GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Snažne eksplozije na Krimu, uništeni ruski projektili

Snažne eksplozije na Krimu, uništeni ruski projektili
RAT U UKRAJINI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 21.03.2023 / 07:37
Autor: SEEbiz
KIJEV - Ukrajinsko ministarstvo obrane priopćilo je kasno u ponedjeljak da su u napadu uništene ruske krstareće rakete "Kalibr" koje su se prevozile vlakom u gradu Džankoju, na Krimu pod ruskom okupacijom.

Ukrajinske vlasti nisu izravno preuzele odgovornost za napad, ali su rekle da on služi daljnjoj "demilitarizaciji Rusije i pripremi Krimskog poluotoka za deokupaciju".

Sergej Askyonov, čelnik anektiranog poluotoka postavljen od strane Rusije, potvrdio je da je došlo do napada i da je aktiviran sustav protuzračne obrane regije. Jedna osoba je ozlijeđena, a dvije su zgrade oštećene, rekao je Askyonov.

Amaterski video koji je geolocirao CNN prikazuje veliku eksploziju i rezultirajuću vatrenu kuglu. Čuje se kako osoba izvan kamere govori da je štrajk pogodio željezničku stanicu. Međutim, video nije jasno pokazao što je pogođeno, a CNN nije uspio potvrditi točnu lokaciju udara.

Dva najvažnija ruska vojna aerodroma na Krimu nalaze se u Džankoju i Gvardejskoje, priopćilo je britansko Ministarstvo obrane 2022. godine.

"Dzhankoi je također ključno cestovno i željezničko čvorište koje igra važnu ulogu u opskrbi ruskih operacija u južnoj Ukrajini", navodi se.

Krim je također domaćin važnoj luci i glavnoj pomorskoj bazi ruske crnomorske flote u gradu Sevastopolju. Ondje su usidren neki od najvažnijih ruskih ratnih brodova, uključujući površinske brodove opremljene krstarećim projektilima.

Tagovi: rat u Ukrajini, Krim, ukrajinska vojska
PROČITAJ I OVO
Plenković o ograđenom Markovom trgu: Što ne otvorimo Pantovčak?
PREMIJER
Plenković o ograđenom Markovom trgu: Što ne otvorimo Pantovčak?
ZAGREB - Glavna vladajuća stranka HDZ predala je u rano popodne izborne liste Državnom izbornom povjerenstvu, a medijima se nakon predaje obratio predsjednik te stranke Andrej Plenković.
Pupovac izgubio živce nakon predaje liste
NERVOZA
Pupovac izgubio živce nakon predaje liste
ZAGREB - Samostalna demokratska srpska stranka (SDSS) održala je konferenciju za novinare na kojoj su Milorad Pupovac, Dragana Jeckov i Anja Šimpraga predstavili izborni program za predstojeće parlamentarne izbore.
Udvostručena dobit Huaweija u 2023.
UZLET
Udvostručena dobit Huaweija u 2023.
PEKING - Kineska telekomunikacijska tvrtka Huawei objavila je u petak da se njena neto dobit za 2023. više nego udvostručila zahvaljujući boljoj ponudi proizvoda.
Poljska digla borbene avione zbog ruskih projektila
RAT U UKRAJINI
Poljska digla borbene avione zbog ruskih projektila
VARŠAVA - Ruske snage rano u petak gađale su infrastrukturu u okrugu Kamjanske blizu ukrajinskog grada Dnjipra, pri čemu je najmanje jedna osoba ozlijeđena, rekao je regionalni guverner, dok je medijska kuća Suspilne izvijestila o eksplozijama i u Ivano-Frankovskoj i Hmeljničkoj oblasti.
Lavrov: Ukrajinski mirovni plan je besmislen
OCJENE
Lavrov: Ukrajinski mirovni plan je besmislen
MOSKVA - Ruski ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov izjavio je da je mirovni plan koji je predložila Ukrajina besmislen jer se temelji na neprihvatljivim idejama poput povlačenja Moskve iz područja koja je zauzela.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE