GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Šeks: Milanović se stavlja iznad Ustavnog suda

Šeks: Milanović se stavlja iznad Ustavnog suda
OPTUŽBE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 08.10.2020 / 19:43
Autor: SEEbiz / H
ZAGREB - Vladimir Šeks u N1 Studiju uživo govorio je o Danu hrvatskog Sabora koji se obilježava danas, ali i o izjavama predsjednika republike Zorana Milanovića.

Na pitanje je li osmom listopadu umanjena važnost time što on od ove godine nije državni blagdan, Šeks kaže da nije.

"30. svibnja 1990. je prihvaćeno da to bude Dan hrvatske državnosti i to se odvijalo do 2001. kada je došlo do zbrke u državnim blagdanima. Vladajuća većina je stavila Dan državnosti ponovno kao 30. svibnja, a Dan hrvatskog sabora je uzet zato što je Sabor učinio dvije krupne stvari u stjecanju pune hrvatske nezavisnosti - donio je odluku od 25. lipnja, te je osmog listopada donio odluku o raskidanju svih državnopravnih veza sa SRJ, pa se s punim pravom može obilježavati kao dan državnosti i dan Sabora", rekao je Vladimir Šeks.

Na komentar kako građane nitko nije pitao je li njima prihvatljivo da se nakon 19 godina datum opet mijenja, Šeks kaže:

"Vidjet ćemo kako će ovo funkcionirati, no nitko se više ne treba poigravati s državnim blagdanima. Ovo treba ostati i uz promjene svih državnih struktura. To treba ostati i ući u svijest građana", rekao je Šeks.

"Sabor je zakonom ustanovio 30. svibnja kao Dan državnosti, sviđalo se to predsjedniku države ili ne. Svi su dužni pridržavati se zakona, pa tako i predsjednik.

To što je on 30. svibnja rekao da se odvio HDZ-ovski dernek ignorirao je odluku Sabora, to spada u drugu sferu i ulazi u sferu ignoriranja Ustava... ", rekao je Šeks.

Šeks je rekao kako se predsjednik po Ustavu brine za redovito i usklađeno djelovanje i stabilnost državne vlasti.

"Kako on to radi kada napada premijera, kada govori da on mora znati za izvide DORH-a i USKOK-a i za koje ni on ni premijer ne smiju znati? Kako se brine kada napada Ustavni sud, DORH, USKOK, PNUSKOK, medije...? Kako se brine za stabilnost vlasti ako on određuje umjesto Ustavnog suda da je Stožer parapolitičko tijelo? On se stavlja na mjesto iznad Ustavnog suda.

Izvidi su po zakonu tajni i nitko za njih ne smije znati. Kada predsjednik uporno govori da je predsjednik vlade trebao znati što radi DORH, pitanje je: Predsjedniče, sam si priznao da si utjecao na rad DORH-a i policije za vrijeme tvog mandata kao premijera. Povjerenstvo koje se sada pokušava osnovati trebalo bi propitati kakvu je Zoran Milanović imao ulogu kada je kao predsjednik vlade davao naloge DORH-u.

Kad god netko kritizira Milanovićev potez, on s tim kritičarem ne polemizira, on ide metodom diskvalifikacije, uvreda, kleveta, to radi sa svima koji su se kritički osvrnuli na njegov potez", rekao je Vladimir Šeks.

Tagovi: Vladimir Šeks, Zoran Milanović, Ustavni sud RH, Nacionalni stožer, Dan državnosti
PROČITAJ I OVO
Putin i Biden dogovorili produljenje Novog START-a
DOGOVOR
Putin i Biden dogovorili produljenje Novog START-a
MOSKVA - Rusija i Sjedinjene Američke Države postigle su dogovor o produljenju Sporazuma o smanjenju strateškog naoružanja Novi START, priopćio je u utorak Kremlj, potez kojim se čuva posljednji važeći sporazum te vrste između dvije najveće svjetske nuklearne sile.
Europa: Sve otvorenija pobuna zbog restriktivnih mjera
NEZADOVOLJSTVO
Europa: Sve otvorenija pobuna zbog restriktivnih mjera
AMSTERDAM - Strogi lockdown, spora kampanja cijepljenja, pojava novih sojeva virusa. To su glavni uzroci frustracije i bijesa.
Milanović i Plenković najpopularniji političari
CROBAROMETAR
Milanović i Plenković najpopularniji političari
ZAGREB - Prema istraživanju Crobarometar za siječanj, HDZ je dvostruko jači od SDP-a, a građani su nezadovoljni radom Vlade i sve pesimističniji. Redovitog mjesečno istraživanje objavio je Dnevnik Nove TVm u suradnji s agencijom IPSOS.
Capak: Teško da ćemo dobiti obećane doze cjepiva
CJEPIVO
Capak: Teško da ćemo dobiti obećane doze cjepiva

ZAGREB - Ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo Krunoslav Capak rekao je u utorak kako teško da ćemo dobiti obećane doze cjepiva, a naglasio je i kako je EU je napravila sve da raspodjela bude pravedna prema broju stanovnika, no čini se "da do te pravedne raspodjele neće doći".

Uskok: Nakon razgovora sa Šimunićem odluka o daljnjem postupanju
SPORNI RAZGOVOR
Uskok: Nakon razgovora sa Šimunićem odluka o daljnjem postupanju
ZAGREB - Uskok je u utorak potvrdio da je pozvao orloslavskog nezavisnog vijećnika Viktora Šimunića da "dostavi raspoložive materijale i iznese svoja saznanja" o snimljenom razgovoru s predsjednikom krapinsko-zagorskog HDZ-a i saborskim zastupnikom Žarkom Tušekom, nakon čega će donijeti odluku o daljnjem postupanju.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE