GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Splitski stožer: Preminula 93-godišnjakinja iz Doma za starije

Splitski stožer: Preminula 93-godišnjakinja iz Doma za starije
ŽRTVE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 10.04.2020 / 12:28
Autor: SEEbiz / H
SPLIT - U splitskom KBC-u u petak ujutro preminula je 93-godišnja štićenica tamošnjeg Doma za starije i nemoćne, koja je bila pozitivna na koronavirus, a bolovala je od nekoliko kroničnih teških bolesti.

"Nažalost, jutros je u KBC-u Split preminula jedna sugrađanka. Imala je 93 godine. Bolovala je od nekoliko kroničnih teških bolesti, što je uključivalo i tešku bolest srca. Gospođa je iz Doma", rekao je novinarima ravnatelj splitskog KBC-a Julije Meštrović.

Dodao je da većina ostalih korisnika Doma ima blage i umjerene simptome. Jedna osoba je u teškom stanju.

"U KBC-u Split je trenutno 94 pacijenata, od njih je 78 pozitivno na nalaz. Devetero je na respiratoru, petero je iz Splitsko-dalmatinske županije, ostali su iz Zadra, Šibenika i Dubrovnika. Danas je još jedan pacijent odvojen od respiratora i vraća se u Dubrovnik", izvijestila je ravnateljica županijskog Zavoda za javno zdravstvo Željka Karin.

Dodala je kako je potvrđeno 20 novooboljelihj od sinoć, ukupno 296. Zaraženih zdravstvenih djelatnika je 55, a među njima su i tri djelatnice Doma za starije.

"Radimo nadzore i izvode u domu na Zenti, tamo je situacija u redu. Osobno sam bila tamo, nitko nema temperaturu, svi su dobrog općeg stanja", kazala je Karin.

Stanje je dobro i u domu u Vukovarskoj. Tri brisa kod osoba koje su sinoć imali temperaturu su negativna. Sinoć tijekom večeri doznali smo za dvije osobe koje imaju temperaturu, njima smo uzeli bris danas. Testirano je 55 djelatnika, ostatak djelatnika će isto biti testiran. Pozitivno je osam djelatnika, istaknula je Karin.

Tagovi: splitski dom, koronavirus u Splitu, Julije Meštrović, koronavirus u Hrvatskoj
PROČITAJ I OVO
Izvori: DP bi se mogao podijeliti
NESLUŽBENO
Izvori: DP bi se mogao podijeliti
ZAGREB - Domovinski pokret održao je prvu rundu službenih pregovora s HDZ-om. Iz DP-a su tvrdili da nema raskola i da kod njih vlada zajedništvo, no neslužbene informacije ipak govore nešto drugačije.
Plenković: Korumpirana ljevica želi porobiti institucije
JASNA PORUKA
Plenković: Korumpirana ljevica želi porobiti institucije
ZAGREB - Poručio je da će HDZ imati "dovoljno ruku" i sastaviti parlamentarnu većinu, naglasivši da razgovore vodi s ozbiljnima i odgovornima, no neće s Mostom, Možemo! i SDP-om koje je nazvao korumpiranima jer "žele porobiti neovisne institucije".
U Hrvatsku stiglo prvih šest Rafalea: Hrvatsko nebo je sada sigurnije
AVIONI
U Hrvatsku stiglo prvih šest Rafalea: Hrvatsko nebo je sada sigurnije
ZAGREB - Prvih šest od ukupno dvanaest višenamjenskih borbenih aviona Rafale u četvrtak je stiglo u Hrvatsku, dvije godine i pet mjeseci nakon potpisivanja ugovora s Francuskom vrijednog više od milijardu eura, a dolazak zadnjih od ugovorenih aviona očekuje se početkom sljedeće godine.
Hrebak: Samo su dvije opcije
PORUKE
Hrebak: Samo su dvije opcije
ZAGREB - Prije osam dana održani su parlamentarni izbori. Vladu još nemamo, a šanse da je sastave imaju i HDZ-ova i SDP-ova koalicija.
Ressler: Neće biti moguće sve što želi DP
JASNA PORUKA
Ressler: Neće biti moguće sve što želi DP
ZAGREB - Europarlamentarac Karlo Ressler (HDZ/EPP) kandidat je i na ovim europskim izborima, a u Strasbourgu je za N1 komentirao što na njima očekuje.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE