GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Slovenija: Muškarac koji se cijepio za druge završio u pritvoru

Slovenija: Muškarac koji se cijepio za druge završio u pritvoru
SULUDO
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 22.12.2021 / 13:56
Autor: SEEbiz / H
LJUBLJANA - U Sloveniji je pritvoren muškarac koji se u zadnja dva mjeseca sedam puta cijepio protiv Covida-19, a kazneno će odgovarati još četvorica drugih, na čije se ime cijepio kako bi oni mogli dobiti covid potvrde, objavili su u srijedu mediji.

Oni se terete zbog manipulacije pri cijepljenju je su zdravstvene vlasti namjerno dovele u zabludu, pa su necijepljenima izdale covid potvrde makar nisu bili cijepljeni, objavila je televizijska postaja POP-TV.

"Tko pri nadležnom državnom tijelu ili kod javnog bilježnika lažnom izjavom dobije potvrdu koja može poslužiti kao dokaz u pravnom prometu može biti kažnjen zatvorskom kaznom do tri godine", upozorila je u izjavi za javnost tim povodom policija, dodavši da u slučaju da su znali za manipulaciju podacima mogu biti kažnjene i osobe koje se takvom potvrdom koriste ili su je izdale.

Policija je navela da su četvorica muškaraca koji se nisu željeli cijepiti za novac angažirala osobu sa socijalnim problemima, koja se cijepila u različitim centrima za vakcinaciju koristeći njihovu zdravstvenu iskaznicu, a uhićena je kad se za cijepljenje prijavila osmi put i sada se nalazi u pritvoru.

"Osoba je za ta cijepljenja od druge četvorice osumnjičenih, koji su iskoristili njegove probleme i okolnosti u kojima živi, dobio nisku novčanu nagradu, a oni su ga naveli na kazneno djelo, ne vodeći računa o njegovu zdravlju", navela je slovenska policija u priopćenju.

Zdravstvene se vlasti za sada nisu oglasile komentarom koliko bi višekratno cijepljenje mimo preporuka moglo biti opasno i kakve bi zbog toga osoba koja tako postupi mogla snositi posljedice.

Prvi slučajevi sličnog lažiranja covid statusa u Sloveniji zabilježeni su još u rujnu, kad je u Ljubljani prijavljeno više slučajeva da su oni koji su trebali covid potvrdu, a nisu se željeli cijepiti, za to angažirali druge i plaćali im. Obično su taj posao preuzimale osobe s društvene margine, beskućnici ili ovisnici o drogama, a dobivali su oko 150 eura za jednu primljenu dozu.

Tagovi: Slovenac koji se cijepio za druge
PROČITAJ I OVO
Dodik: Pozivam Parlament BiH da ugasi OHR i protjera strance ili se RS povlači iz odlučivanja
PRIJETNJE
Dodik: Pozivam Parlament BiH da ugasi OHR i protjera strance ili se RS povlači iz odlučivanja
BANJA LUKA - Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik predložio je tokom današnjeg obraćanja u Narodnoj Skupštini RS-a način kako da se "relaksira" situacija u Bosni i Hercegovini. Pozvao je Parlamentarnu skupštinu BiH da ugasi međunarodne institucije u zemlji ili slijede kontramjere.
Dva vukovarska heroja među nositeljima lista Domovinskog pokreta
LISTE
Dva vukovarska heroja među nositeljima lista Domovinskog pokreta
ZAGREB - Domovinski pokret zajedno s političkim partnerima danas je predao kandidacijske liste za Hrvatski sabor. Nositelje lista predstavio je predsjednik Domovinskog pokreta i vukovarski gradonačelnik Ivan Penava.
Milanović još jednom žestoko napao Plenkovića
ŽESTOKO
Milanović još jednom žestoko napao Plenkovića
ZAGREB - Predsjednik Zoran Milanović oglasio se na Facebook profilu i komentirao posljednji istup premijera Andreja Plenkovića.
Plenković predstavio HDZ-ov program i izborne liste, ima iznenađenja
HDZ
Plenković predstavio HDZ-ov program i izborne liste, ima iznenađenja
ZAGREB - Predsjednik Vlade Andrej Plenković, predstavio je izborni program i liste s imenima kandidata.
Jandroković: Milanovićeve izjave o Turudiću su opasne
REAKCIJE
Jandroković: Milanovićeve izjave o Turudiću su opasne
ZAGREB - "S takvim stvarima se ne igramo, imali smo iskustva da su se dogodila već ubojstva gdje su žrtve bile javne osobe."
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE