GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Škoro potvrdio da ga policija istražuje zbog dvije afere

Škoro potvrdio da ga policija istražuje zbog dvije afere
ISTRAGA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 07.09.2020 / 19:42
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Predsjednik Domovinskog pokreta i potpredsjednik Sabora Miroslav Škoro danas je u Oporbenom zarezu na Hrvatskom radiju rekao da ga u barem dva projekta koja je radio istražuju policija i DORH.

Škoro je, govoreći o lokalnim izborima i izgradnji stranačke infrastrukture, rekao da su pod lupom te ustvrdio: “Tko god se nama približi, ili izgubi posao, ili izgubi supruga ili bračni drug posao.”

Iako u svojem medijskom istupu nije precizirao o kojim se slučajevima radi, može se zaključiti kako se vjerojatno radi o dvije afere koje je razotkrio upravo Telegram.

Naime, kako smo ekskluzivno doznali prije malo više od dva tjedna, istražitelji USKOK-a zainteresirali su se oko detalja ugovora za nadogradnju sustava e-fondovi koje je bivša šefica Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU (MRRFEU) Gabrijela Žalac potpisala s tvrtkom Omega software, u kojoj je tada 5 posto udjela imao i pjevač i čelnik Domovinskog pokreta Miroslav Škoro.

Telegram je prošle godine u kolovozu upozorio javnost kako je ministarstvo Gabrijele Žalac s Omegom software potpisalo dva identična ugovora za identične poslove. Tako je ista stvar 2018. plaćena 6,672.000 kuna, a godinu kasnije 14,146.000 kuna. Kako je cijena posla u godinu dana narasla 111 posto, sada očito zanima i istražitelje.

Još u svibnju ove godine doznalo se da USKOK provodi izvide u još jednoj mogućoj aferi oko Miroslava Škore koju je razotkrio Telegram. Naime, istražitelje zanima moguće sporna zamjena zemljišta, ona između Grada Zagreba i sada pokojne Marice Božić, majke Branka Žibrata, kuma i poslovnog partnera Miroslava Škore.

Obitelj Žibrat upravo je zbog te zamjene 2006. dobila zemljište površine 1251 četvorni metar, tik do bolnice Merkur u Zajčevoj ulici, čija je suvlasnica u međuvremenu postala Škorina supruga Kim Ann Škoro. Na spomenutom zemljištu, na koje su se Kim Ann Škoro i Ivana Žibrat uknjižile 19. srpnja prošle godine, nalazi se privatno parkiralište, a sat vremena parkiranja naplaćuje se 15 kuna.

Tagovi: Miroslav Škoro, Domovinski pokret, Kim Ann Škoro
PROČITAJ I OVO
Posavec: I Grbin i Milanović mogu doći do parlamentarne većine jednako kao i Plenković
JASNA PORUKA
Posavec: I Grbin i Milanović mogu doći do parlamentarne većine jednako kao i Plenković
ČAKOVEC - Međimurski župan Matija Posavec osvojio je dva mandata sa svojom Nezavisnom platformom Sjever te je za N1 televiziju komentirao rezultate izbor, s kim bi mogao koalirati, ali i upozorenje Ustavnog suda da Zoran Milanović ne može biti mandatar Vlade.
Tomašević priznao: Žao nam je što nismo išli u točkastu koaliciju sa SDP-om
PRIZNANJE
Tomašević priznao: Žao nam je što nismo išli u točkastu koaliciju sa SDP-om
ZAGREB - Gradonačelnik Zagreba Tomislav Tomašević danas je izjavio da je protuustavna odluka Ustavnog suda o Zoranu Milanoviću da ne može biti mandatar ni premijer, te da će Možemo! podržati koga god SDP predloži za mandatara.
Njemački mediji: Plenković će imati velike muke kako bi sastavio većinu
ODJECI
Njemački mediji: Plenković će imati velike muke kako bi sastavio većinu
BERLIN - Mediji s njemačkoga govornog područja u analizama izbora u Hrvatskoj ukazuju na predstojeće mukotrpno sastavljanje vlade i ne isključuju mogućnost novih izbora.
Milinović: Ustavni sud vraća nas u kaljužu
PORUKE
Milinović: Ustavni sud vraća nas u kaljužu
ZAGREB - Ne stišavaju se reakcije na odluku Ustavnog suda da Zoran Milanović ne može biti mandatar i predsjednik Vlade.
Preminula Bojana Janković
IN MEMORIAM
Preminula Bojana Janković
BEOGRAD - Beživotno telo B.J. (1977) pronađeno je sinoć oko 19 u stanu u Ulici Đure Daničića, u Starom gradu.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE