GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Slovenski ministar poljoprivrede podnio ostavku zbog afere oko neplaćanja jednog hotelskog računa

Slovenski ministar poljoprivrede podnio ostavku zbog afere oko neplaćanja jednog hotelskog računa
OSTAVKA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 20.04.2022 / 11:02
Autor: SEEbiz / H
LJUBLJANA - Slovenski ministar poljoprivrede Jože Podgoršek u srijedu je podnio ostavku zbog afere oko neplaćanja jednog hotelskog računa.

Prema medijskim napisima, Podgoršek je u siječnju ove godine u jednom hotelu u Bohinju napravio račun od 800 eura, a nije ga podmirio nakon odlaska nego je to navodno kasnije umjesto njega napravio poljoprivredni kombinat s kojim je ministarstvo poljoprivrede u sporu oko vlasništva poljoprivrednog zemljišta.

Mediji navode kako se radilo o slučaju sukobainteresa, odnosno korupciji, jer je hotel koji je izdao račun u vrijeme kad je ministar u njemu boravio bio u vlasništvu osobe povezane sa spomenutim poljoprivrednim kombinatom.

U izjavi za javnost Podgoršek je u srijedu kazao da je dao ostavku, ali je sugerirao da to čini kako afera ne bi naškodila vladi premijera Janeza Janše pred izbore u nedjelju 24. travnja, dok se osobno ne osjeća krivim.

Ostavku dajem isključivo zbog prekasno plaćanog računa i to je činjenica zbog koje mi je žao, napisao je Podgoršek u objavi na Facebooku, žaleći se da su ga mediji ocrnili.

Također je rekao da se radilo o pokušaju iznude za koji je optužio neke u poljoprivrednom lobiju kojemu se suprotstavljao, pa je to prijavio i policiji.

Podgoršek je u Janšinu vladu ušao kao član umirovljeničke stranke DESUS, a nakon njenog izlaska iz vlade približio se demokršćanskoj Novoj Sloveniji (NSI) koja ga je kao svog kandidata kandidirala i na izborima. Stranka je njegovu ostavku ocijenila moralnim i odgovornim činom.

Tagovi: Jože Podgoršek, Vlada Slovenije
PROČITAJ I OVO
Bilek: Manjine daju potporu Jandrokoviću za šefa Sabora
POTPORA
Bilek: Manjine daju potporu Jandrokoviću za šefa Sabora
ZAGREB - Predstavnik češke i slovačke nacionalne manjine Vladimir Bilek, u ime kluba nacionalnih manjina, poručio je za RTL da će dati potporu HDZ-ovu Gordanu Jandrokoviću za predsjednika Hrvatskog sabora. To bi značilo da će HDZ ako se dogovori s Domovinskim pokretom oformiti većinu.
Izvori: DP bi se mogao podijeliti
NESLUŽBENO
Izvori: DP bi se mogao podijeliti
ZAGREB - Domovinski pokret održao je prvu rundu službenih pregovora s HDZ-om. Iz DP-a su tvrdili da nema raskola i da kod njih vlada zajedništvo, no neslužbene informacije ipak govore nešto drugačije.
Plenković: Korumpirana ljevica želi porobiti institucije
JASNA PORUKA
Plenković: Korumpirana ljevica želi porobiti institucije
ZAGREB - Poručio je da će HDZ imati "dovoljno ruku" i sastaviti parlamentarnu većinu, naglasivši da razgovore vodi s ozbiljnima i odgovornima, no neće s Mostom, Možemo! i SDP-om koje je nazvao korumpiranima jer "žele porobiti neovisne institucije".
U Hrvatsku stiglo prvih šest Rafalea: Hrvatsko nebo je sada sigurnije
AVIONI
U Hrvatsku stiglo prvih šest Rafalea: Hrvatsko nebo je sada sigurnije
ZAGREB - Prvih šest od ukupno dvanaest višenamjenskih borbenih aviona Rafale u četvrtak je stiglo u Hrvatsku, dvije godine i pet mjeseci nakon potpisivanja ugovora s Francuskom vrijednog više od milijardu eura, a dolazak zadnjih od ugovorenih aviona očekuje se početkom sljedeće godine.
Hrebak: Samo su dvije opcije
PORUKE
Hrebak: Samo su dvije opcije
ZAGREB - Prije osam dana održani su parlamentarni izbori. Vladu još nemamo, a šanse da je sastave imaju i HDZ-ova i SDP-ova koalicija.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE