GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Slovenija: Od ponedjeljka posebnim autobusima na posao, opet tehnički pregledi

Slovenija: Od ponedjeljka posebnim autobusima na posao, opet tehnički pregledi
POPUŠTANJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 18.04.2020 / 13:07
Autor: SEEbiz / H
LJUBLJANA - Mnoga slovenska poduzeća najavljuju ponovno otvaranje sljedećeg tjedna i tjedan nakon toga, pa im se od ponedjeljka dopušta prijevoz zaposlenih posebnim linijskim prijevozom, ali pod strogim uvjetima koji vrijede za trajanja epidemije koronavirusa, kazao je u subotu ministar za infrastrukturu Jernej Vrtovec.

Odluku o ublažavanju dosadašnjih mjera na području prijevoza na posao donijela je sinoć slovenska vlada, a organizatori takvih prijevoza trebat će ministarstvo za infrastrukturu obavijestiti o listi putnika. Vozila za takve prijevoze moraju imati odvojen prostor za vozača od onoga za putnike, nakon svake vožnje će se morati obrisati mjesta kojih se dotiču oni koji se voze, a jadnom na dan vozilo će se dezinficirati. Osim toga, vozač i putnici za vrijeme vožnje moraju imati maske za lice, a oni koji u vozilo ulaze trebaju držati propisanu distancu od 1,5 metra.

Možda najvažnije, vozila za takve linijske prijevoze na radno mjesto smiju odjednom voziti samo trećinu putnika u odnosu na broj za koji su inače registrirana.

Trošak takvih prijevoza ne pokriva država preko subvencija nego ide na teret poslodavca, potvrdio je Vrtovec, ali je dodao da je vlada poduzećima i njihovim vlasnicima već išla na ruku brojnim drugim mjerama pomoći tijekom koronakrize.

Ministar Vrtovec je potvrdio da je vlada donijela i odluku o ponovnom otvaranju servisa za registraciju vozila i tahografskih radionica koje su do sada bile zatvorene jer na registraciju već čeka oko 400 tisuća vozila, pa će se od ponedjeljka ponovno moći obnavljati prometne dozvole, ali uz sve mjere opreza.

To su na primjer, beskontaktno plaćanje usluge karticama, beskontaktno uručivanje dokumenata nakon pregleda, vozila će se dezinficirati, posebno dijelovi koje vozač dodiruje rukama. Oni koji registriraju vozilo neće smjeti biti unutar servisa za tehnički pregled nego će čekati izvana dok se pregled ne obavi i dokumenti ne pripreme.

Vlada je pri tome pozvala vlasnike vozila da ne trebaju svi odmah požuriti s produžavanjem prometnih dozvola i registracijom jer ranijom odlukom stara registracija zbog epidemije još vrijedi i vrijedit će do 16. lipnja.

Vrtovec se pohvalio da je uobičajeni posao održavanja autocesta, među ostalim i zbog obnove oštećenog asfalta novim slojem, već obavljen iako je bio planiran za ljetne mjesece, što se postiglo zahvaljujući povoljnim vremenskim uvjetima, ali u prvom redu jako smanjenom prometu vozila zbog restrikcija kretanja u vrijeme epidemije.

Najavio je da će vlada naglasak idućih tjedana dati na obnavljanje radova u građevinarstvu, među ostalim i zato jer su neki važni projekti, po njegovoj procjeni vrijedni oko 600 milijuna eura, do sada zbog restriktivnih mjera u epidemiji ili zbog sporog dobivanja ekoloških dozvola u zastoju iako je riječ o važnim investicijama koje će kao multiplikator ukupne gospodarske djelatnosti biti važne za ponovni rast ekonomije i gospodarski oporavak nakon krize izazvane koronavirusom.

Tagovi: Jernej Vrtovec, koronavirus u Sloveniji, tehnički pregledi
PROČITAJ I OVO
Grmoja: Nećemo podržati Milanovića za premijera
JASNA PORUKA
Grmoja: Nećemo podržati Milanovića za premijera
ZAGREB - HDZ je osvojio previše mandata i sada sve ovisi o Domovinskom pokretu, a iz HDZ-a Most sigurno neće zvati i mi ne bismo podržali ni Zorana Milanovića za kandidata za premijera, kazao je, između ostalog, Mostov Nikola Grmoja gostujući večeras u Dnevniku Nove TV.
Radić: Predsjedništvo će donijeti programsku shemu i pregovarački tim. Tko pristane...
DP
Radić: Predsjedništvo će donijeti programsku shemu i pregovarački tim. Tko pristane...
ZAGREB - Domovinski pokret (DP) na parlamentarnim izborima osvojio je 14 mandata. Iako je riječ o dva mandata manje nego 2020. godine kada su predvođeni Miroslavom Škorom osvojili 16, DP je i ovim rezultatom postao najpoželjnija politička udavača. No, pitanje je mogu li se dogovoriti s ostalim zainteresiranim stranama kako bi kreirali novu Vladu.
Plenković neće prema DP-u, evo gdje će pokušati pronaći potporu
KOMBINACIJE
Plenković neće prema DP-u, evo gdje će pokušati pronaći potporu
ZAGREB - Tijekom četvrtka telefoni su poprilično užarili, a posljednje informacije govore da će Andrej Plenković, prvo pokušati izbjeći Domovinski pokret.
Brnabić pristala na zahtjev oporbe u vezi spajanja beogradskih i lokalnih izbora
ODLUKE
Brnabić pristala na zahtjev oporbe u vezi spajanja beogradskih i lokalnih izbora
BEOGRAD - Vlasti u Srbiji prihvatile su u četvrtak zahtjeve oporbe da se uz beogradske izbore, zakazane za 2. lipnja, istodobno organiziraju i preostali lokalni izbori, a uz tu odluku predsjednica državnog parlamenta Ana Brnabić najavila je i izmjene Zakona o lokalnim izborima, dok su oporbene stranke odgovor najavile za petak.
Milanoviću se već obećalo 57 zastupnika?
NESLUŽBENO
Milanoviću se već obećalo 57 zastupnika?
ZAGREB - Koalicija Rijeke pravde već je okupila 57 zastupnika koji bi za mandatara podržali Zorana Milanovića.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE