GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

SDP razmišlja o pokretanju opoziva Štromara zbog afera u APN-u

SDP razmišlja o pokretanju opoziva Štromara zbog afera u APN-u
OPOZIV
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 13.02.2020 / 14:28
Autor: SEEbiz / H
ZAGREB - Član Predsjedništva i saborski zastupnik SDP-a Franko Vidović najavio je u četvrtak da u toj stranci razmišljaju o pokretanju postupka opoziva potpredsjednika Vlade i ministra graditeljstva, HNS-ovog Predraga Štromara zbog brojnih recentnih afera u Agenciji za promet nekretninama (APN).

"O traženju Štromarove ostavke ne razmišljamo samo zbog APN-a nego i zbog Zakona o najmu stanova kad smo upozoravali da će desetak tisuća obitelji u roku tri do četiri godine praktički biti prognano na ulicu. To su oni famozni tzv. nacionalizirani stanovi, i to je isto grijeh ministra Štromara bez obzira na to tko je to vodio, ali dolazi iz njegovog ministarstva. Čak i njegovi koalicijski partneri govore da on ne zna kadrovirati, što je isto njegov grijeh", rekao je Vidović na konferenciji za novinare u Saboru.

Odluku o eventualnom pokretanju opoziva Štromara Kluba zastupnika SDP-a donijet će možda već sutra na sjednici Kluba.

"Nećemo lomiti odluke preko koljena, ali mislim da su se stekli svi uvjeti da Štromar ode iz Vlade, a naša odluka ovisit će o procjeni koliko to u ovom trenutku utječe, a utječe, i na izbore u HDZ-u u koje se mi ni pod razno ne želimo miješati", poručio je.

Događaje u Biogradu u kojem je 30 obitelji ostalo bez stanova iz programa APN-a zbog propasti izvođača Vidović je nazvao neoprostivima za bilo kojeg direktora APN-a.

"30 obitelji koje su podignule kredite i sudjelovale u financiranju stanova s 15 posto i plaćaju kamate na taj kredit upalo je u probleme. Prva ponuda koju im je APN dao je da će im vratiti glavnicu, ali nije rečeno tko će vratiti kamatu. Vlada se načelno zalaže za demografsku politiku, ali kada treba nešto učiniti - djela nema", ustvrdio je Vidović.

Pozivamo APN da , vodeći računa o obiteljima koje su investirale u izgradnju tih POS-ovih stanova, izvole dovršiti radove kako znaju i umiju, jer zakonske mogućnosti postoje, a oni neka se nađu u tim okvirima, apelirao je Vidović.

"Ako se mogu naći kada su u pitanju POS-ovi stanovi za raznorazne načelnice ili za njihove direktore, što čak i ako nije nezaknonito, potpuno je nemoralno jer rješavaju svoja pitanja, a ostavljaju građane zbog kojih su tu", istaknuo je.

APN sigurno u svom proračunu može naći tih devet milijuna kuna koje nedostaju za dovršenje stanova ili može ponovno raspisati novi natječaj za izvođača radova, mišljenja je Vidović.

Ne možemo mlade obitelji ni bilo koga ostavljati na cjedilu, poručio je, dodavši da treba postrožiti uvjete za POS-ove stanove kako više ne bi dolazilo do zloupotreba.

Batinić (HNS): Je li ovo vic? SDP se ne bavi sadržajem nego politikantstvom

Predsjednik Kluba zastupnika HNS-a Milorad Batinić na ovu je SDP-ovu najavu uzvratio smijehom i protupitanjem: "Je li ovo vic ili za stvarno?".

"Ako je i od SDP-a, previše je, ali ako i dođe do toga, to će biti još jedna potvrda da se ovaj put na političkoj sceni udružila ekstremna ljevica i ekstremna desnica i da će pokazati broj svojih ruku", komentirao je Batinić.

"SDP se ne bavi sadržajem, ne bavi se politikama u interesu hrvatskih građana nego politikantstvom i populizmom", ocijenio je Batinić, uvjeren da u interesu građana rade aktualna pozicija i HNS.

Tagovi: Predrag Štromar, Agencija za pravni promet nekretninama, Franko Vidović, Milorad Batinić, Hrvatska narodna stranka
PROČITAJ I OVO
Dva vukovarska heroja među nositeljima lista Domovinskog pokreta
LISTE
Dva vukovarska heroja među nositeljima lista Domovinskog pokreta
ZAGREB - Domovinski pokret zajedno s političkim partnerima danas je predao kandidacijske liste za Hrvatski sabor. Nositelje lista predstavio je predsjednik Domovinskog pokreta i vukovarski gradonačelnik Ivan Penava.
Milanović još jednom žestoko napao Plenkovića
ŽESTOKO
Milanović još jednom žestoko napao Plenkovića
ZAGREB - Predsjednik Zoran Milanović oglasio se na Facebook profilu i komentirao posljednji istup premijera Andreja Plenkovića.
Plenković predstavio HDZ-ov program i izborne liste, ima iznenađenja
HDZ
Plenković predstavio HDZ-ov program i izborne liste, ima iznenađenja
ZAGREB - Predsjednik Vlade Andrej Plenković, predstavio je izborni program i liste s imenima kandidata.
Jandroković: Milanovićeve izjave o Turudiću su opasne
REAKCIJE
Jandroković: Milanovićeve izjave o Turudiću su opasne
ZAGREB - "S takvim stvarima se ne igramo, imali smo iskustva da su se dogodila već ubojstva gdje su žrtve bile javne osobe."
Plenković osvanuo na TikToku
DRUŠTVENE MREŽE
Plenković osvanuo na TikToku
ZAGREB - Andrej Plenković je u jeku kampanje otvorio profil na još jednoj društvenoj mreži, a riječ je o TikToku.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE