GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Sedamnaest zaposlenika onkološke radiologije prijavilo Zadravec za mobing

Sedamnaest zaposlenika onkološke radiologije prijavilo Zadravec za mobing
REAKCIJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 10.05.2021 / 13:06
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Čak 17 djelatnika s odjela onkološke radiologije s Klinike za tumore potpisalo je pritužbu za mobing koja se odnosi na predstojnicu Kliničkog zavoda za dijagnostičku i intervencijsku radiologiju Dijanu Zadravec.

Prijavu sa žalbom da ih Zadravec mobingira poslali su u petak ravnatelju KBC-a Sestre milosrdnice Mariju Zovaku i Davoru Vagiću, predsjedniku Povjerenstva za unutarnji nadzor i kontrolu rada i u njoj su sve detaljno opisali.

Prijavu je Index objavio u cijelosti.

"Poštovani,

obraćamo vam se radi problema koji su se intenzivirali odlaskom većeg broja radiologa s Odjela za onkološku radiologiju, što je izazvalo reakciju Predstojnice Kliničkog zavoda za dijagnostičku o intervencijsku radiologiju.

U proteklih 5 godina Odjel je sustavno zanemarivan, sastanci s osobljem nisu postojali, komunikacija s predstojnicom odvijala se preko tajnice, a često nismo dobivali ni odgovore. Bili smo prepušteni sami sebi.

No, u ponedjeljak 3. svibnja 2021. kad doista više nije bilo radiologa, predstojnica Zavoda, prof. Dijana Zadravec je sve preuzela i zavladala je atmosfera u kojoj je teško smireno obavljati dnevni posao.

Sastanak s osobljem nije održan, ne znamo ni najosnovnije činjenice, kao npr. koji liječnik je u kojoj dijagnostici, koje ćemo protokole koristiti, tko će očitati hitne nalaze, kako riješiti potrebe bolničkih pacijenata koji čekaju obrade.

Ton kojim nam se obraća Predstojnica je zastrašujući, kaotičan i prijeteći u smislu da smo svi neznalice, trebamo edukaciju, ništa ne radimo i stvarno se bojimo za svoja radna mjesta i svoju budućnost.

Ne možemo raditi na takav način i u takvom strahu.

Njezina reakcija na spontani kratki prosvjed je bila gnjevna, optužila nas je da napuštamo pacijente, a danas ujutro je ispitivala tko je bio na prosvjedu, od koga smo primili obavijest i tražila to u pisanom obliku.

Imamo osjećaj sveprisutne kontrole i prisluškivanja njoj bliskih osoba i osjećamo se potpuno apsorbirani tim strahom i neizvjesnošću.

Ovo je naš vapaj za zaštitu i pomoć nadležnih institucija. S poštovanjem Djelatnici odjela za onkološku radiologiju", stoji u prijavi koju je potpisalo ukupno 17 djelatnika, a Index je u posjedu imena i prezimena potpisnika.

Kontaktirali smo predsjednika Povjerenstva za unutarnji nadzor KBC-a Sestre milosrdnice Davora Vagića. Potvrdio nam je da je primio pritužbu koju je potpisalo 17 djelatnika s Odjela za onkološku radiologiju.

"Dobili smo pritužbu i postupamo po njoj. Zatražili smo očitovanje Dijane Zadravec. Nadam se da ćemo ga dobiti do srijede jer ćemo tada imati sastanak sukladno onome što je ministar tražio od ravnatelja. Što se tiče stručnog dijela, mi ćemo napraviti svoj dio", rekao je Vagić za Index.

Kontaktirali smo i ravnatelja KBC-a Sestre milosrdnice, Marija Zovaka, koji nam je rekao da službeno još ništa nije dobio.

"Ako takva pritužba dođe, onda to ide na Povjerenstvo za mobing, službeno ne znam ništa o toj prijavi. Kad je dobijem onda ona ide na Povjerenstvo za mobing koje ima svoju pravnu proceduru i kad se to završi, oni će dati svoje mišljenje pa ćemo vidjeti", rekao je kratko ravnatelj Zovak za Index.

Tagovi: Dijana Zadravec, Davor Vagić, Klinika za tumore, Vili Beroš, Mia Primorac, Andrej Plenković, KBC Sestre milosrdnice, Mario Zovak, KBC Sestara milosrdnica
PROČITAJ I OVO
Milanović: Imam posla s nasilnicima, moram biti glasan
PREDSJEDNIK
Milanović: Imam posla s nasilnicima, moram biti glasan
ZAGREB - "HDZ je nasilni rimski imperij u galskom selu, možete se boriti samo glasno kao Asterix."
Dodik: Pozivam Parlament BiH da ugasi OHR i protjera strance ili se RS povlači iz odlučivanja
PRIJETNJE
Dodik: Pozivam Parlament BiH da ugasi OHR i protjera strance ili se RS povlači iz odlučivanja
BANJA LUKA - Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik predložio je tokom današnjeg obraćanja u Narodnoj Skupštini RS-a način kako da se "relaksira" situacija u Bosni i Hercegovini. Pozvao je Parlamentarnu skupštinu BiH da ugasi međunarodne institucije u zemlji ili slijede kontramjere.
Dva vukovarska heroja među nositeljima lista Domovinskog pokreta
LISTE
Dva vukovarska heroja među nositeljima lista Domovinskog pokreta
ZAGREB - Domovinski pokret zajedno s političkim partnerima danas je predao kandidacijske liste za Hrvatski sabor. Nositelje lista predstavio je predsjednik Domovinskog pokreta i vukovarski gradonačelnik Ivan Penava.
Milanović još jednom žestoko napao Plenkovića
ŽESTOKO
Milanović još jednom žestoko napao Plenkovića
ZAGREB - Predsjednik Zoran Milanović oglasio se na Facebook profilu i komentirao posljednji istup premijera Andreja Plenkovića.
Plenković predstavio HDZ-ov program i izborne liste, ima iznenađenja
HDZ
Plenković predstavio HDZ-ov program i izborne liste, ima iznenađenja
ZAGREB - Predsjednik Vlade Andrej Plenković, predstavio je izborni program i liste s imenima kandidata.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE