GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Silovita promjena vremena na pomolu

Silovita promjena vremena na pomolu
VRIJEME
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 31.08.2020 / 08:32
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Jače pogoršanje s kišom, pljuskovima i grmljavinom, najprije na srednjem i sjevernom Jadranu te u Lici i Gorskom kotaru, a zatim i drugdje, prognoza je Državnog hidrometeorološkog zavoda (DHMZ) za Hrvatsku za ponedjeljak.

Ponegdje je moguće grmljavinsko nevrijeme te obilna oborina, osobito prema večeri i noći na utorak.

Zapuhat će umjeren većinom sjeverni vjetar, a na Jadranu će jugo i jugozapadnjak oslabjeti i okrenuti na sjeverozapadnjak i buru.

Nakon tople noći u mnogim predjelima, najviša dnevna temperatura na zapadu od 21 do 25, a u Slavoniji i Dalmaciji između 25 i 30 Celzijevih stupnjeva. Prema večeri posvuda daljnji pad temperature zraka.

Meteorolozi HRT-a upozoravaju da je na kopnu u ponedjeljak i noći na utorak potreban poseban oprez.

Ističu da će na Jadranu mjestimice biti nevera s kojima će lokalno biti obilne kiše, većeg broj munja, olujnog vjetra, a nije isključena ni pojava tuče i pijavica. Utorak donosi postupno smirivanje vremena pa će u nastavku tjedna, koji će biti svježiji, ali s temperaturom primjerenijom početku rujna, biti dosta suhog i sunčanog vremena.

Prolazno će biti jakog, uz nevrijeme možda i olujnog vjetra, pa je DHMZ izdao i mnoga upozorenja.

Naime, preko naših će se krajeva u sklopu sniženog tlaka zraka premještati frontalni poremećaj s kojim će početi pritjecati hladan zrak, zbog čega će atmosfera biti vrlo nestabilna.

Na istoku Hrvatske sutra prijepodne još dosta suhog vremena, a bit će i sunčanih razdoblja.

U drugom dijelu dana, posebice prema večeri, jače će se naoblačiti i povremeno će biti jake kiše i grmljavine. Navečer će zapuhati umjeren i jak sjeverni i sjeverozapadni vjetar. Mjestimice može pasti i više od 50 litara po četvornome metru pa su moguće i bujične poplave.

Temperatura u padu, no ne tako izraženo kao u središnjoj Hravtskoj, gdje će vrijednosti biti i 10-ak stupnjeva niže od današnjih. Uz jake pljuskove, lokalno i nevrijeme, bit će obilne kiše.

Na sjevernom će Jadranu, osobito na otvorenome moru, puhati sjeverozapadnjak, a uz zapadnu obalu Istre jugozapadnjak, pa i jugo. Temperatura zraka u osjetnom padu u gorju, a manje toplo bit će i na moru.

U Dalmaciji će također uz povremenu kišu te mjestimične nevere pasti lokalno obilna kiša, a upozoriti treba i na mogućnost tuče i pijavica te naglo okretanje juga na jak i vrlo jak sjeverozapadni vjetar.

Na krajnjem će jugu prijepodne kiše biti rijetko, a zatim će prema večeri biti sve češća te će također postojati mogućnost za mjestimične nevere.

Slabo i umjereno jugo i južni vjetar prema večeri će okrenuti na vrlo jak sjeverozapadnjak, s kojim će se i valovitost mora naglo povećati. Zadržat će se vruće.

U srijedu i četvrtak barem djelomice sunčano, no uz promjenljivu naoblaku moguć je poneki pljusak, prije svega u gorju.

Temperatura primjerena početku rujna pa treba računati na svježe noći.

Tagovi: promjena vremena, nevrijeme, kiša, olujni vjetar, Državni hidrometeorološki zavod
PROČITAJ I OVO
Puhovski: Milanović je pomogao HDZ-u
ANALITIČARI
Puhovski: Milanović je pomogao HDZ-u
ZAGREB - Profesor Žarko Puhovski govorio je u Newsroomu N1 televizije o sastavljanju buduće Vlade.
Politico: Plenković ima velike šanse da postane nasljednik von der Leyen
MEDIJI
Politico: Plenković ima velike šanse da postane nasljednik von der Leyen
BRUXELLES - Predsjednica Europske komisije Ursula von der Leyen dugo je bila jasna favoritkinja za drugi mandat na vrhu izvršne vlasti Europske unije, ali to sada više nije toliko sigurno, piše Politico. Stoga se pokrenula rasprava tko bi mogao biti potencijalna zamjena.
Pentagon priznao: Isporučili smo moćne rakete Ukrajincima
RAKETE
Pentagon priznao: Isporučili smo moćne rakete Ukrajincima
WASHINGTON - Sjedinjene Države poslale su Ukrajini novi raketni sustav dugog dometa, potvrdio je Pentagon. To oružje velike preciznosti dio je hitnog vojnog paketa za Ukrajinu koji je SAD najavio u ožujku, ali "na zahtjev Ukrajine" nije bilo izričito navedeno na popisima isporuka.
Vučić se izvinjava Slovencima zbog izjave da su odvratni
REAKCIJE
Vučić se izvinjava Slovencima zbog izjave da su odvratni
NEW YORK - „Ako sam bilo koga u Sloveniji povredio, izvinjavam se, ali neću da se izvinjavam slovenačkim političarima“, poručio je predsednik Srbije Aleksandar Vučić iz Njujorka.
Sanchez se povlači nakon otvaranja istrage protiv supruge
POVLAČENJE
Sanchez se povlači nakon otvaranja istrage protiv supruge
MADRID - Španjolski premijer Pedro Sanchez objavio je u srijedu da se povlači s javnih dužnosti jer mora "stati i promisliti" hoće li i dalje biti na čelu vlade nakon što je sud u Madridu otvorio preliminarnu istragu protiv njegove supruge zbog korupcije i i trgovine utjecajem.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE