GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Sibirska bolnica: Navalni ima metaboličku bolest

Sibirska bolnica: Navalni ima metaboličku bolest
TVRDNJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 21.08.2020 / 14:30
Autor: SEEbiz / H
OMSK - Glavni liječnik u sibirskoj bolnici koji liječi kritičara Kremlja Alekseja Navalnija rekao je u petak da mu je dijagnosticirana metabolička bolest uzrokovana niskim šećerom u krvi.

Aleksander Murakovski, glavni liječnik zadužen za Navalnog (44) u bolnici u Omsku, dodao je da su na njegovim prstima i odjeći pronađeni tragovi industrijske kemijske tvari.

Navalni, žestoki kritičar predsjednika Vladimira Putina, u teškom je stanju pošto je popio čaj u četvrtak ujutro za koji se vjeruje da je bio otrovan.

Kremlj je u petak rekao da je na ruskim liječnicima odluka može li se Navalnija zrakoplovom hitne pomoći prebaciti iz sibirske bolnice na liječenje u Njemačku.

Ruski liječnici rekli su ranije u petak da mu još nije dovoljno dobro za prijevoz. Glasnogovornik Kremlja Dmitrij Peskov rekao je da su njemački liječnici koji su stigli u Omsk u petak pozvani da se priključe ruskim liječnicima u liječenju Navalnoga.

Govoreći putem konferencijskog poziva, Peskov je rekao da još uvijek nije jasno što je bilo uzrokom da se Navalni razbolio dok se u četvrtak ujutro iz Sibira vraćao u Moskvu.

Saveznici Alekseja Navalnija optužuju Kremlj da sprečava njegovu medicinsku evakuaciju u Njemačku te rekli da mu time ugrožavaju život jer sibirska bolnica u kojoj je hospitaliziran nije dovoljno opremljena.

Julija Navalni, supruga, i Kira Jarmiš, njegova glasnogovornica, kritizirale su Kremlj pošto je liječnik u sibirskoj bolnici rekao da bi mu premještanje ugrozilo život jer je još uvijek u komi i nestabilnom stanju. "Zabrana transporta Navalnija pokušaj je ubojstva, a sada to čine liječnici i podmukle vlasti koje su to odredile", napisala je Jarmiš na društvenim mrežama.

Ona je rekla da su liječnici isprva pristali na njegovo premještanje, ali su u posljednji čas odustali od dogovora. "Ta odluka naravno nije njihova, to je odluka Kremlja", napisala je Jarmiš.

Navalnijev tim citirao je policijskog dužnosnika koji je rekao da je u njegovu tijelu identificirana vrlo opasna tvar koja predstavlja rizik za sve u njegovoj okolini i zbog toga moraju biti u zaštitnim odijelima. Navalnijevi ljudi vjeruju da liječnici žele odugovlačiti ne bi li nestao svaki trag da je bio otrovan.

Tagovi: Aleksej Navaljni, Vladimir Putin, Rusija, Aleksander Murakovski
PROČITAJ I OVO
Direktor CIA-e: Realan rizik da bi Ukrajina mogla izgubiti rat do kraja 2024.
RIZICI
Direktor CIA-e: Realan rizik da bi Ukrajina mogla izgubiti rat do kraja 2024.
WASHINGTON - Direktor američke Središnje obavještajne agencije (CIA) William Burns upozorio je da postoji "realni rizik" da bi Ukrajinci mogli izgubiti rat od Rusije na bojnom polju do kraja 2024. godine.
Preminuo Brano Mićunović
IN MEMORIAM
Preminuo Brano Mićunović
BUDVA - Taj Nikšićanin imao je razvijen biznis u Crnoj Gori, ali je najčešće pominjan kao osoba koja je rukovodila organizovanim kriminalom.
Radić: Jamčim da će DP ostati jedinstven
PORUKE
Radić: Jamčim da će DP ostati jedinstven
ZAGREB - U poslijeizbornim kombinacijama najviše se, kao onaj koji bi mogao donijeti prevagu u sastavljanju nove Vlade, spominje Domovinski pokret, čija je koalicija na parlamentarnim izborima održanima u srijedu osvojila 14 mandata.
Milanović: Ovo je priprema za državni udar, ali to neće proći
PREDSJEDNIK
Milanović: Ovo je priprema za državni udar, ali to neće proći
ZAGREB - "Ja ne moram biti mandatar. Očekivao sam i nešto više glasova. Većina je glasala za promjene, to bi se moralo poštivati. Tko će biti mandatar odlučuje samo saborska većina."
Troje ustavnih sudaca: Šeparović prijeti Saboru, to je protuustavno
PRIJETNJE
Troje ustavnih sudaca: Šeparović prijeti Saboru, to je protuustavno
ZAGREB - Troje ustavnih sudaca (Andrej Abramović, Lovorka Kušan i Goran Selanec) bilo je protiv odluke Ustavnog suda o Milanoviću.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE