GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Slovenija: Zaposleni u državnoj upravi morat će se cijepiti

Slovenija: Zaposleni u državnoj upravi morat će se cijepiti
CIJEPLJENJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 10.09.2021 / 10:11
Autor: SEEbiz / H
LJUBLJANA - Zaposleni u državnoj upravi u Sloveniji morat će biti cijepljeni ili predočiti potvrdu da su preboljeli covid-19, a u suprotnom neće moći raditi sa strankama, najavio je u petak ministar gospodarstva i potpredsjednik vlade Zdravko Počivalšek.

"Od zaposlenih koji su u kontaktu s ljudima zahtijevat će se kao uvjet za rad da su cijepljeni ili da su preboljeli covid-19", rekao je, dodavši kako im to više neće biti moguće uz negativan test na koronavirus kao dosad.

Kazao je da je to jedan od sljedećih koraka kojima će pokazati "tvrđe" stajalište prema potrebi cijepljenja što većeg dijela populacije. To je, naglasio je, trebalo učiniti već i ranije.

Po njegovim riječima, vladi takav potez omogućava zakon i propisi s područja zaštite na radu.

Sada kada je cjepiva dovoljno, država ne može više biti "talac" onih koji se protive obveznom cijepljenju, a vlada će poticanjem što veće imunizacije u državnoj upravi dati primjer i drugima.

Znatne rezerve prema tzv. PCT uvjetu za rad (preboljeli, cijepljeni, testirani) ili obveznom cijepljenju proteklih su tjedana izražavali pojedini sindikati, među ostalim sindikat obrazovanja i sindikat vojnika, pa i pojedini predstavnici policijskog sindikata.

Osim toga, slovenska Gospodarska komora izrazila je protivljenje odluci prema kojoj bi se redovna tjedna testiranja na koronavirus za zaposlene provodila u radno vrijeme i na trošak poslodavaca.

Tagovi: cijepljenje u Sloveniji, Zdravko Počivalšek
PROČITAJ I OVO
Bilek: Manjine daju potporu Jandrokoviću za šefa Sabora
POTPORA
Bilek: Manjine daju potporu Jandrokoviću za šefa Sabora
ZAGREB - Predstavnik češke i slovačke nacionalne manjine Vladimir Bilek, u ime kluba nacionalnih manjina, poručio je za RTL da će dati potporu HDZ-ovu Gordanu Jandrokoviću za predsjednika Hrvatskog sabora. To bi značilo da će HDZ ako se dogovori s Domovinskim pokretom oformiti većinu.
Izvori: DP bi se mogao podijeliti
NESLUŽBENO
Izvori: DP bi se mogao podijeliti
ZAGREB - Domovinski pokret održao je prvu rundu službenih pregovora s HDZ-om. Iz DP-a su tvrdili da nema raskola i da kod njih vlada zajedništvo, no neslužbene informacije ipak govore nešto drugačije.
Plenković: Korumpirana ljevica želi porobiti institucije
JASNA PORUKA
Plenković: Korumpirana ljevica želi porobiti institucije
ZAGREB - Poručio je da će HDZ imati "dovoljno ruku" i sastaviti parlamentarnu većinu, naglasivši da razgovore vodi s ozbiljnima i odgovornima, no neće s Mostom, Možemo! i SDP-om koje je nazvao korumpiranima jer "žele porobiti neovisne institucije".
U Hrvatsku stiglo prvih šest Rafalea: Hrvatsko nebo je sada sigurnije
AVIONI
U Hrvatsku stiglo prvih šest Rafalea: Hrvatsko nebo je sada sigurnije
ZAGREB - Prvih šest od ukupno dvanaest višenamjenskih borbenih aviona Rafale u četvrtak je stiglo u Hrvatsku, dvije godine i pet mjeseci nakon potpisivanja ugovora s Francuskom vrijednog više od milijardu eura, a dolazak zadnjih od ugovorenih aviona očekuje se početkom sljedeće godine.
Hrebak: Samo su dvije opcije
PORUKE
Hrebak: Samo su dvije opcije
ZAGREB - Prije osam dana održani su parlamentarni izbori. Vladu još nemamo, a šanse da je sastave imaju i HDZ-ova i SDP-ova koalicija.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE