer, koronavirus u SAD-u, Caron Carus, Manhattan Beach, Andrew Cuomo
PROČITAJ I OVO
Sergej Trifunović pušten na slobodu dva dana nakon hapšenja
NA SLOBODI
Sergej Trifunović pušten na slobodu dva dana nakon hapšenja
BEOGRAD - Glumcu Sergeju Trifunoviću poslije saslušanja u Višem javnom tužilaštvu u Beogradu ukinuto je zadržavanje.
Jankovics: Nisu me zvali ni Orban ni Milanović
REAKCIJE
Jankovics: Nisu me zvali ni Orban ni Milanović
ZAGREB - Zastupnika mađarske nacionalne manjine Roberta Jankovicsa zateklo je novinarsko pitanje predsjedniku Zoranu Milanoviću je li zbog njega on kontaktirao premijera Mađarske Viktora Orbana.
Posavec: I Grbin i Milanović mogu doći do parlamentarne većine jednako kao i Plenković
JASNA PORUKA
Posavec: I Grbin i Milanović mogu doći do parlamentarne većine jednako kao i Plenković
ČAKOVEC - Međimurski župan Matija Posavec osvojio je dva mandata sa svojom Nezavisnom platformom Sjever te je za N1 televiziju komentirao rezultate izbor, s kim bi mogao koalirati, ali i upozorenje Ustavnog suda da Zoran Milanović ne može biti mandatar Vlade.
Tomašević priznao: Žao nam je što nismo išli u točkastu koaliciju sa SDP-om
PRIZNANJE
Tomašević priznao: Žao nam je što nismo išli u točkastu koaliciju sa SDP-om
ZAGREB - Gradonačelnik Zagreba Tomislav Tomašević danas je izjavio da je protuustavna odluka Ustavnog suda o Zoranu Milanoviću da ne može biti mandatar ni premijer, te da će Možemo! podržati koga god SDP predloži za mandatara.
Njemački mediji: Plenković će imati velike muke kako bi sastavio većinu
ODJECI
Njemački mediji: Plenković će imati velike muke kako bi sastavio većinu
BERLIN - Mediji s njemačkoga govornog područja u analizama izbora u Hrvatskoj ukazuju na predstojeće mukotrpno sastavljanje vlade i ne isključuju mogućnost novih izbora.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE