GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Split: Zbog devet zaraženih studenata Studij medicine na engleskom online

Split: Zbog devet zaraženih studenata Studij medicine na engleskom online
ZARAZA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 03.10.2020 / 22:05
Autor: SEEbiz / H
SPLIT - Zbog devet koronavirusom zaraženih studenta, stranih državljana na splitskom Studiju medicine na engleskom jeziku nastava na svim godinama tog studija prebačena je u cijelosti na online oblik održavanja, izvijestili su u subotu navečer iz Covid-centra Sveučilišta Split.

Županijski Stožer civilne zaštite je u subotu tijekom dana priopćio da je uz 37 novooboljelih s područja Splitsko-dalmatinske županije još je devet stranih državljana pozitivno na Covid-19, među kojima je i šest studenata iz Njemačke koji pohađaju studij na engleskom jeziku na Medicinskom fakultetu u Splitu,

"Ni jedan od 'pozitivnih' studenta nije sudjelovao u kliničkim vježbama na nekoj od nastavnih baza," navodi se u priopćenju Covid-centra . Napominje se kako je nekolicina studenta koji su bili u bliskom kontaktu sa zaraženim testirana te se očekuju rezultati . Dodaje se kako većina "pozitivnih" studenta ima tek blage simptome.

"Sva predviđena postupanja su u tijeku, svi bliski kontakti se obrađuju, nastavni proces neće biti ometen jer je sveučilište u Splitu bilo spremno za ovu situaciju i zato što je dobra suradnja koordinirana preko Medicinskog fakulteta sa svim dionicima koji Sveučilištu stoje na raspolaganju, od županijskih ustanova - Nastavnog zavoda za javno zdravstvo i Doma zdravlja, do KBC-a Split koji je njegova najveća nastavna baza," poručio je Covid-centar.

Covid-centar je također izvijestio da se na Medicinskom fakultetu provode sve protuepidemijske mjere sukladno preporukama Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i u odličnoj u suradnji s Nastavnim zavodom za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije pod vodstvom Željke Karin.

Trenutna zbivanja ukazuju na to koliko je važno da se svi ponašamo odgovorno, u skladu s epidemiološkim mjerama, ne samo dok smo na sveučilištu, nego i u vremenu kojega provodimo izvan njega. Nije dovoljno nositi maske, držati distancu i pridržavati se mjera dok smo na fakultetu, već se tako moramo ponašati stalno i u privatnom životu, u druženjima izvan nastave, poručuje se u priopćenju.

Covid -centar je pozvao sve studente i zaposlenike Sveučilišta u Splitu na odgovorno ponašanje.
Centar je na splitskom Sveučilištu utemeljen odlukom rektora Dragana Ljutića i počeo s radom početkom nove akademske godine.

Tagovi: koronavirus u Splitu, Dragan Ljutić, Studij medicine na engleskom jeziku u Splitu
PROČITAJ I OVO
Dodik: Pozivam Parlament BiH da ugasi OHR i protjera strance ili se RS povlači iz odlučivanja
PRIJETNJE
Dodik: Pozivam Parlament BiH da ugasi OHR i protjera strance ili se RS povlači iz odlučivanja
BANJA LUKA - Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik predložio je tokom današnjeg obraćanja u Narodnoj Skupštini RS-a način kako da se "relaksira" situacija u Bosni i Hercegovini. Pozvao je Parlamentarnu skupštinu BiH da ugasi međunarodne institucije u zemlji ili slijede kontramjere.
Dva vukovarska heroja među nositeljima lista Domovinskog pokreta
LISTE
Dva vukovarska heroja među nositeljima lista Domovinskog pokreta
ZAGREB - Domovinski pokret zajedno s političkim partnerima danas je predao kandidacijske liste za Hrvatski sabor. Nositelje lista predstavio je predsjednik Domovinskog pokreta i vukovarski gradonačelnik Ivan Penava.
Milanović još jednom žestoko napao Plenkovića
ŽESTOKO
Milanović još jednom žestoko napao Plenkovića
ZAGREB - Predsjednik Zoran Milanović oglasio se na Facebook profilu i komentirao posljednji istup premijera Andreja Plenkovića.
Plenković predstavio HDZ-ov program i izborne liste, ima iznenađenja
HDZ
Plenković predstavio HDZ-ov program i izborne liste, ima iznenađenja
ZAGREB - Predsjednik Vlade Andrej Plenković, predstavio je izborni program i liste s imenima kandidata.
Jandroković: Milanovićeve izjave o Turudiću su opasne
REAKCIJE
Jandroković: Milanovićeve izjave o Turudiću su opasne
ZAGREB - "S takvim stvarima se ne igramo, imali smo iskustva da su se dogodila već ubojstva gdje su žrtve bile javne osobe."
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE