GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Slovenija povukla odluku, dnevni migranti ne trebaju negativan test

Slovenija povukla odluku, dnevni migranti ne trebaju negativan test
POTEZI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 06.02.2021 / 07:55
Autor: SEEbiz
LJUBLJANA - Slovenska vlada u petak je izmijenila odluku po kojoj su dnevni radni migranti trebali imati negativan test na koronavirus i obnavljati ga svakih sedam dana.

Nakon brojnih izraza nezadovoljstva, posebno među Slovencima koji kao dnevni radni migranti svaki dan na posao putuju u Austriju i Italiju, slovenska vlada u petak je promijenila prijašnju odluku po kojoj je za ulazak u Sloveniju ta kategorija putnika morala pokazati negativni test na koronavirus i obnavljati ga jednom tjedno.

Izmjenom prijašnje odluke o uvjetima ulaska u Sloveniju, koja je na snazi bila manje od 24 sata, radni dnevni migranti pri ulasku u Sloveniju ne trebaju negativan test na covid-19 ukoliko u Sloveniju ulaze iz zemalja EU-a i Schengena u kojima je epidemiološka situacija bolja nego u Sloveniji, objavila je slovenska vlada na svom službenom Twitter računu kasno u petak.

Odluka se odnosi i na radnike migrante koji u Sloveniju odlaze na posao iz Hrvatske, te na druge Sloveniji susjedne zemlje koje imaju manju incidenciju odnosno broj dnevno oboljelih, a na snagu stupa u subotu 6. veljače.

Odlukom je opozvano i prijašnje rješenje po kojemu bi osim radnika migranata negativni test na granici pri ulasku u Sloveniju morale pokazati osobe koje prelaze granicu zbog sudjelovanja u obrazovanju, zbog osposobljavanja ili znanstvenog istraživanja te one koje u Sloveniju dolaze zbog pomoći, brige za članove obitelji, održavanje imovine i zemljišta i sličnih potreba.

Prijašnju odluku kritizirala je kao neodmjerenu i nepromišljenu slovenska oporba, tvrdeći da je donesena “na vrat na nos” i bez pravog razloga, ali i Slovenci zaposleni u Italiji i Austriji kojih je više desetaka tisuća, pa im je ona stvorila probleme i duža čekanja na granici u petak.

Tagovi: dnevni migranti, PCR test, koronavirus u Sloveniji
PROČITAJ I OVO
Plenković predstavio HDZ-ov program i izborne liste, ima iznenađenja
HDZ
Plenković predstavio HDZ-ov program i izborne liste, ima iznenađenja
ZAGREB - Predsjednik Vlade Andrej Plenković, predstavio je izborni program i liste s imenima kandidata.
Jandroković: Milanovićeve izjave o Turudiću su opasne
REAKCIJE
Jandroković: Milanovićeve izjave o Turudiću su opasne
ZAGREB - "S takvim stvarima se ne igramo, imali smo iskustva da su se dogodila već ubojstva gdje su žrtve bile javne osobe."
Plenković osvanuo na TikToku
DRUŠTVENE MREŽE
Plenković osvanuo na TikToku
ZAGREB - Andrej Plenković je u jeku kampanje otvorio profil na još jednoj društvenoj mreži, a riječ je o TikToku.
Rijeke pravde predale izborne liste, Grbin najavio pobjedu
LISTE
Rijeke pravde predale izborne liste, Grbin najavio pobjedu
ZAGREB - Izborne liste Državnom izbornom povjerenstvu tijekom dana predao je i SDP odnosno njihova koalicija Rijeke pravde.
Nova akcija EU tužitelja, troje uhićenih
UHIĆENJA
Nova akcija EU tužitelja, troje uhićenih
ZAGREB - Ured europskog javnog tužitelja (EPPO) u Zagrebu pokrenuo je istragu protiv četiri osobe i jedne tvrtke zbog tri subvencijske prijevare i krivotvorenja isprava.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE