GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Škoro otkazao gostovanje na N1 zbog statusa Ilije Jandrića na Facebooku

Škoro otkazao gostovanje na N1 zbog statusa Ilije Jandrića na Facebooku
POTEZI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 25.05.2021 / 11:49
Autor: SEEbiz / Index.hr
ZAGREB - Kandidat za gradonačelnika Zagreba Miroslav Škoro na Facebooku je objavio da otkazuje gostovanje u emisiji N1 televizije zbog dva statusa koja je na fejsu objavio voditelj Ilija Jandrić.

Statusi koje Škoro smatra spornima su:

"Isto je malo sumLJivo da su incijali Tomislava Tomaševića TT, a rođen je godinu i pol nakon smrti Tita. Možda je on njegova reinkarnacija? Kao dalaj lama i te spike...?!"

"Albina pozvala ljude da glasaju za Srbiju. Škoro saziva izvanrednu presicu za 3,2,1...:D".

A sada u cijelosti prenosimo objavu Škore u kojoj objašnjava zašto otkazuje gostovanje u emisiji:

Poštovani gospodine Ilija Jandrić,

zahvaljujem na pozivu za gostovanje u Vašoj emisiji, no iako bih Vaše gledatelje rado upoznao sa svojim programom i vizijom koju imam za grad #Zagreb, moram Vas obavijestiti da sam, potaknut Vašim nedavnim objavama na #Facebook-u, odlučio otkazati svoje gostovanje. Vašom objavom na Facebook profilu nisko i neprofesionalno komentirate hrvatsko-srpske odnose u natjecanju i glasovanju za pjesmu Eurovizije, pritom na ružan i sugestivan način koristeći moje ime, a nakon tog statusa to nastavljate činiti i drugim sugestivnim objavama na društvenim mrežama.

"Povrijedili ste me kao osobu"
Ja sam od početka svog političkog djelovanja, pa i ranije, jasno komunicirao svoj svjetonazor i njega se ne sramim niti ga skrivam. Međutim, morate znati da kao što i ja, kao javna osoba, moram paziti i na ono što izgovaram u svoje privatno vrijeme, tako ste i Vi javna osoba koja svojom komunikacijom šalje određene poruke. Ovom ste objavom povrijedili mene kao osobu jer mi namećete neprijateljstvo prema cijeloj jednoj državi ili jednom narodu, a to je, ne samo vrlo podlo, nego je to i vrlo opasna retorika. Voljeti svoje ne znači mrziti tuđe! Sigurno ne nekome tko se smatra kršćaninom.

Ono protiv čega se borim i borit ću se dok sam živ nije jedan narod, nego sustav u kojem je naš narod u nedavnoj prošlosti živio i u krvi iz tog sistema izašao, a neki ga svojim stavovima žele vraćati. Dok dišem, zagovarat ću slobodu i demokraciju i boriti se za ono u što vjerujem. Vi ste nažalost svojim objavama pokazali da u Vašoj emisiji ne mogu računati na tu slobodu i demokraciju, povrijedili ste osnovno načelo svog posla, a to je profesionalnost i nepristranost. Javno ponižavanje je nešto što može biti prihvatljivo u političkoj borbi, ali je nedopustivo kada to čine predstavnici medija, koji bi trebali biti neovisan i neutralan kanal plasiranja objektivnih informacija prema građanima. I za to ću se, gospodine Jandriću, boriti - za slobodu medija, koja je ključna za slobodno demokratsko društvo u kojem će narod imati pravo na istinu, a ne na neku "istinu" koju mu plasira ova ili ona partija, kako god se ona zvala. U istini živim i za istinu ću se uvijek boriti, tako su me naučili moji roditelji, tako mi nalaže moja vjera i moja savjest! Vi, gospodine Jandrić, možete u privatno vrijeme biti simpatizer i pobornik platforme Možemo, ali u obavljanju novinarskog posla istina, nepristranost i objektivnost su temeljene postavke. Vi ste nažalost svojim istupima pokazali da Vas ne zanima istina i činjenice, nego propaganda vlastitog mišljenja. Svojim ruganjem ste degradirali svoju emisiju na nivo ispod prihvatljivog demokratskog i civiliziranog dijaloga.

Dopustite mi da citiram Kodeks časti hrvatskih novinara koji kaže: „U svom su radu novinari dužni braniti ljudska prava, dostojanstvo, slobode i vrijednosti, uvažavati pluralizam ideja i nazora. U svim novinarskim prilozima, pa tako i u komentarima i polemikama, novinar je dužan poštovati etiku javne riječi i kulturu dijaloga te uvažavati čast, ugled i dostojanstvo osoba ili skupina s kojima polemizira. Novinar se ne smije baviti poslovima koji bi mogli ugroziti njegovu neovisnost, objektivnost i samostalnost prosuđivanja, narušavajući njegov novinarski dignitet. Novinar, kao i svaki građanin, ima pravo na političko i drugo opredjeljenje. On, međutim, u svom djelovanju zauzima profesionalnu distancu prema aktualnim zbivanjima, što je jedan od preduvjeta za objektivno i profesionalno izvještavanje o događajima.“

Stoga, gospodine Jandrić, ako Vi već niste sačuvali svoju čast, ne zamjerite što sam odlučio ja sačuvati svoju.

Srdačan pozdrav,
Miroslav Škoro"

Tagovi: Miroslav Škoro, ilija Jandrić, Facebook, Tomislav Tomašević
PROČITAJ I OVO
Plenković predstavio HDZ-ov program i izborne liste, ima iznenađenja
HDZ
Plenković predstavio HDZ-ov program i izborne liste, ima iznenađenja
ZAGREB - Predsjednik Vlade Andrej Plenković, predstavio je izborni program i liste s imenima kandidata.
Jandroković: Milanovićeve izjave o Turudiću su opasne
REAKCIJE
Jandroković: Milanovićeve izjave o Turudiću su opasne
ZAGREB - "S takvim stvarima se ne igramo, imali smo iskustva da su se dogodila već ubojstva gdje su žrtve bile javne osobe."
Plenković osvanuo na TikToku
DRUŠTVENE MREŽE
Plenković osvanuo na TikToku
ZAGREB - Andrej Plenković je u jeku kampanje otvorio profil na još jednoj društvenoj mreži, a riječ je o TikToku.
Rijeke pravde predale izborne liste, Grbin najavio pobjedu
LISTE
Rijeke pravde predale izborne liste, Grbin najavio pobjedu
ZAGREB - Izborne liste Državnom izbornom povjerenstvu tijekom dana predao je i SDP odnosno njihova koalicija Rijeke pravde.
Nova akcija EU tužitelja, troje uhićenih
UHIĆENJA
Nova akcija EU tužitelja, troje uhićenih
ZAGREB - Ured europskog javnog tužitelja (EPPO) u Zagrebu pokrenuo je istragu protiv četiri osobe i jedne tvrtke zbog tri subvencijske prijevare i krivotvorenja isprava.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE