GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Snažan potres kod Gračaca, osjetio se diljem Dalmacije

Snažan potres kod Gračaca, osjetio se diljem Dalmacije
POTRES
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 20.09.2020 / 13:48
Autor: SEEbiz
ZADAR - Liku i Dalmaciju je pogodio potres jačine 4,2 po Richteru.

Prva dojava EMSC-a je bila da je potres bio jačine 4,2, pa onda 4,0 - međutim Seizmološka službe javlja da je potres bio jačine 4,2 po Richteru.

Potres je zabilježen 88 kilometara sjeverozapadno od Splita, 12 kilometara jugozapadno od Gračaca i 51 kilometar istočno od Zadra.

Potres je zabilježen na dubini od 10 kilometara.

Jedan stanovnik Gračaca rekao je kako je potres trajao kratko, ali se poprilično osjetio. Sudeći po komentarima na EMSC-ovoj aplikaciji, potres se osjetio diljem Dalmacije tako da su građani Zadra, Šibenika, Splita i drugih gradova i naselja osjetili ovaj potres.

"Na Pagu smo osjetili potres, dosta jak", javljaju čitatelji s Paga. "Split, širi centar, neboder 7. kat, 3 lagana udara, kao lupanje. Nije bilo podrhtavanja. Sve skupa 3-4 sekunde", rekla je jedna čitateljica iz Splita.
"Dobro se osjetio u Biogradu. Trajao 10-15 sekundi i ljuljalo. Na kraju tutanj", rekao nam je jedan čitatelj iz Biograda.

Čitatelji iz Kaštela javljaju kako su osjetili potres.

"U 13:00 se osjetio potres na području Splita. Osjetili smo ga u Kaštelima. Nije trajao dugo, ali nas je dobro zatreslo", rekao je jedan čitatelj.

Na stranicama Hrvatskog seizmološkog zavoda još nema službenih podataka o jačini potresa i njegovom epicentru. Također, ne zna se je li došlo do materijalne štete.

Tagovi: potres kod Gračaca, Dalmacija, Zadar, Split
PROČITAJ I OVO
Plenković o ograđenom Markovom trgu: Što ne otvorimo Pantovčak?
PREMIJER
Plenković o ograđenom Markovom trgu: Što ne otvorimo Pantovčak?
ZAGREB - Glavna vladajuća stranka HDZ predala je u rano popodne izborne liste Državnom izbornom povjerenstvu, a medijima se nakon predaje obratio predsjednik te stranke Andrej Plenković.
Pupovac izgubio živce nakon predaje liste
NERVOZA
Pupovac izgubio živce nakon predaje liste
ZAGREB - Samostalna demokratska srpska stranka (SDSS) održala je konferenciju za novinare na kojoj su Milorad Pupovac, Dragana Jeckov i Anja Šimpraga predstavili izborni program za predstojeće parlamentarne izbore.
Udvostručena dobit Huaweija u 2023.
UZLET
Udvostručena dobit Huaweija u 2023.
PEKING - Kineska telekomunikacijska tvrtka Huawei objavila je u petak da se njena neto dobit za 2023. više nego udvostručila zahvaljujući boljoj ponudi proizvoda.
Poljska digla borbene avione zbog ruskih projektila
RAT U UKRAJINI
Poljska digla borbene avione zbog ruskih projektila
VARŠAVA - Ruske snage rano u petak gađale su infrastrukturu u okrugu Kamjanske blizu ukrajinskog grada Dnjipra, pri čemu je najmanje jedna osoba ozlijeđena, rekao je regionalni guverner, dok je medijska kuća Suspilne izvijestila o eksplozijama i u Ivano-Frankovskoj i Hmeljničkoj oblasti.
Lavrov: Ukrajinski mirovni plan je besmislen
OCJENE
Lavrov: Ukrajinski mirovni plan je besmislen
MOSKVA - Ruski ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov izjavio je da je mirovni plan koji je predložila Ukrajina besmislen jer se temelji na neprihvatljivim idejama poput povlačenja Moskve iz područja koja je zauzela.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE