GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Španjolska zatvorila kopnene granice, broj oboljelih nadomak 10.000

Španjolska zatvorila kopnene granice, broj oboljelih nadomak 10.000
ZATVARANJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 17.03.2020 / 10:18
Autor: SEEbiz / H
MADRID - Španjolska, koja je na korak da prijeđe psihološku granicu od 10.000 oboljelih od koronavirusa, u utorak je zatvorila kopnene granice za sve strance koji ne rade u zemlji ili nemaju prebivalište u njoj.

Deseci policijskih vozila od ponoći se nalaze na granici s Francuskom, pokazala je snimka španjolske javne televizije TVE. Policija zaustavlja svaki automobil na ulasku u Španjolsku, te provjerava putnike, no transportni kamioni ulaze bez poteškoća. Španjolska ima kopnenu granicu i s Portugalom, Marokom, Andorom, te britanskim poluotokom Gibraltarom nad čijim se suverenitetom spore Madrid i London.

"Nakon ponoći ulazak u Španjolsku bit će dopušten samo španjolskim državljanima, onima koji ulaze zbog posla ili dokažu potrebu ulaska zbog više sile“, izjavio je u ponedjeljak ministar unutarnjih poslova Fernando Grande-Marlaska na konferenciji za medije u Madridu, održanoj videovezom.

Napomenuo je kako je dopušten ulazak za robu, kako se ne bi dodatno naštetilo paraliziranom gospodarstvu. Diplomati također smiju ulaziti. Te su mjere donesene u koordinaciji s drugim članicama Europske nije, rekao je španjolski ministar.

Istovremeno je portugalski ministar Eduardo Cabrita rekao kako će putnički zrakoplovni i željeznički promet sa susjednom Španjolskom biti prekinut do 15. travnja u sklopu dogovora dviju zemalja.

U utorak su u Španjolskoj bile zaražene 9.942 osobe od čega su preminule 342 ljudi. Španjolska je nakon Italije zemlja s najviše oboljelih od koronavirusa u Europi. Na kišnim ulicama Madrida stanovnici pješače na posao, dok tek rijetki koriste javni prijevoz. Sa sobom nose dokument, potvrdu s posla, u slučaju da ih zaustavi policijska kontrola.

Oko 47 milijuna stanovnika Španjolske smije izlaziti na ulice samo kako bi otišli i vratili se s posla, ušli u trgovine s hranom i osnovnim potrepštinama, bolnice i hitne službe, ljekarne, kioske i na benzinske crpke.

Tagovi: Španjolska zatvorila kopnene granice, Fernando Grande-Marlaska, koronavirus, Pedro Sanchez,
PROČITAJ I OVO
Direktor CIA-e: Realan rizik da bi Ukrajina mogla izgubiti rat do kraja 2024.
RIZICI
Direktor CIA-e: Realan rizik da bi Ukrajina mogla izgubiti rat do kraja 2024.
WASHINGTON - Direktor američke Središnje obavještajne agencije (CIA) William Burns upozorio je da postoji "realni rizik" da bi Ukrajinci mogli izgubiti rat od Rusije na bojnom polju do kraja 2024. godine.
Preminuo Brano Mićunović
IN MEMORIAM
Preminuo Brano Mićunović
BUDVA - Taj Nikšićanin imao je razvijen biznis u Crnoj Gori, ali je najčešće pominjan kao osoba koja je rukovodila organizovanim kriminalom.
Radić: Jamčim da će DP ostati jedinstven
PORUKE
Radić: Jamčim da će DP ostati jedinstven
ZAGREB - U poslijeizbornim kombinacijama najviše se, kao onaj koji bi mogao donijeti prevagu u sastavljanju nove Vlade, spominje Domovinski pokret, čija je koalicija na parlamentarnim izborima održanima u srijedu osvojila 14 mandata.
Milanović: Ovo je priprema za državni udar, ali to neće proći
PREDSJEDNIK
Milanović: Ovo je priprema za državni udar, ali to neće proći
ZAGREB - "Ja ne moram biti mandatar. Očekivao sam i nešto više glasova. Većina je glasala za promjene, to bi se moralo poštivati. Tko će biti mandatar odlučuje samo saborska većina."
Troje ustavnih sudaca: Šeparović prijeti Saboru, to je protuustavno
PRIJETNJE
Troje ustavnih sudaca: Šeparović prijeti Saboru, to je protuustavno
ZAGREB - Troje ustavnih sudaca (Andrej Abramović, Lovorka Kušan i Goran Selanec) bilo je protiv odluke Ustavnog suda o Milanoviću.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE