GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Srbija dobila još 40.000 doza ruskog cjepiva Sputnjik V

Srbija dobila još 40.000 doza ruskog cjepiva Sputnjik V
CJEPIVO
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 29.01.2021 / 16:45
Autor: SEEbiz / H
BEOGRAD - U Srbiju je u petak stiglo još 40.000 doza ruskog cjepiva Sputnjik V, a od početka imunizacije 24. prosinca 2020. u Srbiji je cijepljeno preko 420.000 građana, što je stavlja na drugo mjesto u Europi po udjelu cijepljenih u odnosu na broj stanovnika.

Prema službenim podacima na koje se pozivaju zdravstveni dužnosnici, s više od 60.000 cijepljenih na milijun stanovnika Srbija je trenutačno druga europska zemlja, poslije Velike Britanije koja ima nešto više od 116.000 cijepljenih na milijun stanovnika.

Po broju cijepljenih na 100 stanovnika, stopa je u Velikoj Britaniji 11,67 posto, a u Srbiji 6,01 posto.

Još 40.000 doza ruskog cjepiva Sputnjik V koje je stiglo jutros omogućit će cijepljenje još 20.000 ljudi, a Beograd očekuje još 9.600 doza Pfizera, kojim je u prosincu 2020. i započeto cijepljenje.

U tijeku je masovna imunizacija kineskim cjepivom Sinopharm, koje Srbija koristi uz Pfizer-BioNTech, te ruski Sputnjik V, uz očekivanja da će dio cjepiva dobiti iz programa COVAX.

Zdravstvene vlasti Srbije prijavile su u petak 18 smrtnih slučajeva covida 19, te još 1.717 novozaraženih koliko ih je registrirano među 11.168 testiranih uzoraka.

Tagovi: rusko cjepivo, Rusija, Moskva, Sputnjik V
PROČITAJ I OVO
Plenković o ograđenom Markovom trgu: Što ne otvorimo Pantovčak?
PREMIJER
Plenković o ograđenom Markovom trgu: Što ne otvorimo Pantovčak?
ZAGREB - Glavna vladajuća stranka HDZ predala je u rano popodne izborne liste Državnom izbornom povjerenstvu, a medijima se nakon predaje obratio predsjednik te stranke Andrej Plenković.
Pupovac izgubio živce nakon predaje liste
NERVOZA
Pupovac izgubio živce nakon predaje liste
ZAGREB - Samostalna demokratska srpska stranka (SDSS) održala je konferenciju za novinare na kojoj su Milorad Pupovac, Dragana Jeckov i Anja Šimpraga predstavili izborni program za predstojeće parlamentarne izbore.
Udvostručena dobit Huaweija u 2023.
UZLET
Udvostručena dobit Huaweija u 2023.
PEKING - Kineska telekomunikacijska tvrtka Huawei objavila je u petak da se njena neto dobit za 2023. više nego udvostručila zahvaljujući boljoj ponudi proizvoda.
Poljska digla borbene avione zbog ruskih projektila
RAT U UKRAJINI
Poljska digla borbene avione zbog ruskih projektila
VARŠAVA - Ruske snage rano u petak gađale su infrastrukturu u okrugu Kamjanske blizu ukrajinskog grada Dnjipra, pri čemu je najmanje jedna osoba ozlijeđena, rekao je regionalni guverner, dok je medijska kuća Suspilne izvijestila o eksplozijama i u Ivano-Frankovskoj i Hmeljničkoj oblasti.
Lavrov: Ukrajinski mirovni plan je besmislen
OCJENE
Lavrov: Ukrajinski mirovni plan je besmislen
MOSKVA - Ruski ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov izjavio je da je mirovni plan koji je predložila Ukrajina besmislen jer se temelji na neprihvatljivim idejama poput povlačenja Moskve iz područja koja je zauzela.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE