GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Slovenija: Najveći broj potvrđenih dnevnih zaraza u skoro dva mjeseca

Slovenija: Najveći broj potvrđenih dnevnih zaraza u skoro dva mjeseca
ZARAZA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 31.07.2021 / 11:59
Autor: SEEbiz / H
LJUBLJANA - U Sloveniji je u zadnja 24 sata od posljedica covida-19 umrla jedna osoba, a potvrđeno je 135 zaraza koronavirusom, najviše ovog ljeta i 40 više nego prije sedam dana, čime se nastavlja zabrinjavajući trend porasta zaraza.

Broj potvrđenih zaraza u jednom danu najveći je nakon 9. lipnja, kad ih je bilo 195. Zabrinjava i udio pozitivnih testova koji je u zadnja 24 sata iznosio 8,1 posto, više u odnosu na 6,9 posto koliko je bilo prethodni dan kad je zabilježeno 116 zaraza.

S 1673 PCR testova potvrđeno je 135 infekcija, 7-dnevni prosjek dnevnih zaraza povećao se na 82, kao i 14-dnevna incidencija na 100.000 sstanovnika koja je sada 49,5, a aktivno je 1044 slučajeva, objavio je nacionalni Institut za javno zdravlje (NIJZ).

U bolnicama se trenutno liječi 29 covid pacijenata, od čega njih sedam na intenzivnim odjelima, objavilo je ministarstvo zdravstva.
Prema novim podacima, potrebnim dozama cjepiva za zaštitu od covida-19 do sada je cijepljeno 809.064 ljudi, odnosno 38,4 posto populacije, što je premalo za zaštitu od zaraznije delta varijante i mirnu jesen, upozorava vlada.

Kako je sinoć u izjavi za medije kazao ministar zdravstva Janez Poklukar, ako se na jesen ne postigne željena procijepljenost populacije od 65 do 70 posto, epidemiološki će se podaci pogoršavati, pa bi na vrhu mogućeg novog vala u studenom ove godine moglo doći do situacije koja će ponovo zahtijevati zatvaranja i restrikcije javnog života.

"Molimo zato sve stanovnike Slovenije da se cijepe", apelirao je Poklukar, dodavši kako zemlja u ovom trenutku treba "nacionalno jedinstvo" slično onome iz 1990. godine, kad je zemlja na referendumu odlučila krenuti u nezavisnost.

Tagovi: koronavirus u Sloveniji, Janez Janša, Janez Poklukar, Vlada Slovenije
PROČITAJ I OVO
Bilek: Manjine daju potporu Jandrokoviću za šefa Sabora
POTPORA
Bilek: Manjine daju potporu Jandrokoviću za šefa Sabora
ZAGREB - Predstavnik češke i slovačke nacionalne manjine Vladimir Bilek, u ime kluba nacionalnih manjina, poručio je za RTL da će dati potporu HDZ-ovu Gordanu Jandrokoviću za predsjednika Hrvatskog sabora. To bi značilo da će HDZ ako se dogovori s Domovinskim pokretom oformiti većinu.
Izvori: DP bi se mogao podijeliti
NESLUŽBENO
Izvori: DP bi se mogao podijeliti
ZAGREB - Domovinski pokret održao je prvu rundu službenih pregovora s HDZ-om. Iz DP-a su tvrdili da nema raskola i da kod njih vlada zajedništvo, no neslužbene informacije ipak govore nešto drugačije.
Plenković: Korumpirana ljevica želi porobiti institucije
JASNA PORUKA
Plenković: Korumpirana ljevica želi porobiti institucije
ZAGREB - Poručio je da će HDZ imati "dovoljno ruku" i sastaviti parlamentarnu većinu, naglasivši da razgovore vodi s ozbiljnima i odgovornima, no neće s Mostom, Možemo! i SDP-om koje je nazvao korumpiranima jer "žele porobiti neovisne institucije".
U Hrvatsku stiglo prvih šest Rafalea: Hrvatsko nebo je sada sigurnije
AVIONI
U Hrvatsku stiglo prvih šest Rafalea: Hrvatsko nebo je sada sigurnije
ZAGREB - Prvih šest od ukupno dvanaest višenamjenskih borbenih aviona Rafale u četvrtak je stiglo u Hrvatsku, dvije godine i pet mjeseci nakon potpisivanja ugovora s Francuskom vrijednog više od milijardu eura, a dolazak zadnjih od ugovorenih aviona očekuje se početkom sljedeće godine.
Hrebak: Samo su dvije opcije
PORUKE
Hrebak: Samo su dvije opcije
ZAGREB - Prije osam dana održani su parlamentarni izbori. Vladu još nemamo, a šanse da je sastave imaju i HDZ-ova i SDP-ova koalicija.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE