GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Solinski gradski vijećnik zbog obiteljskog nasilja pritvoren i isključen iz HDZ-a

Solinski gradski vijećnik zbog obiteljskog nasilja pritvoren i isključen iz HDZ-a
NASILNIK
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 20.04.2020 / 15:05
Autor: SEEbiz
SOLIN - Zbog obiteljskog nasilja tijekom kojega je ispred svoje dvoje djece teško ozlijedio suprugu u jednomjesečnom istražnom zatvoru završio je solinski gradski vijećnik HDZ-a Nikola Perajica (40) koji je zbog toga isključen iz stranke.

Nasilje u obitelji dogodilo se prošlog tjedna u obiteljskoj kući u Vranjicu gdje je muškarac 45-godišnju suprugu najprije zlostavljao psihički zlostavljao da bi je nakon toga napao i fizički zadavši joj više udaraca po glavi i tijelu. Hitnu medicinsku pomoć pozvao je tek kada je njegova supruga od ozljeda počela hroptati te joj je rekao kako liječničkom timu mora reći da je pala niz stepenice.

Unatoč tome što je zlostavljana žena upravo to i rekla djelatnicima Hitne medicinske pomoći bilo je očito kako lom rebra, ali i druge ozljede nisu nastale od pada niz stepenice. Nasilni gradski vijećnik je uhićen, policija ga je alkotestirala i pokazalo se da je bio pijan, a on je tvrdio da nije napao ženu držeći se priče da je ozlijeđena prilikom pada niz stepenice.

Osumnjičeni muškarac (40), koji je "zaradio" kaznenu prijavu zbog nasilničkog ponašanja i nanošenja teške tjelesne ozljede, je osim što je gradski vijećnik istovremeno i zapovjednik DVD-a Vranjic.

Župan i predsjednik solinskog gradskog odbora HDZ-a Blaženko Boban je odmah po dobivanju informacije da se radi o članu HDZ-a po hitnom postupku sazvao telefonsku sjednicu solinskog gradskog odbora HDZ-a na kojem je donesena jednoglasna odluka o isključenju iz stranke, istaknuo je.

"Kako je riječ o osobi koja je izvršila teško obiteljsko nasilje te mu je određena mjera pritvora na rok od 30 dana, osobno najoštrije osuđujem čin svakog nasilja, a poglavito obiteljskog nasilja. Obiteljsko nasilje mora kod svih nas imati nultu točku tolerancije. Kako HDZ Solina neće i ne želi tolerirati takvo ponašanje u svojim redovima, ali i u cijeloj društvenoj zajednici po hitnom postupku smo proslijedili odluku GO grada Solina časnom sudu HDZ-a Splitsko-dalmatinske županije", izjavio je Boban.

Foto: Dalmacija danas

Tagovi: Nikola Perajica, obiteljsko nasilje, Solin, Blaženko Boban
PROČITAJ I OVO
Jandroković: Milanovićeve izjave o Turudiću su opasne
REAKCIJE
Jandroković: Milanovićeve izjave o Turudiću su opasne
ZAGREB - "S takvim stvarima se ne igramo, imali smo iskustva da su se dogodila već ubojstva gdje su žrtve bile javne osobe."
Plenković osvanuo na TikToku
DRUŠTVENE MREŽE
Plenković osvanuo na TikToku
ZAGREB - Andrej Plenković je u jeku kampanje otvorio profil na još jednoj društvenoj mreži, a riječ je o TikToku.
Rijeke pravde predale izborne liste, Grbin najavio pobjedu
LISTE
Rijeke pravde predale izborne liste, Grbin najavio pobjedu
ZAGREB - Izborne liste Državnom izbornom povjerenstvu tijekom dana predao je i SDP odnosno njihova koalicija Rijeke pravde.
Nova akcija EU tužitelja, troje uhićenih
UHIĆENJA
Nova akcija EU tužitelja, troje uhićenih
ZAGREB - Ured europskog javnog tužitelja (EPPO) u Zagrebu pokrenuo je istragu protiv četiri osobe i jedne tvrtke zbog tri subvencijske prijevare i krivotvorenja isprava.
Umirovljenici razočarani: Dobili manji dodatak od očekivanog
RAZOČARANI
Umirovljenici razočarani: Dobili manji dodatak od očekivanog
ZAGREB - Umirovljenici su u srijedu dobili još jedan Vladin dodatak, ali umjesto veselja, neugodno ih je iznenadio manji iznos od onoga koji su očekivali.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE