GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Škoro i Vučemilović pronašli nove političke partnere

Škoro i Vučemilović pronašli nove političke partnere
TRANSFER
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 08.09.2021 / 15:20
Autor: SEEbiz/Večernji list
ZAGREB - Predsjednik Hrvatskih suverenista Hrvoje Zekanović potvrdio je da bivši šef Domovinskog pokreta Miroslav Škoro i njegova sestra Vesna Vučemilović prelaze u njihov saborski klub. Da bi se Škoro i Vučemilović, nakon burnog razlaza s Domovinskim pokretom, mogli priključiti Suverenistima, nagađalo se već neko vrijeme, a detalji oko toga najavljeni su za petak kad će u Saboru biti održana tiskovna konferencija.

- Potvrđujem da gospodin Škoro i gospođa Vučemilović nastavljaju svoj politički rad u našem klubu koji sada ima šest zastupnika. Vjerujem da će Hrvatski suverenisti u sljedećem periodu imati još pojačanja, i to ne samo u Klubu, nego i kao politička opcija - kazao nam je Zekanović.

Dodao je kako će početkom listopada održati ujediniteljski Sabor stranke na kojem će im se pridružiti pet manjih političkih stranaka. Zekanović je kazao i da je jedna od najvažnijih stvari kojima će se Suverenisti sada baviti organiziranje referenduma o zaštiti hrvatske kune.

Za sada će Škoro i Vučemilović biti nezavisni zastupnici u Klubu Hrvatskih suverenista, a Zekanović ističe da tema njihovih razgovora za sada nije bilo njihovo djelovanje kroz neku političku stranku. Što će se poslije događati, o tom-potom, dodao je.

Na pitanje očekuje li da Škoro ostane na dužnosti potpredsjednika Sabora, ali sada iz redova Hrvatskih suverenista, Zekanović kaže da će se potruditi dodatno ojačati svoju poziciju.

„Do sada smo bili zakinuti u oporbenoj raspodjeli saborskih dužnosti, a sada sa šest zastupnika postajemo jedan od većih zastupničkih klubova. Što se tiče Škorina potpredsjedničkog mjesta u Saboru, ovisi po kojem će modelu doći do preraspodjele dužnosti unutar oporbenih redova“, rekao je čelnik Hrvatskih suverenista.

Pojašnjava kako se može formirati svojevrsna koalicija pri predlaganju kandidata, što znači da bi Škoru, uz Suvereniste, za ostanak na dužnosti potpredsjednika Sabora mogli podržati neki drugi klubovi ili nezavisni zastupnici.

U ponedjeljak je predsjednik Kluba zastupnika Domovinskog pokreta Stjepo Bartulica izjavio da ne bi imao ništa protiv toga da Škoro i dalje bude potpredsjednik Sabora. No, napominje Zekanović, o svemu tome će se razgovarati idući četvrtak, za kada je zakazan sastanak predstavnika oporbenih klubova.

Škoro je u Večernjem listu najavio da ulazi u Klub Hrvatskih suverenista, koji je nastao nakon zajedničkog izlaska na izbore s Domovinskim pokretom. Njihova je lista osvojila 16 mandata, a četvorka predvođena Zekanovićem izdvojila se u poseban Klub.

“Nakon svega što se zbilo u Domovinskom pokretu, jasno je da ne možemo više funkcionirati kao cjelina. No, kako od prvog dana podupirem okupljanje na domoljubnom dijelu spektra, odlaskom iz Kluba DP-a sasvim sigurno neću pridonijeti mrvljenju domoljubnih snaga te ne kanim osnovati ni novi klub ni novu političku stranku. Naprotiv, i danas želim da se razmrvljene domoljubne snage okupe”, izjavio je Škoro

Tagovi: Hrvatski Suverenisti, Miroslav Škoro, Hrvoje Zekanović, Vesna Vučemilović, Domovinski Pokret
PROČITAJ I OVO
Mario Radić: Prerano je govoriti o DP-ovim imenima u novoj vladi
NOVA VLADA
Mario Radić: Prerano je govoriti o DP-ovim imenima u novoj vladi
ĐURĐEVAC - Sutra ćemo, kako se čini, sjesti za stol s HDZ-om, kazao je te dometnuo da su se odlučili za žurniji tempo razgovora s drugim političkim strankama.
Preminuo Mile Ćulibrk, kralj pljeskavica
IN MEMORIAM
Preminuo Mile Ćulibrk, kralj pljeskavica
BEOGRAD - U Beogradu je u 78. godini preminuo Mile Ćulibrk, koji je, među ostalim, godinama vodio poznatu ljubljansku gostionicu Čad. Nakon brisanja morao je napustiti Sloveniju i novi dom pronaći u Beogradu.
Tomašević: Nevjerojatno je da Plenković vodi listu HDZ-a za europske izbore
OCJENE
Tomašević: Nevjerojatno je da Plenković vodi listu HDZ-a za europske izbore
ZAGREB - Zagrebački gradonačelnik i koordinator stranke Možemo! Tomislav Tomašević izjavio je kako je nevjerojatno da predsjednik HDZ-a Andrej Plenković, koji tvrdi da želi i dalje biti premijer, vodi listu HDZ-a za europske izbore, ocijenivši to izrazom slabosti i nesigurnosti.
Puhovski: Penava nedovoljno kapacitiran za situaciju u kojoj se našao
ANALITIČARI
Puhovski: Penava nedovoljno kapacitiran za situaciju u kojoj se našao
ZAGREB - "Penava je, jednostavno rečeno, nesuvisli desničar. "
Penava: Nemamo ništa protiv manjina, imamo protiv SDSS-a
DOMOVINSKI POKRET
Penava: Nemamo ništa protiv manjina, imamo protiv SDSS-a
ZAGREB - "Spremni smo na formiranje stastavljanje buduće većine i Vlade, spremni i na četiri godine u oporbi, ali spremni i na nove izbore."
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE