GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Šostar: Vrhunac ovog vala epidemije tek u drugoj polovici studenog

Šostar: Vrhunac ovog vala epidemije tek u drugoj polovici studenog
PREDVIĐANJA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 04.11.2020 / 10:11
Autor: SEEbiz
ZAGREB - U utorak je u Hrvatskoj zabilježeno 1427 novih slučaja zaraze koronavirusom, ali nažalost i 34 umrle osobe, što je najveća brojka do sada u jednom danu.

Što se tiče Grada Zagreba, ravnatelj Nastavnog zavoda za javno zdravstvo 'Dr. Andrija Štampar' Zvonimir Šostar izjavio je za HRT da je do 20 sati jučer zabilježeno je 181 novih slučajeva zaraze virusom SARS-CoV-2.

- Brzi testovi još se nisu počeli raditi u Zagrebu, oni će se raditi osobama koji imaju simptome, obujam posla će se smanjiti 30-40 posto, ali svi asimptomatski slučajevi te oni koji putuju morat će ići na PCR - naglasio je Šostar.

Šostar kaže da se vrhunac ovog vala epidemije očekuje u drugoj polovici studenog. Zdravstveni sustav se pojačano puni jer je sve više starijih osoba zaraženo, koje zahtijevaju bolničko liječenje.

U Osječko-baranjskoj županiji su 122 pozitivne osobe, a gotovo polovica njih je s područja grada i prigradskih naselja, izjavio je jutros Mato Lukić, ravnatelj osječkog doma zdravlja.

Marina Payerl-Pal, ravnateljica ZJZ Međimurske županije je izjavila jutros da je u toj županiji jučer registrirano 80 pozitivnih osoba.

- Doista je situacija ozbiljna jer svakodnevno bilježimo velike brojke novozaraženih. Jučer je registrirano 80 novih slučajeva. Mi se bližimo gotovo 15 tisuća testiranja od početka epidemije. Podaci od zadnjih tjedan, dva govore o velikom udjelu pozitivnih nalaza, rekla je prim. dr. Marina Payerl-Pal, ravnateljica Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije.

- U županijskoj bolnici Čakovec trenutno su hospitalizirana 54 covid pozitivna pacijenta, od toga je 6 pacijenata na respiratoru. Dio djelatnika je pozitivan, imamo oko 2% pozitivnih djelatnika. Srećom ti tzv. točkasti pozitiviteti nam omogućavaju da se koliko toliko normalno bavimo našom osnovnom djelatnošću prema ostalim pacijentima koji nisu covid pozitivni, rekao je doc. dr.sc. Tomislav Novinščak, ravnatelj Županijske bolnice Čakovec.

Tagovi: Zvonimir Šostar, Marina Payerl-Pal, testovi na koronavirus, koronavirus u Zagrebu, Krunoslav Capak, koronavirus u Hrvatskoj, Covid-19, nošenje maski
PROČITAJ I OVO
Milanović: Imam posla s nasilnicima, moram biti glasan
PREDSJEDNIK
Milanović: Imam posla s nasilnicima, moram biti glasan
ZAGREB - "HDZ je nasilni rimski imperij u galskom selu, možete se boriti samo glasno kao Asterix."
Dodik: Pozivam Parlament BiH da ugasi OHR i protjera strance ili se RS povlači iz odlučivanja
PRIJETNJE
Dodik: Pozivam Parlament BiH da ugasi OHR i protjera strance ili se RS povlači iz odlučivanja
BANJA LUKA - Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik predložio je tokom današnjeg obraćanja u Narodnoj Skupštini RS-a način kako da se "relaksira" situacija u Bosni i Hercegovini. Pozvao je Parlamentarnu skupštinu BiH da ugasi međunarodne institucije u zemlji ili slijede kontramjere.
Dva vukovarska heroja među nositeljima lista Domovinskog pokreta
LISTE
Dva vukovarska heroja među nositeljima lista Domovinskog pokreta
ZAGREB - Domovinski pokret zajedno s političkim partnerima danas je predao kandidacijske liste za Hrvatski sabor. Nositelje lista predstavio je predsjednik Domovinskog pokreta i vukovarski gradonačelnik Ivan Penava.
Milanović još jednom žestoko napao Plenkovića
ŽESTOKO
Milanović još jednom žestoko napao Plenkovića
ZAGREB - Predsjednik Zoran Milanović oglasio se na Facebook profilu i komentirao posljednji istup premijera Andreja Plenkovića.
Plenković predstavio HDZ-ov program i izborne liste, ima iznenađenja
HDZ
Plenković predstavio HDZ-ov program i izborne liste, ima iznenađenja
ZAGREB - Predsjednik Vlade Andrej Plenković, predstavio je izborni program i liste s imenima kandidata.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE