GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Srbija: Zabranjena okupljanja više od pet ljudi

Srbija: Zabranjena okupljanja više od pet ljudi
OPREZ
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 01.07.2020 / 19:50
Autor: SEEbiz
BEOGRAD - Vlada je danas propisala posebne mere zaštite stanovništva od zarazne bolesti Kovid- 19 u onim jedinicama lokalne samouprave u kojima je zbog epidemije proglašena vanredna situacija.

Vanredna situacija je proglašena u Novom Pazaru, Tutinu, Kragujevcu i Vranju, dok su kao žarišta označeni Beograd, Kraljevo, Užice i Valjevo.

“Kako bi se zaustavilo dalje širenje i prenošenje zaraze vlada je, između ostalog, odlučila da se u ovim lokalnim samoupravama zabrani okupljanje u zatvorenom i otvorenom prostoru više od pet osoba, ako nije moguće obezbediti fizičku distancu od dva metra i odgovarajuće mere lične zaštite, a neće biti moguće ni organizovanje svečanosti kao ni sportskih i zabavnih manifestacija”, saopštila je Vlada Srbije.

Takođe, ograničen je rad ugostiteljskih objekata od 7 do 20 časova.

“Kada je reč o predškolskim i obrazovnim ustanovama, neophodna je puna primena svih preventivnih mera. U obrazovnim ustanovama biće odložena okupljanja, a prijemni i drugi ispiti biće sprovedeni uz primenu svih mera lične zaštite (fizička distanca od dva metra, obavezno nošenje maske i rukavica). Korišćenje otvorenih i zatvorenih bazena, spa, velnes centara za sada nije moguće, ali će uz sprovođenje mera zaštite (maske i rukavice) i dalje raditi kozmetički i frizerski saloni, saloni lepote, fitnes centri i teretane”, ističe se u saopštenju.

Članovi vlade doneli su dluku da se obezbedi 200 miliona dinara za građane čiji su porodični i stambeni objekti oštećeni tokom poplava u junu ove godine. Na osnovu evidencije lokalne samouprave, ova sredstva biće distribuirana u vidu besplatne pomoći.

U Kragujevcu su zabranjena okupljanja u zatvorenom i otvorenom prostoru više od pet osoba, ukoliko nije moguće obezbediti fizičku distancu od dva metra i odgovarajuće mere lične zaštite.

Na području grada Beograda od juče je obavezno nošenje maski, ne samo u prevozu, već u svim zatvorenim prostorima – trćnim centrima, restoranima, noćnim barovima, kao i fizička distanca od najmanje jednog metra, odlučio je Krizni štab.

Od posledica koronavirusa u Srbiji su u poslednja 24 časa preminule su četiri osobe, a registrovano je 272 novozaraženih, pokazuju zvanični podaci. Do sada je od koronavirusa u Srbiji zvanično preminulo 281 osoba. Na respiratorima se nalazi 73 pacijenata, što je 31 više nego dan pre.

Tagovi: zaabranjena okupljanja više od pet ljudi, Vlada Srbije, Novi Pazar, Tutin, koronavirus u Srbiji, Beograd
PROČITAJ I OVO
Bilek: Manjine daju potporu Jandrokoviću za šefa Sabora
POTPORA
Bilek: Manjine daju potporu Jandrokoviću za šefa Sabora
ZAGREB - Predstavnik češke i slovačke nacionalne manjine Vladimir Bilek, u ime kluba nacionalnih manjina, poručio je za RTL da će dati potporu HDZ-ovu Gordanu Jandrokoviću za predsjednika Hrvatskog sabora. To bi značilo da će HDZ ako se dogovori s Domovinskim pokretom oformiti većinu.
Izvori: DP bi se mogao podijeliti
NESLUŽBENO
Izvori: DP bi se mogao podijeliti
ZAGREB - Domovinski pokret održao je prvu rundu službenih pregovora s HDZ-om. Iz DP-a su tvrdili da nema raskola i da kod njih vlada zajedništvo, no neslužbene informacije ipak govore nešto drugačije.
Plenković: Korumpirana ljevica želi porobiti institucije
JASNA PORUKA
Plenković: Korumpirana ljevica želi porobiti institucije
ZAGREB - Poručio je da će HDZ imati "dovoljno ruku" i sastaviti parlamentarnu većinu, naglasivši da razgovore vodi s ozbiljnima i odgovornima, no neće s Mostom, Možemo! i SDP-om koje je nazvao korumpiranima jer "žele porobiti neovisne institucije".
U Hrvatsku stiglo prvih šest Rafalea: Hrvatsko nebo je sada sigurnije
AVIONI
U Hrvatsku stiglo prvih šest Rafalea: Hrvatsko nebo je sada sigurnije
ZAGREB - Prvih šest od ukupno dvanaest višenamjenskih borbenih aviona Rafale u četvrtak je stiglo u Hrvatsku, dvije godine i pet mjeseci nakon potpisivanja ugovora s Francuskom vrijednog više od milijardu eura, a dolazak zadnjih od ugovorenih aviona očekuje se početkom sljedeće godine.
Hrebak: Samo su dvije opcije
PORUKE
Hrebak: Samo su dvije opcije
ZAGREB - Prije osam dana održani su parlamentarni izbori. Vladu još nemamo, a šanse da je sastave imaju i HDZ-ova i SDP-ova koalicija.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE