GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Sindikat policije vrlo oštro reagirao na izjave Slavka Sakomana

Sindikat policije vrlo oštro reagirao na izjave Slavka Sakomana
REAKCIJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 24.01.2023 / 21:19
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Sindikat policije Hrvatske reagirao je na tvrdnje dr. Slavka Sakomana koje je izrekao gostujući na N1 televiziji.

Oštro su osudili potencijalne nezakonite radnje policijskih službenika, ali i rekli da je ovu priču majke ovisnika trebalo prijaviti policiji kako bi se utvrdile činjenice.

Priopćenje Sindikata policije prenosimo u cijelosti:

“Sindikat policije Hrvatske dosad nije imao nikakvih saznanja o policijskoj intervenciji o kojoj je danas u programu jedne televizijske kuće govorio dr. Slavko Sakoman te time, nažalost, nanio štetu svim policijskim službenicima koji odgovorno obavljaju svoje dužnosti. Žalosti nas da je dr. Sakoman u javnosti ispričao priču za koju je saznao iz treće ruke, bez ikakvih dokaza te da cijeli slučaj nije ranije prijavio policiji kako bi sve na vrijeme istražilo.

Priča o policijskim službenicima koji su na intervenciji na Staru godinu navodno konzumirali kokain, koju je dr. Sakomanu iznijela majka dugogodišnjeg ovisnika, prije nego se provedu relevantne provjere baca sjenu na rad cijele policije.

Zahvaljujući svom dugogodišnjem iskustvu dr. Sakoman je trebao znati koliko je nezgodno iznositi neprovjerene paušalne priče i koliko ovakvo generaliziranje može stigmatizirati policijske službenike. Sama priča bez konkretnih pojedinaca i prijave policiji može biti samo u kategoriji urbanih legendi ili nevjerojatnih događaja, za koje nitko nije siguran jesu li se ili nisu dogodili, pa tako i u ovom slučaju niti javnost niti dr. Sakoman ne mogu sa sigurnošću znati ili tvrditi da se navedeni događaj zaista dogodio, dok se isti ne prijavi i ne istraži.

U svom istupu je dr. Sakoman rekao kako ne bi želio da niti jedna obitelj spomenutih djelatnika MUP-a pretrpi štetu, no postavlja se pitanje je li iznoseći ovu priču razmišljao o šteti koja se nanosi svim drugim policajcima i njihovim obiteljima. Ne trebamo takav tip solidarnosti, već pozivamo dr. Sakomana da, ako je upoznat sa svim detaljima slučaja, sve prijavi policiji kako bi se utvrdilo što se doista dogodilo.

Sindikat policije Hrvatske oštro osuđuje sve potencijalne nezakonite radnje policijskih službenika, no želimo naglasiti kako je prvo potrebno istražiti cijeli slučaj i utvrditi stvarne činjenice kako se ne bi nepotrebno bacala sjena na rad svih policijskih službenika koji svaki dan na dužnosti riskiraju svoje živote za naše sugrađane.”

Podsjetimo, psihijatar Slavko Sakoman gostovao je u Novom danu gdje je ispričao šokantne detalje jedne policijske intervencije koja se dogodila u Zagrebu, 31. prosinca 2022. godine, na Staru godinu, kada su policajci koji su došli na intervenciju ostali s osobama koje su zatekli u stanu, izvadili i ponudili kokain te zajedno s prisutnima konzumirali drogu.

Na pitanje je li među tim policijskim službenicima bio netko tko je obiteljski povezan s nekim od visokih državnih dužnosnika, Sakoman je odgovorio potvrdno.

“Može se reći, ali ne bih više od toga govorio. Sam sustav može interno između sebe stvar istražiti. Rado bih da taj događaj pomogne i tim mladim ljudima”, istaknuo je psihijatar.

Iz policije su potvrdili da provjeravaju slučaj.

“U interesu je ove policijske uprave utvrditi ili demantirate iznijete navode. Stoga je Policijska uprava zagrebačka (PUZ) odmah poduzela sve mjere i radnje iz nadležnosti policije, a kako bi provjerila, odnosno potvrdila istinitost navoda koje je iznio dr. Sakoman”, kažu u PUZ-u.

Tagovi: Sindikat policije, Slavko Sakoman, kokain, PU zagrebačka
PROČITAJ I OVO
Direktor CIA-e: Realan rizik da bi Ukrajina mogla izgubiti rat do kraja 2024.
RIZICI
Direktor CIA-e: Realan rizik da bi Ukrajina mogla izgubiti rat do kraja 2024.
WASHINGTON - Direktor američke Središnje obavještajne agencije (CIA) William Burns upozorio je da postoji "realni rizik" da bi Ukrajinci mogli izgubiti rat od Rusije na bojnom polju do kraja 2024. godine.
Preminuo Brano Mićunović
IN MEMORIAM
Preminuo Brano Mićunović
BUDVA - Taj Nikšićanin imao je razvijen biznis u Crnoj Gori, ali je najčešće pominjan kao osoba koja je rukovodila organizovanim kriminalom.
Radić: Jamčim da će DP ostati jedinstven
PORUKE
Radić: Jamčim da će DP ostati jedinstven
ZAGREB - U poslijeizbornim kombinacijama najviše se, kao onaj koji bi mogao donijeti prevagu u sastavljanju nove Vlade, spominje Domovinski pokret, čija je koalicija na parlamentarnim izborima održanima u srijedu osvojila 14 mandata.
Milanović: Ovo je priprema za državni udar, ali to neće proći
PREDSJEDNIK
Milanović: Ovo je priprema za državni udar, ali to neće proći
ZAGREB - "Ja ne moram biti mandatar. Očekivao sam i nešto više glasova. Većina je glasala za promjene, to bi se moralo poštivati. Tko će biti mandatar odlučuje samo saborska većina."
Troje ustavnih sudaca: Šeparović prijeti Saboru, to je protuustavno
PRIJETNJE
Troje ustavnih sudaca: Šeparović prijeti Saboru, to je protuustavno
ZAGREB - Troje ustavnih sudaca (Andrej Abramović, Lovorka Kušan i Goran Selanec) bilo je protiv odluke Ustavnog suda o Milanoviću.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE