GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Sjever Kosova i dalje blokiran škole ne rade

Sjever Kosova i dalje blokiran škole ne rade
TENZIJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 12.12.2022 / 09:45
Autor: SEEbiz / N1 info
KOSOVSKA MITROVICA - Sjever Kosova i dalje je blokiran. Srbi koji prosvjeduju zbog uhićenja bivšeg policajca Dejana Pantića i dalje su na barikadama, a područje blokira i kosovska policija. Preko prijelaza Brnjak i Jarinje ne može se prijeći ni pješice.

Srpski predsjednik Aleksandar Vučić pozvao je Srbe sa sjevera Kosova da budu staloženi i mirni i da ne nasjedaju na provokacije. Škole na sjeveru Kosova danas neće raditi.

Prema informacijama RTS-a, noć na sjeveru Kosova protekla je mirno.

Na barikadama koje su postavili kosovski Srbi je zasad mirno, ali su tenzije visoke, prenosi N1 televizija.

Najviše komentara oko situacije na Kosovu izazvala je jučerašnja najava srpskog predsjednika Aleksandra Vučića da će Srbija uputiti zahtjev KFOR-u za povratak vojske na Kosovo. Analitičari ocjenjuju da je takav razvoj situacije malo vjerojatan i smatraju da bi se predsjednik Srbije trebao baviti "ozbiljnom politikom".

Ovo nije prvi put da srpski lideri najavljuju da će tražiti povratak vojske na Kosovo. Isto je 2003. tražio i ubijeni premijer Zoran Đinđić čiji je zahtjev odbijen.

Vučić je sam predvidio da će i njegov zahtjev biti odbijen. Pitanje koje se nameće je: Zašto onda Srbija uopće povlači takav potez?

Ambasade Sjedinjenih Američkih Država u Beogradu i Prištini u zajedničkom priopćenju zatražile su hitno uklanjanje blokada na putevima na sjeveru i "prestanak zastrašivanja i prijetnji nasiljem".

"Oni koji su podigli ilegalne blokade trebaju ih odmah ukloniti. Očekujemo da se prestane s prijetnjama nasiljem i sa zastrašivanjem", navodi se u zajedničkom priopćenju.

Tagovi: Kosovo, sjever Kosova, NATO, EULEX, Aleksandar Vučić
PROČITAJ I OVO
Plenković: Vrlo skoro će se doznati s kim će HDZ formirati većinu
NEODREĐEN
Plenković: Vrlo skoro će se doznati s kim će HDZ formirati većinu
ZAGREB - Predsjednik HDZ-a Andrej Plenković najavio je u četvrtak da će se vrlo skoro doznati s kim će HDZ formirati većinu u Saboru.
Lacković: Bit ću dio pregovaračkog tima DP-a
NAJAVE
Lacković: Bit ću dio pregovaračkog tima DP-a
KOPRIVNICA - Nezavisni Željko Lacković koji je u IV. izbornoj jedinici preferencijalnim glasovima s liste Domovinskog pokreta, Pravo i pravda, Nezavisni, DHSS i Zelena lista osvoji saborski mandat, rekao je u četvrtak Hini da neće solirati nego će biti dio pregovaračkog tima DP-a i partnera.
Svjetske agencije: Pred Hrvatskom su teški dani političkih pregovora
REALNO
Svjetske agencije: Pred Hrvatskom su teški dani političkih pregovora
ZAGREB - Pred Hrvatskom su, nakon parlamentarnih izbora održanih u srijedu, teški pregovori za formirajnje vladajuće većine ili nestabilno razdoblje s manjinskom vladom, ocjenjuju u četvrtak svjetske agencije.
Šalaj: DP može biti zadovoljan, a Grbin je još sinoć trebao podnijeti ostavku
ANALITIČARI
Šalaj: DP može biti zadovoljan, a Grbin je još sinoć trebao podnijeti ostavku
ZAGREB - U mreži Prvog HRT-a gostovali su politolog Berto Šalaj i komunikologinja Nikolina Borčić. Analizirali su tko ima razloga za zadovoljstvo, a tko će morati na ozbiljno preispitivanje te koliko će teško biti sastaviti novu Vladu.
Predstavnik Bošnjaka Hodžić izabran u Sabor, upao i Furio Radin
MANJINCI
Predstavnik Bošnjaka Hodžić izabran u Sabor, upao i Furio Radin
ZAGREB - Armin Hodžić, kandidat Nacionalne koordinacije Bošnjaka u Hrvatskoj, preuzeo je od Ermine Lekaj Prljaskaj (Unija Albanaca u Hrvatskoj) zastupanje pet nacionalnih manjina u Hrvatskom saboru, pokazuju rezultati saborskih izbora održanih u srijedu.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE