GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Srbija nudi 3.000 dinara za vakcinisanje

Srbija nudi 3.000 dinara za vakcinisanje
STIMULACIJA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 05.05.2021 / 14:43
Autor: SEEbiz / NOVA.rs
BEOGRAD - Samo dva sata nakon što je predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio da će vakcinisani građani biti stimulisani sa dodatnih 3.000 dinara, oglasila se Vlada Srbije sa saopštenjem u kojem se navodi da, na inicijativu predsednika Srbije Aleksandra Vučića, priprema odluku o finansijskoj podršci građanima koji su se vakcinisali protiv zarazne bolesti COVID-19.

Dodaje se da na predlogu tog rešenja već rade Ministarstvo finansija i Ministarstvo zdravlja, te da će građani u narednim danima biti informisani na koji način će se za tu pomoć prijavljivati.

„Svi građani Srbije koji prime makar i prvu dozu vakcine u Republici Srbiji do 31. maja imaće pravo na finansijsku pomoć države u iznosu od 3.000 dinara. Rok za prijavu će biti 15. jun, dok će pravo prijave imati svi građani Srbije stariji od 16 godina“, stoji u saopštenju.

Navodi se i da za ostvarivanje prava na finansijsku pomoć, nije bitno koju vakcinu su građani primili od četiri dostupne u Srbiji (Sinopharm, Pfizer, Astra Zeneca i Sputnjik V).

„Vlada Republike Srbije još jednom apeluje na sve građane da se vakcinišu protiv zarazne bolesti COVID-19, prvenstveno zarad zaštite sopstvenog zdravlja i zdravlja svojih najmilijih. Vakcinacija je jedini put do povratka životu kakav pamtimo pre 2020. godine i pandemije korona virusa“, navodi se u saopštenju.

Tagovi: vakcinisanje u Srbiji, aleksandar Vučić, Sputnik V, AstraZeneca, Pfizer
PROČITAJ I OVO
Udvostručena dobit Huaweija u 2023.
UZLET
Udvostručena dobit Huaweija u 2023.
PEKING - Kineska telekomunikacijska tvrtka Huawei objavila je u petak da se njena neto dobit za 2023. više nego udvostručila zahvaljujući boljoj ponudi proizvoda.
Poljska digla borbene avione zbog ruskih projektila
RAT U UKRAJINI
Poljska digla borbene avione zbog ruskih projektila
VARŠAVA - Ruske snage rano u petak gađale su infrastrukturu u okrugu Kamjanske blizu ukrajinskog grada Dnjipra, pri čemu je najmanje jedna osoba ozlijeđena, rekao je regionalni guverner, dok je medijska kuća Suspilne izvijestila o eksplozijama i u Ivano-Frankovskoj i Hmeljničkoj oblasti.
Lavrov: Ukrajinski mirovni plan je besmislen
OCJENE
Lavrov: Ukrajinski mirovni plan je besmislen
MOSKVA - Ruski ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov izjavio je da je mirovni plan koji je predložila Ukrajina besmislen jer se temelji na neprihvatljivim idejama poput povlačenja Moskve iz područja koja je zauzela.
Milanović: Imam posla s nasilnicima, moram biti glasan
PREDSJEDNIK
Milanović: Imam posla s nasilnicima, moram biti glasan
ZAGREB - "HDZ je nasilni rimski imperij u galskom selu, možete se boriti samo glasno kao Asterix."
Dodik: Pozivam Parlament BiH da ugasi OHR i protjera strance ili se RS povlači iz odlučivanja
PRIJETNJE
Dodik: Pozivam Parlament BiH da ugasi OHR i protjera strance ili se RS povlači iz odlučivanja
BANJA LUKA - Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik predložio je tokom današnjeg obraćanja u Narodnoj Skupštini RS-a način kako da se "relaksira" situacija u Bosni i Hercegovini. Pozvao je Parlamentarnu skupštinu BiH da ugasi međunarodne institucije u zemlji ili slijede kontramjere.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE