GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Sindikat naplaćuje maske zdravstvenim radnicima u Nišu

Sindikat naplaćuje maske zdravstvenim radnicima u Nišu
SRAMOTNO
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 30.03.2020 / 22:03
Autor: SEEbiz / NOVA.rs
BEOGRAD - Po ceni od 100 dinara zaposleni lekari, medicinske sestre i drugi mogu da kupe zaštitne maske od Sindikata zaposlenih u zdravstvu, čiji su neki od njih, inače, članovi.

Prodaju su oglasili u Hitnoj pomoći, a dok neki poručuju i plaćaju, drugi se žale jer ne žele da daju dodatni novac sindikatu za opremu koja im je neophodna. Pišu i ministru zdravlja, a iz Sindikata danima ne odgovaraju na pitanja novinara.

“Sindikat zaposlenih u zdravstvu i socijalnoj zaštiti vrši nabavku zaštitnih maski za višekratnu upotrebu za sve zainteresovane radnike niške Hitne pomoći” – stoji u oglasu koji je bio na tabli ove zdravstvene ustanove.

Cena zaštitne maske je oko 100 dinara. Zainteresovani se prijavljuju predsedniku Sindikata Jeleni Živković. Prijavljivanje u što kraćem roku zbog stanja zaliha i isporuke. Plaćanje: Administrativna zabrana – pisalo je u oglasu.

Za vozača i uzbunjivača iz niške Hitne pomoći Dragana Stamenkovića koji u pismu ministru zdravlja Zlatiboru Lončaru kaže da su svi dobili po dve zaštitne maske, a da je to iskoristio Sindikat koji je rešio da svojim kolegama prodaje neophodnu opremu, pišu Južne vesti.

Nabavna cena ovih platenih maski je 80 dinara po komadu, možda i manje zbog količine. Da li je moguće da u ovakvoj situaciji u kojoj se trenutno nalazimo Sindikat, ma kako se on zvao, zarađuje na medicinskim radnicima? – pita Stamenković.

Dodaje i da su neke njegove kolege, jer im je zaštitna oprema neophodna, naručivale maske po ceni od 100 dinara i da čekaju da stignu.

Predsednica Sindikata Jelena Živković koja je u oglasu navedena kao lice za kontakt, nije odgovarala na pozive i poruke novinara Južnih vesti, pa nema odgovora odakle Sindikatu maske i zašto ih prodaju svojim kolegama.

Tagovi: koronavirus u Srbiji, Sindikat zaposlenih u zdravstvu, Dragan Stamenković
PROČITAJ I OVO
Preporuka za prijem Kosova u Vijeće Europe razveselila Prištinu
INTEGRACIJA
Preporuka za prijem Kosova u Vijeće Europe razveselila Prištinu
PRIŠTINA - Parlamentarna skupština Vijeća Europe (PACE) preporučila je u utorak prijem Kosova u tu organizaciju, što je naljutilo Beograd koji je rekao da je to "dan srama", dok ga je Priština nazvala "velikim danom" i korakom bliže prijemu u punopravno članstvo.
Stručnjaci: Rizik od potresa u Sloveniji jako je podcijenjen
POTRESI
Stručnjaci: Rizik od potresa u Sloveniji jako je podcijenjen
LJUBLJANA - Slovenija je pod velikim rizikom od potresa, ali većina javnosti toga nije svjesna, smatraju sudionici današnjeg savjetovanja Zavarovalnice Triglav.
Ludo vrijeme: Snijeg na granici, u Zagrebu srušena stabla, stradali i štandovi
NEVRIJEME
Ludo vrijeme: Snijeg na granici, u Zagrebu srušena stabla, stradali i štandovi
ZAGREB - U Hrvatsku je stigla najavljena promjena vremena. Posebno upozorenje objavio je i DHMZ.
Škaro mora u zatvor zbog silovanja
POTVRĐENA KAZNA
Škaro mora u zatvor zbog silovanja
ZAGREB - Visoki kazneni sud potvrdio je Damiru Škari (65) presudu od dvije i pol godine zatvora.
Zelenski: Bez pomoći Zapada nemamo nikakve šanse protiv Rusije
JASNA PORUKA
Zelenski: Bez pomoći Zapada nemamo nikakve šanse protiv Rusije
KIJEV - Potencijal oružanih snaga Rusije višestruko premašuje kapacitete Ukrajine, te stoga Kijev nema šanse da nastavi borbu bez pomoći Zapada, rekao je ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE